Mange af de kostplaner man finder i de kulørte blader er fulde af lækre opskrifter, så man tænker at det ikke kan være så nemt at være på slankekur. Det er også delvist rigtigt, virkeligheden er often en anden når du kommer hjem og det er dig der skal til at lave de samme retter.
Har du nogensinde prøvet at stå i en forretning og se på noget isenkram til eks. køkkenet, der bliver i den produktvideo der hænger ved siden af ikke lagt fingre imellem om hvor godt et produkt der er tale om. Det ser godt ud i butikken, men når du så kommer hjem med det finder du ud af at det faktisk ikke er så godt hjemme i dit køkken som det var i butikken. Det er den fornemmelse du så står med nu at du har købt noget isenkram som kun var godt på papiret - altså i butikken. Det er mange gange den samme følelse man har når man kommer hjem med et af de kulørte blade som er fulde med slanketips og kostplaner. Når man selv skal i gang med at lave det derjemme kommer man til kort og det man får kokkereret ligner kun en skygge af den mad man har set i bladet. Følelsen når dette sker er at man har købe noget som kun var godt i butikken.
Spis det samme hver dag - gør din kostplan simpel
Når man som overvægtig ser at man kan tabe sig ved at spise denne slags slankemad som til forveksling ligner det man får på kun den fineste restaurant, så er der ingen tvivl om at man fisker pungen op af tasken og smider bladet i kurven. De fleste af dem jeg har rådgivet synes også dette ser rigtig dejligt og tegner et meget romantisk billede af hvordan en slankekur er. Der er bare ikke ret mange af dem der kommer til mig, som har fået noget ud af at følge disse opskrifter - andet end en ret som kræver store mængder af tid for at kunne lykkedes.
Mange mennesker har bare ikke tid til at handle ind i 3 forskellige butikker for at få købt alle de ingredienser man skal bruge. Det er for mange heller ikke realistisk at stå hver aften og følge en opskrift der tager tid mens har har børn på armen og alle er sultne. Kostplaner er en af grundstenene i enhver slankekur-
Den tilgang jeg anbefaler på denne side er at du for din egen skyld gør det så nemt som muligt, spis stort set et samme til hvert måltid. Ikke nok med at du kan lave store portioner ad gangen, men du kan også nemt få lavet mad hurtigt hver aften. Jeg vil medgive at det er en smule kedeligt, men hvis man vil tabe sig er det med at minimere de fælder der kan være omkring at det er for svært lige at lave mad eller at at man ikke har alle ingredienserne. Personligt er jeg den type som laver mad til to dage ad gangen og så skifter til en anden ret. En typisk uge med aftensmad kan sagtens se således ud.
Mandag | Chili con Carne |
Tirsdag | Chili con Carne |
Onsdag | Linser, grøntsager og kylling |
Torsdag | Linser, grøntsager og kylling |
Fredag | Oksesteg med grøntsager |
Lørdag | Snydedag - typisk pizza |
Søndag | Oksesteg med grøntsager |
Læg mærke til at der ikke er kælet for detaljerne i maden, men at der er fokus på at få noget af den rigtige mad. Det er ikke nødvendigvis inspirerende mad som det er værd at tage billeder af og læse om i de kulørte blade. Formålet er et andet, nemlig at tabe sig mest muligt og spise mad der gør dig slanke. Prøv at følge en madplan som denne i 4 uger og se hvordan dit liv ændrer sig. Du vil blive gladere, tabe dig og opleve at have meget mere energi. Det kan være at dette opvejer det at maden ikke er en ny gastronomisk oplevelse hver måned, men det er så heller ikke formålet med dette.