Det er nemmere end du tror
Effektiv slankekur
Sanne 4/26/2015 9:23:17 PM

Ingen hvede, stivelse eller salt - hvad så?

 Jeg har været så heldig at få Jimmy fra www.beregnbmi.dk til at skrive en gæsteartikel på min blog. Jimmy har været ude for en ulykke og kan derfor ikke træne så meget som tidligere. I stedet forsøger han at tabe sig uden motion. Læs hans historie her:

Der findes en myriade af artikler som omhandler den ene slankekur efter den anden, som er testet af mennesker og skrevet om er alle uden nogen form for handicap eller som ikke er særlige aktive. Jeg lavede dem selv da jeg var fit 4 fight, men grundet den situation og handicap jeg har fået som resultat af en påkørsel, samt den vægtstigning jeg har haft pga. af jeg sammen med lægerne skulle finde de rette smertestillende og en regulær trøstespisning hvor jeg for 1 års tiden siden endte med en vægt på lige omkring de 90 kg. Jeg har kunnet holde denne vægt men det har dog ikke været muligt for mig at tabe noget af den igen, hvilket er ret typisk for handicappede at de kan holde vægten men tabe sig er noget lignede umuligt af åbenlyse årsager..
Så jeg tænkte at der må da være en hvis interesse for forsøg af denne type, både for dem som har et fysisk handicap, hvis man ikke er aktiv i dagligdagen, men også lige så meget alle dem som laver forsøgende så de har noget at kunne holde deres egen forsøg op mod.Så hvis du er handicappet, inaktiv eller blot interesseret i at se hvordan det går, så følg med på bloggen det næste 1/2 års mens jeg tester forskellige slankekure, livsstile/koststile.
En af de ting som vil ligge fast gennem det hele er at jeg ikke vil sulte mig på nogen måde, det vil sige at jeg spiser til jeg er mæt, jeg overspiser ikke.

Den første slankekur/koststil jeg vil prøve er den hvor kartofler og brød/hvede er bandlyst og den eneste salt er den som er i maden jeg tilsætter ingen salt, jeg følger den fra søndag morgen til søndag morgen. Men ud over kartoflerne, salt og alt med hvede, så kan jeg spise lige hvad jeg har lyst til grundet til dette er for at se hvad konsekvens har det at droppe de to ting men naturligvis med fornuft og som jeg plejer. For en ting er det at et meget aktivt som gør det, men hvad sker der når et menneske som ikke er aktiv gør det. Det vil sige at jeg laver mine små øvelser, som foregår med elastikker i den nemme ende svarende til 2 kg. vægte i yderste træk.

Hvilke resultater vil det så give, vil det vise at det ingen betydning har det vil sige at der blot er tale om aktivitetsniveauet er det afgørende og ikke om du får hvede og kartofler.?

Udgangspunktet er:
Vægt 89,9 kg.
Fedtprocent: 25,07/ 22,54 kg.
Mave: 104,0 cm.
Bryst: 105.0 cm.

LØRDAG

Lørdag aftensmad: Salat og flankesteak.
Salat bestående: Iceberg, agurk, søde ærter, usødet majs, tomat, forårsløg, rød snackpeber
Kosttilskud; D vitamin og multi vitamin.
Lørdag aften: Grøn seasalt the med et tsk. honning og 15 mandler
Motion/forbrænding: Elastikker 3x15 biceps, 4x10 triceps, 10 armbøjninger på knæ, 2x10 skulder, 2x10 ryg.

SøNDAG

Morgenmad: en kop hyben the med jordbær, æg, kalkun bacon, pølser, lidt chili for at krydder æggene og hæve forbrændingen en smule, multi juice 250 ml.
Motion/forbrænding: 6x10 mavebøjninger.
Middagsmad: resten af salaten fra i går, med tun, citron og lidt chili, samt vand.
Eftermiddag: 2 kopper grøn the, en håndfuld blandet nødder usaltet, 1 flaske vand.
Motion/forbrænding: Handlede, gik en mindre tur med barnevognen. vand.
Kosttilskud: D vitamin og multi vitamin.
Aften: 1 kop jule the og 20 g. Mørk chokolade(dumt fik lyst til mere)
Motion/forbrænding: Elastik træning 6x10 til ryggen, 3x10 bryst, 3x10 armbøjninger på knæ.

MANDAG

Morgenmad; yoghurt, en kop grøn the, en flaske vand.
Motion/forbrænding: en tur i svømmehallen, hovedsagligt i sauna og wellness man skal jo forkæle sig selv...
Formiddag: et æble og en kop hyben the.
Middag: Resten af salaten fra i går og en bøf.
Eftermiddag: lidt rosiner, håndfuld nødder, lidt mørkt chokolade, en gulerod, 5 stykker veggi slik, en halv pølse(konen lavede pølsehorn til knægten).
Aftensmad: Baked beans med oksekød, vand.
Kosttilskud: D vitamin og multi vitamin.
Aften: Grøn seasalt the med et tsk. Honning.

Mandagen var en smule hård om eftermiddagen, havde trang til alt muligt fik det dog holdt nede så jeg ikke gik amok og overspiste.TIRSDAG

Morgenmad: var ikke rigtig sulten, men spiste to gulerødder og fik en kop grøn the.
Formiddag: En kop the. Var ude og handle og havde naturligvis glemt min vand i bilen, så jeg måtte købe noget. Valgte for første gang at købe en vitaminvand, der er jo gået en smule sport i det.
Middagsmad: Resten af bønnerne fra i går og den indkøbte vitaminvand.
Eftermiddag: 1 kop the, 1 vand, 1 glas ananas juice. Havde overhovedet ingen slut af nogen art, så har intet spist har dog heller ikke lavet nogen form for motion..
Aftensmad: Kyllingefrikadeller, lavet med rugmel, bagte rodfrugter med div. krydderier, salat, et glas æblejuice og vand.
Kosttilskud: D vitamin og multi vitamin.
Aften: 1 kop grøn the og 20g. mørkt, chokolade skulle bage muffins som datteren skulle have med onsdag, så et eller andet skulle jeg have.

ONSDAG

Morgenmad: the, æg og bacon og et glas ananas juice.
Motion/forbrænding: tog i svømmehallen fra morgenstunden af inden morgenmad, men den stod dog ikke på svømning da kroppen ikke tillod det. Den stod udelukkende på wellness, men der skal være plads til lidt selvforkælelse for vi har en tildens til at tænke alt for meget på mand/kone/kæreste eller/og børn og tilsidesætte vores egne behov. Så det blev til selvforkælelse i form af spa, sauna, dampbad og spa til at slutte af på men naturligvis med en afskylning / afkøling i koldt bruser mellem hver ting.
Men her midtvejs er det tid til fakta, for at se det foreløbige resultat da jeg mens jeg sad i saunaen kom i tanke om at den salat jeg har spist siden lørdag ikke helt var ideel til dette forsøg. For den indeholdte majs som lige som kartofler indeholder stivelse, så fra i dag(efter middagsmaden) står den på salat uden majs for at give forsøget mere optimale forhold...

Middagsmad: Salat og kyllingefrikadeller fra i går og vand.
Eftermiddag: The, æble, vand, et glas sodavand.
Aftensmad: Vand, Jensens spareribs og salat uden majs.
Motion/forbrænding: 6x10 maveøvelser 2x10 til den nedre ryg
Kosttilskud: D vitamin og multi vitamin.
Aften: Grøn Seasalt the med honning.

Fakta:

Min vægt onsdag morgen var 88,7 kg., det vil sige at jeg har tabt 1,2 kg. siden lørdag hvilket jeg er mere end tilfreds med.!!
Min fedtprocent er også faldt, den lå på 25,07 beregnet via denne fedtprocent beregner på Beregnbmi.dk, den nye fedtprocent er 23,20 som betyder et tab på næsten 2%.

Alt i alt har jeg tabt 1,96 kg. fedt på 4 dage, hvilket må betyde at jeg enten har fået mere muskelmasse eller væsken i kroppen er steget en smule. Min mave er faldet med 3 cm. i omkreds fra 104 til 101, bryst er også faldet fra 105, til 103 cm. i omkreds. Så allerede nu er jeg mere end tilfreds med forsøget, er da også spændt på at se hvad jeg ender på lørdag morgen når ugen er gået.

Hvis den følger den samme kurve resten af ugen, har jeg tænkt mig at fortsætte minimum en uge mere hvor jeg slet ingen kartofler/stivelse og hvede/gluten. Men jeg vil dog ikke sige at jeg for fremtiden ikke vil spise nogle af tingene, for det vil jeg uden tvivl men jeg vil holde det til et minimum.

Skal også tilstå at der er ved at gå lidt sport i det, af flere årsager for vægten i sig selv er nok, men jeg kan også mærke at jeg bliver mindre og mindre sulten dermed også spiser mindre.

Så jeg har været inde og købe pasta uden stivelse og hvede og gluten i den lokale helsebutik, købte også nogen småkager som heller ikke indeholder nogle af disse ting så de er helt i trit med forsøget. 

TORSDAG

Morgenmad: scrambled æg, kalkunbacon og pølser, jeg lavede samme portion som jeg plejer men fik faktisk lidt ondt i maven af at spise det hele. Hvilket falder godt i trit med at jeg føler mig mindre og mindre sulten.
Formiddag: Ingenting ud over vand og the.
Middagsmad: Resten af gårdagens salat, med chili, citron og en dåse tun, Bilka havde dem på tilbud til 6 kr. så der blev handlet ind... ;)
Eftermiddag: The, 2 gulerødder og vand

Aftensmad: Meatza med mozzarella, ovnbagte grøntsager bestående af squash, rød peber, asparges, aubergine og bønner, samt salat med rød peber, orange peber, agurk, radiser og en smule ærter for at få en ny salat.
Kosttilskud: D vitamin og multi vitamin
Motion: Lidt blandet øvelser med elastikkerne.

Ved godt at paleo meatza ikke helt stemmer overens med bønner og ærter, men jeg har den indstilling at stenalderfolk spiste det de fandt og fandt de bælgfrugt røg de i kosten. Men holder det dog til en minimum da lektiner har sine ulemper, men og det er et stort men for man må gå ud fra at vores kroppe har udviklet sig gennem de sidste 10.000 til 12.000 år dermed også forbedret sig således at den kan udlede lektinerne fra kroppen hvis og når behovet er der for hvis ikke stor det skidt til for menneskehedens fremtid.

Men som jeg tidligere skrev så holdes de til en minimum, for eksempel var de første gang siden sidste år jeg fik ærter og kun anden gang jeg har fået bønner så de er ikke en stor del af min kost...
Du kan finde opskriften på bunden af denne Meatza her på denne blog Sundheds blog, den eneste forskel fra den på bloggen og denne er, at fyldet her er mozzarella.

FREDAG

Morgenmad: fik en kop grøn the og 2 gulerødder jeg var ikke sulten, men skulle have noget for at holde forbrændingen ved lige.
Motion/forbrænding: Tog i svømmehallen igen, i dag fik jeg lavet nogle genoptræningsøvelser så det blev da til motion i dag gav den en skalle da massøren kommer klokken 12 så det sammen med wellness skulle de nok få styr på evt. overtræning. Så jeg ikke ender med at lægge hele weekenden..
Formiddag: Hyben the, vand, en håndfuld nødder og en kyllingefrikadelle.
Middagsmad: Meatza og salat for i går.
Eftermiddag: The, 40g mørk chokolade, første fredag hvor vi plejer at få lidt kage så jeg forkælede mig selv med lidt mørk chokolade.
Aftensmad: Salat med falafel og et glas Cola, Sidder i forældrerådet for knægtens klasse og vi holdte fest for dem i aften så havde glemt at få vand med.
Aften: 2 glas cola, Grøn seasalt the med honning.

LØRDAG

Morgenmad: Vi fik æg, pølser og bacon, et halvt glas ananas juice og en kop grøn the. Skal have kigget på alternativer til morgenmad, er ved at være en smule træt af æg i hvert fald som scrambled.
Formiddag: Vand intet andet.
Middagsmad: Chili con carne som jeg havde i fryseren, et glas ice the og vand.
Aftensmad: Salat fra Subway, med vand til.
Aften: The, 2 småkager uden hvede/gluten/stivelse, en håndfuld nødder.

SØNDAG:

Så nåede jeg afslutningen på den første uge af forsøget, ugen startede med et par småfejl i forhold til hvad jeg kunne spise. Men når det er sagt er jeg nød til at tilstå at jeg i min vildeste fantasi ikke har turdet håbe på det resultat jeg endte med at opnå, netop pga. af den manglende mulighed for motion på høj plan.

Inden jeg startede havde jeg den forventning at det ville blive en kamp fra søndag til søndag, men havde kun en enkelt gang lidt problemer ellers gik det faktisk ganske fint.
Og her efter en uge så savner jeg overhovedet ikke kartofler af nogen slags, brød har jeg savnet et par gange dog mest pga. af at jeg kørte lidt sur i æg, bacon og pølser.
Så alt i alt er konklusionen er at den også virker hvis du ikke kan træne / motionere meget, du vil naturligvis ikke få de samme resultater som dem der køre den hardcore stil med megen motion. Dermed ikke sagt at jeg ikke har dyrket lidt mere end jeg plejer, for det viser resultatet at jeg har..

Så hvad endte det så med..

Slutvægt: 87,5 kg. dvs. et vægttab på 2,4 kg.
Slut fedtprocent: 21,91 % / 19,17 kg dvs. et ændring på 3,16 % og 3,17 kg. mindre fedt.
Slut mave: 99 cm. dvs. hele 5 cm. mindre omkring maven.
Slut bryst 100,5 cm dvs. 4,5 cm. mindre omkring brystet BYE BYE MANBOOBS ;-)
Slut bmi 24,76 hvilket har betydet et fald på 0,7 Check din egen bmi med denne bmi beregner

Hvad er planen for fremtiden

Min plan for fremtiden i forhold til hvede, salt og kartofler er at jeg tager som minimum 1 uge mere hvor jeg køre den strikse stil for at tabe det sidste jeg har for meget på maven. Men har jo ikke kunne undgå at få blod på tanden, i og med det gode resultat.
Jeg vil dog lave en mindre ændring, jeg har fundet et lowcarb brød uden hvede, stivelse osv. fra Funktionelmad som har et kæmpestort indhold af kostfibre så det skal jeg bage i dag.

Når jeg så har nået resultatet som jeg vil have det vil sige et vægt omkring de 80, en omkreds på 94 cm. som den var inden alt balladen, vil jeg spise kartofler en gang i mellem dog max 2 gange om ugen, det samme vil gælde for brød.
Er vi nogen steder henne vil jeg naturligvis spise det der kommer på bordet, da jeg ikke vil blive fanatisk galning vil da også tillade mig en dag hvor jeg synder...

Min første snydedag kommer snart og der står den på Strawberry crumble pie, med vaniljeis...

Sanne

Hej, jeg hedder Sanne og er indehaver af effektivkur.dk. Efter at have lidt af overvægt, stress og generelt haft dårlige vaner i en lang årrække, er jeg begyndt at interessere mig for sundhed. Jeg vil utrolig gerne hjælpe andre i samme situation og har derfor startet effektivkur.dk, hvor jeg håber folk kan finde inspiration, motivation og gode råd til at komme de overflødige kilo til livs. |

Kommentarer

Navn

E-Mail (vises ikke)
Kommentar

Giv mig besked om nye kommentarer via e-mail
Denne side bruger Cookies. Ved at fortsætte på siden accepterer du cookies. Cookies bliver brugt til at give dig en bedre oplevelse her på siden, samt til statistik.

Køb slankekuren som e-bog

Start dit vægttab med denne e-bog. Den leveres til din indbakke direkte efter betaling.

Start dit vægttab her - det er nemmere end du tror

DKK 99,00
Start dit vægttab nu