Det er nemmere end du tror
Effektiv slankekur
Sanne 4/26/2015 9:22:39 PM

Hurtigt vægttab - 5 råd til hurtigt vægttab der virker!

Hvor tit har du ikke ønsket at kunne drikke en magisk drik om aftenen for at kunne vågne op super slank og lækker næste morgen? Det har jeg i hvert fald ofte ønsket kunne lade sig gøre. Bare tanken om at skulle tabe mig kan gøre mig helt træt. Det er jo typisk noget med individuelle kostplaner, vejning af mad, støttegrupper og jeg kunne blive ved og ved.

Det er slet ikke til at overskue. Nej, når jeg skal tabe mig kan det ikke gå hurtigt nok med at komme af med alle kiloene. Problemet ligger bare i, at ofte er de 'tilbud', jeg kan finde omkring hurtigt vægttab noget med at leve af ananas en hel dag eller noget med at lave sig en lille shake af en art bestående af noget ubestemmeligt pulver med en mere ubestemmelig smag. Det er bare ikke mig! Og hvad værre er, jeg tvivler på, det er specielt sundt at tabe sig på den måde.

Effektiv kur - nemme råd at følge

Efter mange års søgning har jeg endelig fundet en kur, der giver mig et hurtigt vægttab og som på samme tid er sund. Den gør brug af forholdsvis almindelig mad og jeg må spise alt det mad, jeg kan, så jeg skal heller ikke rende rundt og være sulten hele tiden (modsat f.eks pulverkuren, hvor jeg kun kunne tænke på mad).

I alt sin enkelthed består kuren af 5 gode råd, som skal følges:

  1. Erstat alt brød, ris, pasta, kartofler osv med bønner eller linser
  2. Alle måltider skal indeholde bønner/linser, grøntsager og kød
  3. Drik en masse vand
  4. Spis ikke frugt
  5. Hold én snydedag om ugen

Erstat alt brød, ris, pasta, kartofler osv med bønner eller linser

Dette råd er faktisk det vigtigste råd. Bønner og linser hører til en kategori af kulhydrater, der betegnes som langsomme kulhydrater. Det betyder, at kulhydraterne går langsomt i blodet og dermed sikrer kroppen et mere stabilt blodsukker. Ud over det er de også gode at bruge som en del af en kur, fordi de øger din forbrænding, gør dig mæt og i virkeligheden indeholder flere proteiner end kulhydrater. Det er vigtigt at holde din forbrænding oppe, når du vil tabe dig. Det betyder, at din krop hele tiden bruger energi på at omsætte din mad og du vil derfor tabe dig. Kroppen bruger naturligvis altid energi på at omsætte mad også selvom vi snakker om franske kartofler el. lign. Forskellen ligger i, at den energi, der bliver brugt for at kunne omsætte bønner og linser er større end den energi, de 'er værd' og derfor begynder kroppen at forbrænde fedt.

Alle måltider skal indeholde bønner/linser grøntsager og kød

Bønner og linser er ikke nok i sig selv til at holde din forbrænding oppe og samtidig holde dig mæt. Derfor skal du sammensætte hvert måltid af bønner eller linser, grøntsager og kød. Det kan i starten virke meget underligt at skulle spise noget, der minder om et aftensmåltid til morgenmad, men når du har ekstra god tid til at spise morgenmad (f.eks i weekenderne), har du faktisk mulighed for at spise f.eks en god amerikansk morgenmad med bacon og æg.

Mange har spurgt mig om det her råd så betyder, at man ikke må spise mælkeprodukter og det gør det! Alle mælkeprodukter er forbudte (også dem, du drikker) og det skyldes, at de har et højt insulin indeks, som ikke er godt, når du vil forsøge at tabe dig.

På mit job har vi en rigtig god frokostordning med masser af sunde alternativer, men vi får desværre ikke serveret bønner eller linser og i sådan et tilfælde kan det være svært at overholde det første af de 5 gode råd. I stedet holder jeg mig til at spise grøntsager og kød. Jeg har fundet ud af, jeg stadig taber mig (jeg følger jo rådene ved alle andre måltider), så står du i samme situation eller skal du f.eks på cafe med en veninde, behøver du altså ikke pakke den helt store madpakke ned.

Jeg har fundet ud af, at det virker bedst for mig, hvis jeg holder mig til ganske få forskellige måltider. Jeg spiser f.eks næsten altid det samme til morgenmad (det gør langt de fleste mennesker faktisk) og til aften laver jeg gerne en ret, der kan spises i hvert fald to dage i træk. Det gør bare tingene nemmere, hvis jeg lige hurtigt kan varme noget mad, der er lavet, hvis jeg f.eks har haft en lang arbejdsdag eller bare ikke gider lave mad.

Drik en masse vand

Det her råd har du nok hørt utallige gange og den er god nok. Vand er altså godt for dig! Man anbefaler, at du drikker 2 liter vand om dagen, men dyrker du f.eks motion, skal du drikke mere. Vand er også med til at skylle affaldsstoffer ud af kroppen og er også godt, hvis du døjer med hård mave.

Ud over vand må du også drikke både the, kaffe og op til en halv liter light sodavand om dagen. For mig virker det bedst, hvis jeg har drukket min sodavand senest til aftensmaden, da min mave bliver meget oppustet og jeg synes, det er træls at sove med oppustet mave, men det er helt dit eget valg.

Spis ikke frugt

Det her råd kan måske godt virke lidt underligt. Frugt er jo umiddelbart sundt og indgår typisk i stort set alle andre slankekure, men frugt indeholder frugtsukker. Frugtsukker går meget hurtigt i blodet og hjælper altså ikke med at holde forbrændingen oppe.

Hold én snydedag om ugen

Ja, det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er faktisk vigtigt, du holder en snydedag om ugen. En snydedag er en dag, hvor du må spise og drikke lige, hvad hjertet begærer. På snydedagen er der, ligesom på de andre dage, heller ingen grænser for, hvor meget mad du må indtage. Snydedagen er vigtig af flere grunde. For det første vil den pludselige indtagelse af fedt gøre, at din krop ikke når at gå i forsvar over den ellers magre kost, du indtager og derved stopper fedtforbrændingen. Fedtet er simpelthen med til at holde dit stofskifte igang. For det andet synes jeg, snydedagen er en stor hjælp til overhovedet at kunne gennemføre kuren. Det er altid skønt at kunne sige, at det kan godt være, jeg ikke kan spise det her stykke chokolade i dag, men det kan jeg til gengæld på lørdag (eller hvornår man nu vælger at holde snydedag). Snydedagen gør også, at det bliver muligt at kunne tage til fest uden at skulle have madpakke med, som man spiser, mens man kigger langt efter den lækre kage, der bliver sendt rundt.

Det var det!!! Temmelig nemt! Og med garanti effektivt!

Sanne

Hej, jeg hedder Sanne og er indehaver af effektivkur.dk. Efter at have lidt af overvægt, stress og generelt haft dårlige vaner i en lang årrække, er jeg begyndt at interessere mig for sundhed. Jeg vil utrolig gerne hjælpe andre i samme situation og har derfor startet effektivkur.dk, hvor jeg håber folk kan finde inspiration, motivation og gode råd til at komme de overflødige kilo til livs. |

Kommentarer

Navn

E-Mail (vises ikke)
Kommentar

Giv mig besked om nye kommentarer via e-mail
26. April 2015 21:22 Sabrina siger:
...og må man få kokosmælk?
 
31. July 2015 16:41 Maria siger:
Hej Sanne. Jeg er i tvivl om bulgur, fin og grov. Også ingår i stedet for ris pasta osv. Eller om bulgur er det samme som ris.
 
13. January 2016 18:14 Anna siger:
Hej Sanne. Nu skriver du jo at man skal drikke to liter vand om dagen. Er selv kæmpe fan af vand med citron, da det så smager af lidt mere. Er det tilladt, eller skal alle citrusfrugter skæres fra? :)
 
26. April 2015 21:22 Julie siger:
Hej Sanne Hører kikærter ind under de langsomme kulhydrater? Det ville være fedt hvis man kan veksle mellem bønner, linser og kikærter. Hilsen Julie
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Sabrina, Det er jo naturligvis helt op til dig selv, hvor meget du vil spise. Pointen er, at du ikke må gå rundt og 'sulte' dig selv. Maden er sund og sætter forbrændingen op, så der sker ikke noget ved at spise til, du er mæt. Du må gerne spise bønnerne på dåse, men vær opmærksom på, at noget af det sovs, de ligger i kan indeholde sukker. Hilsen Sanne
 
27. January 2016 12:37 Karina Pedersen siger:
Må man spise bønnepasta og tang??
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Sabrina, Det var et rigtigt godt spørgsmål! :) ....og jeg må desværre være dig svar skyldig. Jeg har forsøgt at finde ud af om kokosmælk f.eks skulle indeholde frugtsukker, men uden held. Du kan prøve dig frem med kokosmælken og se om du stadig opnår gode resultater. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Rikke siger:
Hej Sanne, Jeg er super glad for din kur, men er i tvivl om man må spise "baked beans" på dåse? Jeg syntes at have set at du spiser det til morgen, men der er jo sukker i. Eller man kan måske købe nogen uden sukker? Jeg spiser helst bønner som ikke er fra dåse, men tænker til en gang brunch ville de jo være gode:-) mvh Rikke
 
2. March 2016 10:01 Anna Marie siger:
Vil du lave en kostplan for mig (69 år eller har du én du vil sende så er jeg lydhør...kh Anna Marie
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Julie, Ja, kikærter hører til de langsomme kulhydrater. De har et højt indhold af både proteiner og fibre. Indholdet af kulhydrater er lidt højere end for bønner og linser, men så længe du veksler mellem kikærter og bønner/linser, kan du sagtens spise dem. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Rikke, Du har helt ret i, at baked beans indeholder sukker i den sovs, de ligger i. Jeg spiser dem stadig ind imellem, hvis jeg f.eks har glemt at forberede bønner, men jeg tror man skal passe på med udelukkende kun at bruge dem (mon ikke man så også bliver træt af dem? ;)) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 mille siger:
Hvor kan man skrive sig op i slankekuren henne? Og kan man snakke med nogen dagligt for at holde gejsten oppe.?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Helle, Jeg kan godt forstå, du vil komme til at savne kærnemælken, hvis du drikker så meget hver dag, men se på den lyse side - du kan drikke så meget kærnemælk, du vil, når du har snydedag. Jeg ved faktisk ikke om der er nogen bønner eller linser, der er bedre end andre. Jeg synes, jeg bliver mere mæt af de grønne linser fremfor de røde, fordi de røde nemt koger ud. Omvendt er de røde jo så gode at bruge, hvis du ikke er så vild med linser, for så kan de koges helt ud og blendes i f.eks en sovs. Mht bønnerne, så er jeg selv ret glad for soyabønner, men det er igen udelukkende baseret på konsistensen. De bliver ikke så melede som nogle af de andre typer af bønner. Husk at skrive dig op til Slankeskolen, så du får lidt støtte undervejs i kuren :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Mille, Du kan tilmelde dig Slankeskolen ovre i venstre side af skærmen. Igennem den kan du få hjælp til at starte på kuren og blive ved med at holde den. Du er altid velkommen til at skrive til mig - det kan du bl.a gøre på <a href="http://www.effektivkur.dk/erfaringer-og-gode-rad-generel-diskussion/" title="Gode råd" target="_blank" rel="nofollow">denne artikel</a> som jeg har oprettet til samme formål :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Helle siger:
Hej Sanne Det lyder helt perfekt. Jeg vil dog komme til at savne min kærnemælk noget så frygteligt. Drikker 1-2 liter om dagen. Mht. bønner og linser, er der så nogle typer, der er mere grove end andre, dvs. bedre end andre. Glæder mig til at komme i gang. Kh Helle
 
26. April 2015 21:22 jeanne siger:
Det med frugten passer måske ik helt. du har måske hørt eller læst om raw food-, der må man godt spise alt det frugt men vil uden at tag på. det er ik frugten der feder men alt det " forkerte" man spiser ved siden af der gør.
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Jeanne, og velkommen til. Tak for din kommentar. Jeg er helt enig i dig med at raw food er sundt og lækkert. Man skal bare næsten vælge det ene eller det andet. Jeg har prøvet Raw Food i en periode og synes det var dejligt friskt, jeg syntes dog at jeg manglede noget med mere "substans" (i mangel af bedre ord). Derfor er ideen med denne kur at man spiser mange komplekse kulhydrater som holder din forbrænding oppe hele dagen, ved siden af spiser man så grønt (kunne være raw food) for at tabe sig. Hvis man samtidig spiser frugt (ikke grøntsager - men æbler, appelsiner osv.) så får man en masse sukker og det totale indtag af kalorier stiger markant, på grund af det naturlige sukker i frugten. Det der så sker er at man taber sig langsommere (der er også nogle stoffer i citrusfrugter - har jeg ladet mig fortælle - som bremser forbrændingen en smule). Mit mål er at give den mest effektive vej til at tabe sig, og det mener jeg er denne. Jeg er sikker på at hvis man skærer kulhydraterne væk og spiser ren rawfood, så vil man også tabe sig - det er bare en anden vej. Den virker bare ikke helt hos mig. Det gør den dog ikke forkert. Håber det belyser emnet lidt mere, om hvad jeg mener med at man ikke må spise frugt på denne kur. Frugtsukker er samtidig det hurtigste sukker til at gå i blodet og i sidste ende er det med til at binde fedt i kroppen. Der er nogle frugter der ikke har disse egenskaber, men det er nemmere at undgå frugter de 6 af ugens dage, hvor du er på kur (den 7. er snydedagen)
 
26. April 2015 21:22 Janus siger:
Må man drikke alkohol på snydedagen eller er det helt forbudt?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Jepsen, tag du bare en bytur - på snydedagen er der ikke nogle begrænsninger. Men husk at det kun er en enkelt dag, så McDonalds eller en Kebab til tømmermændene dagen efter er forbudt :-)
 
26. April 2015 21:22 Ifrah siger:
Hej Hvor meget har du tabt dig? og hvor lang tid tog det?
 
26. April 2015 21:22 Mathilde siger:
Faldt over din kur og er fast besluttet på at skulle prøve den. Har en ideal vægt, dog med lidt for meget på sidebenene (har taget 10 kg på de sidste to år.) Denne kur er det en man skal følge hele tiden eller bare indtil man får sin vægt til det man gerne vil have :)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Ifrah, Jeg har tabt mig 4,5kg, men mit udgangspunkt var en normalvægt, så jeg er måske lidt et dårligt eksempel. Min mand har tabt ca 15kg :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Maria siger:
Lyder spændende...har lige et enKelt spørgsmål, er det lige meget hvilke grønsager man spiser til kødet...er der nogle der er bedre end andre, udover linser/bønner...
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Maria, Personligt elsker jeg grønne bønner, så dem spiser jeg mange af, jeg kan se at de virkelig gør en forskel, ellers er de gode grøntsager: kål (blomkål, hvidkål osv), tomater, agurker. Jeg tænker specielt over hvor mæt jeg bliver af dem og om det er nogle grøntsager der "arbejder for mig" - jeg spiser ikke så meget salat, fordi jeg synes det ikke fylder og jeg føler det hurtigt er brændt af.
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Mathilde, Du bestemmer selv, hvor længe du vil følge kuren, men hvis du går tilbage og spiser det, du spiser i dag (hvor du synes, du vejer for meget), vil du sandsynligvis komme til at veje det samme igen :) Jeg gør selv det, at jeg spiser kurmad næsten hver dag, men jeg er ikke fanatisk mht at spise det. Det vil sige, at skal jeg ud eller bare hygge en aften, så synes jeg, det er helt ok at spise dét, jeg nu har lyst til. Det sker ind imellem, at der pludselig er kommet et par kilo for meget på igen, men jeg synes, det er en stor trøst, at jeg nu ved, hvordan jeg slipper af med dem igen. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Micki siger:
Hej Sanne Det lyder rigtig dejligt med denne kur/livsstilsændrig... Men som du ved, er der så mange forskellige former for diæter med regler og alle mulige andre ting... Kan godt se din måde som en god og hurtig måde, og hvis man indblander frugt i sin kost, kunne det nemt blive en livsstilsændring. Mit spørgsmål er så, som mange andres, hvad man må og ikke må spise, fordi der ved flere steder er forskellige råd og vejledning... Hvordan ser du ting som: Grøntsager: Majs Ærter Rodfrugter (pastinak, persillerod, jordskok, rødbede osv.) Og til kulhydrater: Bulgur Cous cous Osv., for linser er jo også en vej til kulhydrater. Ved ikke om dit svar kommer med en mail, eller om jeg skal tjekke herinde for svar. Håber mine spørgsmål er medtil at belyse nogle af de spørgsmål, som andre brugere måske måtte have, da man let og hurtigt bliver forvirret. God dag til dig...
 
26. April 2015 21:22 Micki siger:
... Ps. Så læste jeg lidt viderebringe og faldt over ting som hytteost og det, men går det ikke ind onder mælkrprodukter..? :)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Micki, Jeg håber, jeg kan hjælpe lidt på forvirringen :) Set i forhold til kuren, må du spise alle slags grøntsager. Hvis du virkelig vil gå op i det, er der selvfølgelig også forskel på grøntsager f.eks mht indholdet af fibre, indholdet af antioxidanter osv. Både bønner og linser er kulhydrater. Kulhydrater er vigtige for din krop, men det er ikke lige meget, hvilken type kulhydrater du spiser til denne kur. Bønner og linser er langsomme kulhydrater. Det vil sige, at de optages langsomt af din krop. Så længe din krop arbejder på at optage kulhydraterne, forøges din forbrænding. En anden god ting ved langsomme kulhydrater er, at de holder dit blodsukker stabilt. En vigtig faktor for kuren er, at bønner og linser har et lavt indhold af kulhydrat, et højt indhold af kostfibre og et højt indhold af protein (set i forhold til andre typer af kulhydrater). Bulgur og cous cous har et lavere indhold af både kostfibre og protein end både bønner og linser og har samtidig et højere indhold af protein og de er derfor ikke så velegnede til denne kur. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Ja, den med hytteosten er en lille finte ;) Uden at jeg skal gøre mig sådan super klog på det med at lave ost, så vil jeg tro, at hytteost er tilladt i kuren, fordi man fjerner en del af vallen, når man fremstiller hytteost. Det er vallen og ikke mælkefedtet, der gør, at mælkeprodukter ikke er tilladte i denne kur. Valle har et højt insulin indeks og det er derfor mælkeprodukter generelt ikke må indtages under kuren. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sabrina siger:
Din kur lyder jo for godt til at være sandt - er dog trist over man ikke kan få jordbær med mælk på til dessert! ;) haha. Jeg ville høre om det er tilladt at spise mayonnaise? Og Kunne du måske lave en liste over madvarer der er tilladte og ikke tilladte? Det kunne lette mange ting for mig :D
 
26. April 2015 21:22 Sabrina siger:
Og så lige et spørgsmål mere: Må man spise supper? altså tomatsuppe, aspargessuppe - eller helt alm hønsekødssuppe med kød og melboller? (Så er bønnerne jo ikke inddraget, men supper er jo lækre)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Sabrina, Ja, det ville nu ikke være ringe med lidt jordbær med mælk :) I princippet består mayonnaise af æg, olie, sennep og vand og indeholder derfor ikke som sådan noget, du ikke må spise i forhold til kuren, men til gengæld er mayonnaise ret fedtholdig, så i store doser er det nok ikke det bedste, hvis du gerne vil tabe dig. Mht hvilke madvarer, der er tilladte og ikke tilladte, så kan jeg komme med nogle generelle regler. 1. Alle dine måltider skal bestå af bønner/linser, grøntsager og proteiner (kød, æg, fisk osv) og ikke andet. I princippet gælder dette også mellemmåltider, men her kan du også nøjes med lidt grøntsager eller kød. Det vil sige, at du ikke må spise brød, kartofler, pasta osv osv. Du bestemmer selv, hvilke bønner/linser, grøntsager og proteiner, du har lyst til at spise og du må tilberede maden lige som du har lyst og spise lige så meget, du kan. 2. Du må ikke indtage nogen form for mælkeprodukter med undtagelse af hytteost. 3. Du må ikke spise frugt 4. Du må ikke drikke noget med sukker eller frugtsukker i. Det gælder f.eks juice og sodavand med sukker. Du må derimod gerne drikke kaffe, the, op til en halv liter sukkerfri sodavand per dag og vand. Jeg håber, det hjælper dig lidt. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej igen, Ja, du må gerne spise suppe, men vær opmærksom på, at den indeholder både bønner/linser (de røde linser er gode at koge ud og blende bagefter hvis de skal i en suppe), grøntsager og proteiner (kød, æg, fisk osv). Du kan her på siden finde en god opskrift på <a href="http://www.effektivkur.dk/laekker-linsesuppe-med-kylling/" title="Linsesuppe med kylling" target="_blank" rel="nofollow">linsesuppe med kylling</a>. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sabrina siger:
Det gør det - tak! Har hængt en fin seddel op på køleskabet med de fem retningslinier :) Det der kan bekymre mig lidt ved kuren, er nok det med at man bare kan spise løs - altså det kan alligevel godt ende op på en del kalorier når dagen er omme? Og hvis man i forvejen ikke dyrker motion af særlig betydning, så tager man vel på? :/ Og er det tilladt at spise bønner på dåse - af den slags med tomat eller mild chilisauce?
 
26. April 2015 21:22 Rikke siger:
Hej Sanne, Tak for svar ang. baked beans. Jeg har lige endnu et spørgsmål, hvor mange bønner vil du anbefale at spise i et måltid, (f.eks 1 dl efter kogetid) Jeg har svært ved, hvor mange jeg skal spise i forhold til mængden af kød og grøntsager :-) Ellers så er denne kur altså liiiige mig, ELSKER den. mvh Rikke
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Rikke, Godt at høre, at du synes, kuren er god :) Jeg plejer ca at koge 1 dl ukogte bønner til 1 person. Det plejer sådan ca at passe lidt afhængig af, hvad jeg spiser dertil. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Micki siger:
Hej Sanne. Som kommenteret før, synes jeg det lyder rigtig godt, og starter på den, så snart jeg ikke længere er i udlandet og kan komme til de ingredienser jeg skal bruge.. Jeg er af den overbevisning, at, en person forbrænder x antal kalorier om dagen, forbundet med kropsstørrelse, bevægelse, motion, arbejde osv osv... Og at man så indtager kalorier... Samt at der skal et underskud på 3500 kcal til at smide 1 kg fedt (læst flere steder) Altså, hvis man indtager så mange kalorier som man forbrænder, er det hele lig nul og vægten kommer til at holde ved lige, og spiser man mindre kcal, så taber man sig, selvfølgelig... Så vil jeg bare lige høre, hvordan det hele hænger sammen med at man kan spise lige så meget man vil af de tilladte madvarer, og hvordan det hele fungerer i kroppen osv osv, også mht kalk, osv? For hvis man spiser flere kcal end man forbrænder, tager man vel på, selvom man følger kuren til punkt og prikke? Ved godt det liderligt kringlet, men håber du finder hoved og hale i det alligevel... :) Mvh, Micki
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Micki, Jeg tror nok, jeg er med på, hvad du mener, så helt kringlet er det ikke ;) Du har ret i, at der skal være underskud på kaloriekontoen for, at det er muligt at tabe sig. Det er jo i virkeligheden 'bare' et plus/minus regnestykke. Den her kur er ingen undtagelse, men man behøver bare ikke tælle kalorier og man behøver ikke bekymre sig om mængden af mad, man indtager. Sammensætningen af maden gør nemlig, at man ikke bliver så nemt sulten, fordi kroppen er længe om at forbrænde maden og når forbrændingen er høj i lang tid, taber man sig. Bønnerne og linserne er med til at sætte din forbrænding i vejret og i virkeligheden forbrænder du flere kalorier end de er 'værd'. Grøntsagerne tæller ikke noget mht kalorier ligesom det er tilfældet med kure, hvor man f.eks tæller point eller kalorier. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Anne-Mette siger:
tænkte på om man må være på kuren selvom man er gravid??
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Anne-Mette, Som udgangspunkt er det en meget dårlig ide at gå på kur, når du er gravid. Når du er gravid samler din krop på fedt, som den kan tærre af i det øjeblik, du har født og skal til at amme og have mange søvnløse nætter. Ud over det, har du en baby inde i maven, der har brug for at vokse sig stor og stærk og det kræver også ekstra ressourcer af din krop. Hvis din læge har anbefalet dig, at du skal tabe dig, mens du er gravid er det en anden sag og så kan du sagtens bruge denne kur. Faktisk vil bønnerne være en god kilde til jern for dig. Der er ikke noget ved kuren, som gør den 'farlig' for gravide, så længe du selvfølgelig stadig overholder sundhedsstyrelsens anbefalinger mht mad under graviditet. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Kristine cetinkaya siger:
Jeg ville lige høre om man helt kan undgå bønner og linser i sit måltid (ikke fordi jeg ikke kan lide dem, jeg kan skam lide ALT mad) men jeg tænkte om vægttabet har en større effekt hvis man undgår dem? Vil da meget gerne være med i slankeskolen. Jeg skal tabe 20 kilo.
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Kristine, Du kan godt undvære bønner og linser i et måltid. Er du på café er det jo langt fra alle steder, du kan få serveret bønner eller linser. Du kan så bare nøjes med salat og kød, men du må ikke spise brød, ris eller pasta. Bønnerne og linserne gør dig mæt i lang tid og de er med til at øge din forbrænding (så du hurtigt taber dig), fordi de er dét, der hedder polysakkarider. Det betyder, at de hører til den type kulhydrater, som kroppen er længe om at optage og så længe kroppen forsøger at optage dem, holder den din forbrænding høj. Bønner og linser er også med til at gøre dit blodsukker mere stabilt og det hjælper dig til at have nemmere ved at undgå at ryge i fælden og spise søde sager. Dit vægttab vil være større, hvis du spiser bønner eller linser til dine måltider netop, fordi din forbrænding stiger. Husk på, at det ikke er en sultekur. Du må (og skal) spise så meget, du kan så længe måltiderne overholder de 5 retningslinier. Tilmeld dig endelig Slankeskolen! Du kan gøre det ovre i venstre side af skærmen. Jeg håber, du løbende vil fortælle, hvor godt det går :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Dorthe siger:
Hej Sanne. Har nu siddet her og læst om din kur og diverse opskrifter som lyder rigtig lækre og simple :) Må ærligt indrømme jeg blev overrasket over folks positive tilbagemeldinger om at denne kur rent faktisk virker, så jeg har selvfølgelig meldt mig til og glæder mig til at starter på kuren efter weekenden :) Har aldrig rigtig været på en kur før da dette ikke har været nødvendigt, men efter en hård psykisk nedtur satte alt sig bare på mig og vejer ca 15-20 kg for meget, så glæder mig at se der også findes simple alternativer frem for at udsulte sig selv som nogle kure siger er vejen frem.. Regner med at tage ud og handle lørdag/søndag så det hele kan være klar fra mandag af, så man ligesom starter på en frisk der - Puha, har næsten helt sommerfugle i maven af spænding, glæder mig til at komme igang og tabe kiloene på mavsen og sidebenene :D Mvh Dorthe
 
26. April 2015 21:22 Julie siger:
Hej Sanne... Har du et godt forslag til en sund nem morgenmad så???
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Julie, Ja, det har jeg i hvert fald :) Den aller hurtigste morgenmad, der følger kuren, tager 3min at lave. Den finder du <a href="http://www.effektivkur.dk/morgenmad-pa-3-minutter/" title="Hurtig morgenmad" target="_blank" rel="nofollow">her</a>. Jeg har også en, der tager lidt længere tid at lave, men som smager fantastisk. Den finder du <a href="http://www.effektivkur.dk/omelet-med-rejer-linser-og-grontsager/" title="Lækker morgenmad" target="_blank" rel="nofollow">her</a>. Du kan finde flere opskrifter under "Opskrift"-katergorien nederst på siden. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Iben siger:
Hej. Super side. Har nu spist efter denne side, dog med 2 stykker frugt om dagen og der er røget 3 kilo af på en uge. Det er det jeg kalder en super fantastisk kur uden sult. Helt igennem fantastisk. Tusinde tak for den store hjælp. Mvh Iben
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Iben, Hvor er jeg glad for at høre, det går godt med kuren. 3kg er bare vildt flot!! Tillykke med det!! :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Mai siger:
Hej Sanne Nu skriver du hurtigt vægt tab - vil du ikke give mig ret i at det også oftest er de først 5 kilo som er nemmest at tabe hvad med de næste 10 kilo ? Er det lige så nemt ? Og kan det lade sig gøre med denne kur?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Mai, Generelt bliver det sværere og sværere at tabe sig, jo tættere man kommer på sin idealvægt. Hvis du vejer noget over din idealvægt, burde det dog ikke være et kæmpe problem at komme af med de næste 10kg, hvis du følger denne kur. Min mand tabte sidste år på en måned ca 7,5kg. Så stoppede han med kuren og startede så igen til nytår, hvor han smed yderligere 12,5kg på 2 mdr., så jeg vil helt klart sige, det kan lade sig gøre :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Zuna siger:
Hej Sanne, Jeg er så glad for at have fundet en måde at tabe sig på hvor jeg kan lave noget nemt.. eller jeg tror det ikke bliver så hårdt hvis jeg skal lave noget med bønner. Jeg er en pige der mindst SKAL tabe 20-25 kilo for at nå ideal vægt! Vil du hjælpe mig med at komme i gang??? Jeg er begyndt at tag en lille løbetur hverdag ca. på 10 minutter hvor jeg også tager nogen pauser da jeg jo er overvægtigt og bliver for hurtigt forpustet! Men det med at spise rigtigt forbliver et probæem da jeg ikke rigtig ved hva jeg skal spise og hva jeg ikke skal! Må jeg spise rugbrød med bønner??? Hvilken slags morgenmad kan jeg lave med bønner?? Og må man hellere ikke tag youghurt og musli?? Ja det er blevet et ret langt indlæg men jeg er bare begejstret at have fundet noget jeg tror kan gå hen og hjælpe mig!! Hilsen Zuna
 
26. April 2015 21:22 Zuna siger:
Forresten jeg er 154 cm høj og vejer 78 så kan du lige få et billed af hva jeg har med at gøre! :( Hilsen Zuna
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Zuna, Det er rigtig flot, at du har taget initiativ til at begynde at løbe. Det gør godt for din krop og dit sind. Som du nok selv har regnet ud (siden du også overvejer at gå på kur), så spiller maden også en stor rolle i forhold til at tabe sig. I det her indlæg kan du læse de simple regler, som du skal overholde for, at du taber dig. Det vigtigste er, at du spiser bønner/linser, grøntsager og proteiner (kød, æg osv) til hvert måltid - også morgenmad. Det kan være ret svært at skulle spise det til morgenmad i starten (det var det i hvert fald for mig), men jeg tror hurtigt, at du vil opleve, at du får mere energi og bare har det bedre med dig selv. I løbet af 1-2 dage kan du både mærke og se på vægten, at kroppen er ved at skille sig af med alt affaldet og du får en god følelse af ikke at være så oppustet. Maden behøver ikke at være kedelig. Det bliver jo for alvor træls at være på kur, hvis den er det. Du kan kigge nederst her på siden under kategorien "Opskrifter" for at få lidt inspiration. Ud over det, kan du kigge på <a href="http://www.effektivkur.dk/slankekur-med-kostplan-gode-rad-til-en-nem-kostplan/" title="Kostplan" target="_blank" rel="nofollow">den her artikel</a>, hvor jeg har lavet en nem madplan, du kan bruge til lige at komme igang med kuren. Og endelig synes jeg da, du skulle melde dig til Slankeskolen (øverst i venstre hjørne), hvor du modtager nogle mails, der kan hjælpe dig igang :) Du er selvfølgelig også altid velkommen til at skrive til mig her. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Zuna siger:
Hej igen Sanne, Tusind tak for svaret! Og ja jeg har meldt mig ind og er så meget klar til at gå i krig med vægttabet! Har på fornemmelse at det nok ENDELIG skal lykkedes :) Tak for en dejlig side hvor du hjælper så mange:)
 
26. April 2015 21:22 Malene siger:
Hej, er faldet over dine 5 gode råd og har beslutte mig for at give det et forsøg :-) til det har jeg dog et spørgsmål ang. Mælkeprodukterne. For jeg har leget lidt med Duncan kuren som jo hovedsageligt er det samme, men der må man dog godt indtage cheasy yoghurt og lidt mælk til kaffen. Det er så blevet en vane nu, som jeg gerne vil beholde. Bliver det en forhindring? Mvh Malene Boye
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Malene, Jeg tror ikke lidt mælk til kaffen har den helt store skadelige virkning. Til gengæld er det ikke så godt med yoghurten, hvis du vil følge kuren sådan helt strikst :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Zuna siger:
Hej Sanne, nu har jeg købt ind og tømt for køleskabet, og vil begynde imorgen! Havde lige et lille spørgsmål, når du siger vi gerne må spise æg, er det så æggehvide kun eller hele æg! hilsen zuna PS: må man ta et glas skummet mælk til morgenmad?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Zuna, Jeg håber, du er kommet godt igang? :) Du må gerne spise hele ægget - det bestemmer du selv. Du må desværre ikke drikke mælk. Lidt vand til morgenmaden er bedre. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Zuna siger:
Hvad med et stykke tyggegummi. Når det lyster, da jeg læser og bare for behov for det til tider.
 
26. April 2015 21:22 Zuna siger:
Forresten jeg har tabt 2 kilo allerede :)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Zuna, Tyggegummi må du gerne spise - det gør jeg i hvert fald selv. Jeg har købt noget af det med frugtsmag, som jeg spiser, hvis jeg får lyst til noget sødt. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Wauw Zuna!!! Hvor er det bare flot!! Stort tillykke :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Dorthe, Din historie lyder lige som min egen :-) Jeg glæder mig til at du skal prøve slankekuren, jeg kan godt huske hvordan det var med forventningen om at man skulle lægge det hele om og begynde at tabe sig. Det er en god motivation, jeg er sikker på at du nemt kan smide de ekstra kilo. Skriv endelig her på siden, hvis du synes det bliver svært - også gerne hvis det går over forventning.
 
26. April 2015 21:22 Pam siger:
Må man stege bønner/ linser og grøntsager i olie?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Pam, Du må gerne stege både bønner og grøntsager i olie, men husk at de først skal koges og at bønnerne skal udvandes. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 ina siger:
hej sanne er der noget kød der er "ulovligt " :) hilsen ina
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Ina, Nej, du må simpelthen spise alt slags kød, men jeg har erfaret, at hakket oksekød ikke er så effektivt som f.eks kylling. Det skyldes bl.a, at det indeholder mere fedt, men også at jeg bare spiser mere, når det bliver serveret. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Jacqueline siger:
Hej Sanne. Sikke en lækker hjemmeside, og blog du har her. Har lige læst den hele, og nu vil jeg også prøve denne kur. Jeg har lige været på "Suppekuren" i nogle dage, og jeg er konstant sulten, og er i øvrigt ved at brække mig af suppen. Tror du det er "forsvarligt" at jeg hopper direkte over på denne kur? Jeg har kun spist grøntsager og lidt frugt i de seneste par dage, og inden da, drak jeg stort set kun protein shakes i små to uger, med kun få (sunde - undtagen en gang :)) undtagelser af reelle måltider. Jeg har aldrig prøvet at lave linser før, hvor længe koger man dem? Og skal vandet koge eller simre? Bønner... Kan ikke lide bønner.. Men hvordan laver man dem du taler om? Grønne og røde? Kender kun de laaange grønne nogle, er det dem? :( Og så de melede brune, fra chili con carne - de er vel ok :) Tusinde tak for hjælpen :) Hilsen Jacqueline
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Jacqueline, Umiddelbart kan jeg ikke se, hvorfor du ikke skulle kunne starte på denne kur. Det er jo almindelig sund mad og det lyder til, at din krop måske godt kunne bruge lidt af det efter at have levet af suppe ;) Linserne skal koge ca 25 minutter - det står på posen. Vandet skal koge ligesom når, du f.eks koger kartofler. De bønner, du kan spise i stedet for linserne er f.eks kidneybønner, sorte bønner, soyabønner, hvide bønner osv., men ikke grønne bønner. Grønne bønner tæller i stedet som en grøntsag. Bønnerne (ikke de grønne) skal stå i vand i ca 12 timer (står på posen) og skal derefter koges. Kogetiden afhænger af typen af bønner. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Jacqueline siger:
Hej igen Sanne. Ok, lyder godt - 1000 tak for hjælpen :)
 
26. April 2015 21:22 Jacqueline siger:
Hej Sanne. Er det totalt forbudt med rugbrød, fuldkornsbrød og knækbrød? Mvh Jacqueline
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Jacqueline, Som udgangspunkt er det ikke tilladt at spise brød, men der findes visse typer af rugbrød, der indeholder meget lidt sukker, meget lidt fedt og er rige på fibre, som er ok at spise ind imellem. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Pam siger:
Lige en lille opdatering herfra: - 3 kg på 4 uger. Og vi snakker om de svære 3 kg. Er nu kun 2 kg fra idealvægten. Tak for en fantastisk hjemme side.
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Pam, Sådan!!! Hvor er det fedt at høre! :) Med kun 2kg tilbage er du godt nok tæt på mål. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 OM siger:
Hejsa. Er det muligt, at man kan se et eksempel på en madplan, med morgenmad, frokost og aftensmad?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej OM, Det kan du tro :) Du kan se et par eksempler her: <a href="http://www.effektivkur.dk/kostplan-til-vaegttab/" title="Kostplan til vægttab" target="_blank" rel="nofollow">Kostplan til vægttab</a> og <a href="http://www.effektivkur.dk/kostplan-uden-brod-sikkert-vaegttab-uden-brod/" title="Kostplan uden brød" target="_blank" rel="nofollow">Kostplan uden brød</a> Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 mads siger:
Hej Sanne Er en dreng på 15, men vil stadig gerne tabe mig. Til daglig får jeg to stk rugbrød og en bolle til frokost. Kan man godt bare få grøntsager (agurker, tomater, peberfrugt osv.) til morgenmad og frokost og så nøjes med bønner og linser til aftensmad?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Mads, Hvis du skal følge kuren strikst, skal du spise bønner/linser, grøntsager og proteiner (kød, fisk, æg osv) til hvert måltid og KUN de tre dele. Dvs, at du ikke må spise f.eks brød. Jeg vil dog sige, at du, hvis det er meget nødvendigt, godt kan undvære bønner/linser til ét af måltiderne og stadig tabe dig. Jeg har selv madordning på job og det betyder, at jeg til frokost kun får grøntsager og proteiner. Ud over, at min forbrænding ikke bliver så høj efter måltidet, så skal jeg også spise ret meget for at holde mig mæt, så har du mulighed for det, vil jeg klart anbefale at spise alle tre dele til hvert måltid. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Marianne Freiheit siger:
Hej, Jeg er selv et aktivt medlem hos de danske vægtkonsulenter, og jeg har tabt 25 kg siden slutningen af juni (2012). Principperne der er noget anderledes. Man må f.eks. Gerne både få ris, pasta, brød og mælkeprodukter - dog kun i begrænsede mængder. Og der er ingen ugentlig snydedag. Det jeg fik lyst til at kommentere på, var dit råd i forhold til indtagelse af alkohol. Jeg har hos de danske vægtkonsulenter fået at vide at alkohol absolut frarådes. Simpelthen fordi bare et enkelt glas vin kan have en negativ indflydelse på forbrændingen i helt op til en uge efter. Men der er jo sikkert også undersøgelser som viser det modsatte :-)
 
26. April 2015 21:22 Jessica siger:
Hej Sanne Det lyder til at være en spændene kur, så det skal da i hvert fald prøves, men nu har jeg lige et par spørgsmål. Bliver man ikke træt af bønner og linser i længden? Jeg har været igennem en kur hvor jeg har spist rugbrød med makrel i tomat og gulerødder til...efter to uger hang det mig ud af halsen og spiser det stadig ikke efter et år, hvor jeg havde startet. Jeg har 30 kg der gerne skal ryge, men har så svært at bibeholde en kur da der er alt for mange fristelser i hverdagen. Har du evt en liste over de madvarer der har de "langsomme" kulhydrater? vh jessica
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Marianne, Beklager mit sene svar. Wauw! Sikke et flot vægttab! Det kan du godt være stolt af :) Som du selv skriver, har alkohol en meget dårlig effekt på forbrændingen. Hvis man drikker alkohol på snydedagen går der derfor også flere dage end normalt inden, man igen når ned under den vægt, man startede med på snydedagen. Jeg har dog ikke oplevet, at man slet ikke når derned inden, man igen holder snydedag. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Jessica, Uha - det lyder som en ækel kur. Kan sørme godt forstå, du stadig ikke har den største lyst til rugbrød med makrel og gulerødder. Jeg synes faktisk ikke, jeg bliver så træt af bønner/linser. Du kan sammenligne det med, at du jo også rigtig tit spiser ris, pasta eller kartofler. Dem varierer du sikkert hver eller hveranden dag. Det samme kan du gøre med bønnerne/linserne. Der findes rigtig mange forskellige slags bønner som alle smager forskelligt og har forskellig konsistens. Du kan også vælge at bruge forskellige krydderier osv, der også vil gøre det hele meget mere spændende. Jeg kan sagtens sætte mig ind i, hvor svært det kan være at holde en kur i hverdagen. Jeg har jo selv været der utallige gange. Jeg synes den her kur er god netop på den front, fordi det er tilladt at holde en snydedag om ugen. Så kan man ligesom "spare" sammen til den snydedag og så spise alt det, man har haft lyst til i løbet af ugen. Jeg har ikke en decideret liste over de langsomme kulhydrater, men meget generelt handler det faktisk kun om bønner og linser. Det er så som sagt bønner i alle mulige afskygninger og det samme gælder for linser (der findes dog ikke så mange forskellige slags). Du kan også spise kikærter. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Asmus siger:
Hej! Jeg kom til at tænkte på, må man egentlig godt spise sovs til måltiderne? :-) Mvh. Asmus
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Isabella, Hvis du spiser rugbrøddet pga fibrene, tror jeg ikke, du får problemer med at følge denne kur. Maden indeholder mange fibre - der er bl.a fibre i bønnerne og linserne og spiser du f.eks grove grøntsager såsom grønne bønner, ærter og broccoli får du også masser af fibre der. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Asmus, Generelt må du ikke spise sovs, fordi en sovs enten er opbagt på f.eks mel, er jævnet med mel eller lavet af pulver som ingen ved, hvad indeholder :) Du kan i stedet lave en <a href="http://www.effektivkur.dk/hjemmelavet-salsa/" title="Salsa" target="_blank" rel="nofollow">salsa </a>el. lign, som jeg synes fungerer lige så godt som sovs. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Isabella, Du må gerne spise fisk, men til gengæld må du ikke spise nødder. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Jessica siger:
Hej Sanne Det går faktisk ok med kuren..har tabt mig lige omkring 2 kilo på en uge. Men er ved at løbe lidt tør for ideer til morgenmad :( Jeg vil prøve for mit velkommende med rugbrød som består af masser af kerner. Jeg tænkte er Bulgur egentlig det samme som med ris at man ikke må spise det? Og hvordan kan man få dækket sin behov for kalk når man ikke må spise mælkeprodukter? Selvfølgelig udover kalktabletter vh jessica
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Jessica, Stort tillykke med vægttabet! Super flot! :) Det er det samme med bulgur som med ris osv. Bulgur indeholder for hurtige kulhydrater til, du må have lov at bruge dem i denne kur. Mht kalk, så indeholder de grønne grøntsager generelt kalk og det gør bælgfrugter også. Bønner og linser er bælgfrugter, så der igennem får du også kalk. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Mikkel siger:
Går rugbrød ind under kategorien "brød" ??
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Mikkel. Ja, i princippet gør det. Det skal dog siges, at rugbrød, der har et højt fiberindhold, lavt fedtindhold og lavt sukkerindhold godt kan spise ind imellem, hvis det bliver nødvendigt. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Isabella siger:
Hej Sanne. Jeg har lidt af forstoppelse siden jeg var lille og plejer at spise omkring 2 skiver rugbrød om dagen til frokost på grund af fibrene, men rugbrød må man jo ikke få på denne kur. så jeg tænkte på om kuren kunne forværre det. Jeg håber Jeg har fået forklaret mit spørgsmål sådan at det er til at forstå.
 
26. April 2015 21:22 Isabella siger:
Og må man spise fisk og nødder,
 
26. April 2015 21:22 Melis siger:
Hej Sanne Jeg har nu været på denne kur siden i mandags (og i dag er det onsdag), men jeg kan simpelthen ikke se nogen forskel. Jeg har kun spist chili con carne, hytteost og tomater, og bliver så frustreret, fordi jeg kan se de andre taber sig så hurtigt. Jeg har taget ca et halvt kilo på, og jeg føler mig også tykkere end før. Min mave er meget oppustet hele tiden - hvad skyldes dette? Vil dog indrømme at jeg en af dagene har spist frugt, men det burde jo ikke være skyld i, at jeg ikke har tabt mig. Plz hjælp.
 
26. April 2015 21:22 Sine siger:
hej, jeg går på et vegetar kost gymnasium, så jeg får ikke kød før i weekenderne, kan jeg godt undvære kød eller skal jeg spise kød? mvh Sine
 
26. April 2015 21:22 Chanette siger:
Har tilmeldt mig slankeskolen nu :-) Har været meget overvægtig og har indtil videre tabt mig 30kg ved at tælle kalorier.. Men det er til sidst blevet noget af en udfordring så håber at denne her kostændring kan hjælpe med de sidste 15 kg.. Men Har lige et par spørgsmål.. Hvor aktiv skal man være i forhold til denne her kost? Og må man spise brød baseret på nødder.. Lidt a la det populære paleobrød? Eller er det for fedt?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Melis, Det lyder lidt mærkeligt godt nok. Selvom du ikke skulle ha' tabt dig, skulle din mave med sikkerhed ikke føles oppustet. Prøv at ændre din kost til noget lidt mindre "tungt" mad. Jeg har selv haft stor succes med at spise kylling, grønne bønner og linser. Det ligger lettere i maven. Prøv også at variere kosten og spise nok, så du ikke render rundt og er sulten. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Sine, Kuren her læner sig op ad en proteinkur, fordi de kulhydrater man skal spise er meget proteinrige. Hvilke proteiner spiser du i dag? Jeg tænker, at du må kunne bruge de samme proteiner til kuren. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Niels siger:
Hej, jeg er lige begyndt på kuren, men har store problemer med at overholde morgenmaden. Må man spise Ylette? ifølge Arla's hjemmeside er Ylette, ligesom Ymer, drænet for valle
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Niels, Jeg kan sagtens forstå din pointe, men må hellere holde mig til det svar Tim Ferris ville give nemlig at det ikke er tilladt at spise mælkeprodukter med undtagelse af hytteost. Jeg kender ikke ylette godt nok til at kunne råde dig bedre end det. På den anden side vil jeg dog sige, at hvis du har så store problemer med morgenmaden, så prøv at spise ylette. Taber du dig stadig, er det jo bare fedt og så kan du blive ved med at spise det. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Chanette, Velkommen til Slankeskolen :) Du behøver ikke dyrke motion, når du følger denne kur, men dyrker du motion er det jo selvfølgelig bare en ekstra hjælp til dit vægttab. Mht brød baseret på nødder, så er det desværre ikke tilladt. Det har noget med kulhydraterne at gøre og ikke fedtet (på denne kur behøver du ikke være fedt-forskrækket). Du kan evt læse mere i min sidste nye artikel, hvor jeg sammenligner <a href="http://www.effektivkur.dk/paleo-eller-slowcarb-hvilken-kur-passer-til-dig/" title="Paleo vs. slowcarb" target="_blank" rel="nofollow">paleo med slowcarb-kuren</a>. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Helle siger:
Hej. Jeg tænkte på en ting, kan man også bruge bulgur til kuren ?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Helle, Bulgur er desværre ikke så godt, da det bl.a ikke indeholder nok fibre. I forhold til pasta er fiberindholdet dog højt, men altså ikke højt nok. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Lilly siger:
Tænker lige: Er popcorn ok som snack?
 
26. April 2015 21:22 Jacqueline siger:
Hej Sanne. Nu tænkte jeg på at gå igang igen. Jeg var igang på et tidspunkt, men pga. økonomien, måtte jeg "slakke" lidt på kød, og så endte det med at stoppe helt.. Men undervejs er jeg gået hen og er blevet syyygeligt afhængig af sukker - det er skræmmende! Og ok, det kan jeg nok godt komme mig over at undvære, men da jeg også for nylig er stoppet med at ryge, er der kun min kaffe tilbage som min trøst. Hvis jeg ikke har min kaffe, så er jeg *dead woman walking*! Men jeg bruger mælk i kaffen. Ad ad ad, hvis den er helt sort. Jeg vil ikke undvære lækker mad, slik, sodavand, cigaretter OG kaffe! Men kan godt undvære alt det andet, hvis bare jeg har min dejlige kaffe.Men hvad gør jeg så? Må jeg bruge mælkepulver? Eller soya mælk? Eller noget? Ikke uden min kaffe!!
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Lilly, Nej, popcorn er desværre ikke tilladte. De har et meget højt niveau af kulhydrater og tæller ikke længere som grøntsager, som majs jo gør. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Elhaam siger:
Hej Sanne. Jeg har 2 spøgersmål. Skal jeg spise bønner, linser, kød, fisk og resten til hvert måltid. Eller gælder f.eks. Linser og kød til aftensmaden? Og kan jeg godt undvære snydedagen? Da jeg slet ikke gider at indtage sukker. Tak på forhånd :)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Elhaam, Ja, du skal spise bønner/linser, grøntsager og proteiner til hvert måltid - altså alle tre dele. Du må desværre ikke undvære snydedagen. Den er faktisk en stor hjælp til at holde dit stofskifte oppe. Hvis dit stofskifte falder, vil du ikke længere tabe dig. Hvis du er træt af at skulle spise så meget sukker, så prøv i stedet at fokusere på at få noget fedt. Det kan du jo f.eks få af mælkeprodukter. Frugter indeholder også sukker, men på en mere sund måde, hvis du mere har lyst til den slags. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Jacqueline, Hvor er det godt gået, at du går igang med kuren igen!! Jeg tror helt ærligt ikke, der sker noget ved at bruge lidt mælk i din kaffe hver dag (nu ved jeg selvfølgelig ikke, hvor meget du putter i). Alternativt, kan mælkepulver nok bruges, men jeg må ærligt indrømme, at jeg faktisk ikke ved, hvad mælkepulver indeholder. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Tanja siger:
Hej Sanne, Er det ok at spise ost og æg? Hilsen
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Tanja, Du må ikke spise ost dog med undtagelse af hytteost. Du må til gengæld gerne spise æg, da de indgår som proteiner. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Laila siger:
Hej Sanne I denne forbindelse, ser du så avokado som frugt eller grøntsager. Er det tilladt at spise dette?
 
26. April 2015 21:22 Mathilde siger:
Hej Sanne Jeg vil høre om man må spise skyr i denne slankekur. Da jeg vil erstatte cream fresh. Hilsen Mathilde
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Laila, Du må gerne spise avokado :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Mathilde, Jeg kan huske, at jeg tidligere har svaret på dette spørgsmål og jeg håber, at dette svar stemmer overens med det, jeg gav tidligere ;-) Ligesom for hytteost (som du godt må spise) bliver vallen også fjernet fra skyr, når det produceres og derfor vil jeg sige, at det er ok at spise skyr. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Elisabeth, Det er bare rigtig dejligt at høre - tak for det :) Du må desværre ikke putte citron på din mad, da det er en frugt, men til gengæld må du gerne tygge tyggegummi. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Anette siger:
Hej Sanne Jeg vil gerne tabe mig 8 kilo men synes det er virkelig svært at vide hvad man må spise og ikke spise, jeg er meget glad for Cola desværre, og har forsøgt at erstatte det med Dansk vand blandet med saftevand, samt spise frugt og grønsager når jeg er lækker sulten, samt forsøger jeg at spise mere grønt til aftensmaden, og mindre potioner, og spiser musli og jogurt til morgenmad, og forsøger generelt alt spise sundt, og går hver dag 1½ time med hunden, men synes der er ingen resultat og jeg vejer det samme? Kan være du kan hjælpe? Da jeg synes det er vanskeligt at vide hvad man skal holde sig fra, da den ene person siger noget og en anden person siger noget andet! :-) Mvh Anette
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Anette, Jeg kan sagtens forstå, du er forvirret, for der er virkelig mange forskellige slankekure. Jeg vil klart anbefale dig at vælge én kur fremfor at mixe flere forskellige og personligt er der ingen tvivl om, at jeg vil anbefale den her <a href="http://www.effektivkur.dk/e-bog/" title="Din effektive kur" target="_blank" rel="nofollow">effektive kur</a> som er baseret på, at selvfølgelig spiser sundt, men i høj grad spiser, så din forbrænding bliver sat i vejret. Du skal hverken veje maden eller tælle kalorier og du kan spise dig mæt til hvert måltid. På denne kur må du drikke op til en halv liter light sodavand hver dag - det gælder også cola. Jeg elsker selv cola, så for mig har det været noget rigtig positivt ved kuren. Noget andet positivt er, at du må holde én snydedag om ugen. Det gør klart kuren nemmere at overholde. Noget andet, der kan have indflydelse på dit vægttab, er, hvad dit BMI er allerede. Hvis det ligger på 25 eller derunder er du faktisk normalvægtig. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Yasmin siger:
Hej Sanne, Tak for rådene. Den med frugt er jeg godt nok ikke stødt på før. Jeg har egentlig ikke fulgt nogen decideret kur. Jeg har bare forsøgt at erstatte det meste af min kost med grøntsager og forsøger at skære brød og lignende fra ved hvert hjørne :-) Jeg er ofte ville med lister som her http://kropsstyrke.dk/fodevarer-til-hurtig-vaegttab/ Det har du vel også sitet? Jeg er ikke noget helt omkring endnu :-)
 
26. April 2015 21:22 Abigail siger:
Hej Sanne. Først og fremmeste - god hjemmeside!! Dernæst har jeg lige et spørgsmål. Jeg har nu været på kuren siden i mandags, og i går og idag har jeg virkelig haft problemer med kvalme når jeg skulle spise. Ved ikke om for mange proteiner kan skyldes det? Har også tænkt lidt i om det kunne være fordi kroppen er ved at "afgifte" sig selv fra sukker mv. Har du nogle råd til hvad jeg kan gøre? Mvh Abigail
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Yasmin, Jeg ved ikke, hvor langt du er nået omkring endnu, men generelt bygger kuren jo på nogle helt simple regler og indenfor de regler har du frit spil. Du kan læse lidt mere om dem i <a href="http://www.effektivkur.dk/tab-dig-5-kg-hurtigt/" title="Tab dig 5 kg hurtigt" target="_blank" rel="nofollow">artiklen her</a>. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Abigail, Uha - sikke et godt spørgsmål. Jeg har aldrig selv oplevet kvalme i forbindelse med kuren. Jeg tænker, at det godt kan skyldes sukkeret, som du selv nævner eller generelt noget af alt det "affald" kroppen skal af med. Drik en masse vand - det hjælper både med at komme af med affaldet, men det er også vigtigt at drikke rigeligt med vand, når du spiser mange fibre. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Yasmin siger:
Hej Sanne, Tak for linket Det må jeg lige få kigget på! :-)
 
26. April 2015 21:22 Elisabeth siger:
Okay, tak for svarene! :) Jeg vil bare lige høre - jeg elsker citron, er det okay at putte på ens mad? Og hvad med tyggegummi, er det okay? :) Det er sådan en god hjemmeside - TAK SANNE! :)
 
26. April 2015 21:22 Elisabeth siger:
Hej Sanne :) Jeg har nu lavet nogle rigtig lækre bønneretter; men kom lidt i tvivl om jeg må lave en ret bestående af 1 dåse kidneybønner 1 dåse bønner i tomas(vaskes dog fri fra tomaten) 1 dåse hakkede tomater 1 pakke skinke tern el. kyllingetern - krydderier - en smule ketchup og lidt creme fraise + lidt mælk Jeg er ikke helt sikker på om den er okay at spise - men ville lige høre? :)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Elisabeth, Sådan lige ved første øjekast så retten rigtig god ud, men du må desværre ikke bruge creme fraise og mælk. Hvis det er muligt, kan du i stedet bruge skyr, som er et tilladt mælkeprodukt på kuren. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Stefan siger:
Gode råd :) Dog er jeg lidt i tvivl om den med frugt? Synes egentlig godt jeg kan tabe mig selvom jeg spiser frugt? Hvis man erstatter et måltid med en frugt, er det jo ikke mange kalorier for et måltid, og der er vel nogle gode ting i frugter også :)?
 
26. April 2015 21:22 Conni Madsen siger:
Hej Sanne Jeg kunne godt tænke mig at vide, om det er tilladt med et glas vin. Hvis ikke, hv ad så på snydedagen?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Conni, Til hverdag, når du følger kuren, er det ikke tilladt med vin, men på din snydedag må du drikke alt det vin, du har lyst til. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Stefan, Du skal ikke betragte frugt som usundt selvom det ikke lige er en del af denne kur. Frugt indeholder sukker (frugtsukker) og det er grunden til, det ikke er med i denne kur. Mht kalorierne, så er det også vigtigt, du ikke fokuserer på antallet af kalorier i denne kur. Faktisk indeholder bønner mange kalorier, men tricket ved kuren er, at f.eks bønnerne sætter din forbrænding så højt op, at du forbrænder flere kalorier end du tilføjer til din krop. Det er også derfor vigtigt, at du endelig ikke sulter dig, men får nogle gode måltider, der kan holde dig mæt. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Runi siger:
Har du forslag til morgenmad hvis der skal bruges linser og bønner
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Runi, Min favorit morgenmad til hverdag er grønne linser, en tomat og to blødkogte æg. Jeg lader æggene løbe ud over linserne. Det lyder måske som en lidt tam morgenmad, men det smager super godt. I weekenden er jeg til en fuld engelsk morgenmad med bacon, æg, tomater og baked beans. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Kaya siger:
Hej synes det lyder som en god kur, da jeg er vild med linser. Mit problem i forhold til kuren er dog at jeg ikke spiser kød. Har du et alternativ til dette? Mvh vegetaren
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hejsa, Det kan være svært at få de mange proteiner når man er vegetar. Alt efter hvor meget vegetar du er (jeg kender flere som er vegetarer i varierende grad) så er der øg, fisk og kylling. Hvis du er helt standhaftig vegetar findes der en masse vegetariske proteiner (de er bare ikke så tilgængelige i Danmark) det er eksempelvis: tofu og mandler.
 
26. April 2015 21:22 Malene siger:
Hej. Der lyder som en fin kur. Mht din morgenmad. Spiser du linserne varme? Og har du andre nemme fif til brug af linser og bønner?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Jeg varmer dem lige i microovnen. Mht. tricks omkring morgenmad, så se den her video fra Tim Ferris (ham der har "opfundet" kuren): https://www.youtube.com/watch?v=fd-7a_wdVZk
 
26. April 2015 21:22 Malene siger:
Dvs du har kogt dem aftenen før? Jeg har stort set ingen erfaring med bønner og linser, så beklager mit uvidende spm.
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Jepsen, jeg koger typisk til 4 dage ad gangen, jeg beregner ca. 1 dl til hver dag. De kan holde sig på køl i ca. 4 dage. Når jeg har rigtig god tid laver jeg en "kødsauce" ud af det, med magert, hakket oksekød, tomatsauce og dobbelt så mange linser/bønner som kød. På den måde skal jeg lige smide lidt grønt på tallerkenen, så er den morgenmad klar. Jeg har også nogle morgener hvor jeg ingenting når (med tre små børn er det et mirakel hvis man når noget om morgenen) - her tager jeg en proteinshake med proteinpulver og vand. Så spiser jeg grøntsager lidt senere.
 
26. April 2015 21:22 malene siger:
Tusind tak for dine fine svar. dem kan jeg sagtens bruge. Sidste spm. Kan du anbefale noget protein pulver ?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Det var så lidt :-) Jeg plejer at handle hos Bodyman, de ligger her i Aalborg så jeg kan hente det i deres butik. Jeg køber kun 1 kg ad gangen, da jeg ikke bruger så meget. Sidste gang købte jeg æble smag...den var meget...speciel :-) du kan finde dem her: <a href="http://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=10343&bannerid=20604&htmlurl=http://www.bodyman.dk/shop/proteinpulver-2c1.html" title="Link til Bodyman" target="_blank" rel="nofollow">Link til Bodyman</a>
 
26. April 2015 21:22 Helle siger:
Hej Sanne Jeg overvejer at gå i gang med denne "kur", men har absolut ingen erfaring med bønner/linser - hvor er det bedst/nemmest at købe dem henne? - derudover har jeg et arbejde, hvor jeg bliver nødt til at spise frokost på max 5 min, da jeg ellers ikke kan nå at hente børn i dagplejen, har du et godt råd til, hvad jeg kan spise, som er nemt og som kan spises ved skrivebordet? /Helle
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Helle, Bønner og linser kan købes i de fleste supermarkeder. Jeg køber den i Kiwi, Fakta, kvickly osv. Nede i bunden på min side er er et link til "Råvarer" hvor du kan se poserne.
 
26. April 2015 21:22 Lisa Roursgaard siger:
Hej Sanne. Jeg har besluttet at jeg vil starte op på denne kur. Hedder denne kur noget? Er i tvivl om man må få kerner og nødder? Evt stenalderbrød? mvh Lisa
 
26. April 2015 21:22 Anja siger:
Jeg kan fint følge ovenstående råd, er dog ikke særlig begejstret for linser/bønner, hvilke konsekvenser har det at undlade at spise dem? Min mave har altid fungeret upåklageligt, men nu døjer jeg meget med træg mave og forstoppelse. Tager 2 doser HUSK morgen og aften, men det løser ikke problemet, har du nogle råd til at få gang i maven? Min mave reagerer åbenbart "modsat" på mange fibre ved at gå i stå. Jeg fornemmer at især fravær af brød volder min mave problemer.
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Anja, Fordelen ved bønner og linser er at kroppen bruger meget tid og energi på at fordøje dem. Det er helt klart en fordel at spise dem. Alternativet er måske at at se om fx. dukan kuren, eller 5:2 kuren er bedre. Ellers ville jeg give bønner og linser en change. Det med forstoppelse og brød - det lyder lidt som om du får alt for mange fibre, og så når du får hvidt brød så "suser det lige igennem" - når du ikke får brød, så er der ikke noget der får tingene til at glide. Fibre kan være hårde for maven. Har du overvejet at spise lidt flere proteiner og lidt mere fedt (sundt fedt) i stedet for så mange fibre? Bare som forsøg - det ville være det værd.
 
26. April 2015 21:22 Anne Kobberø siger:
Hej Sanne Tak for en kur som jeg håber vil virke også for mig! Der er jo meget kød i opskrifterne - og jeg ville gerne have nogle kødløse dage om ugen. Kan jeg så ikke bare skrue op for bønner og linser, men udelade kødet? Du taler kun om grønne og røde linser, men der findes også flere slags linser på hylderne, sorte linser f.eks. Er det ikke også ok at bruge dem? Mange hilsener og på forhånd tak fra Anne
 
6. April 2016 19:16 Mai G siger:
Hej Sanne ! Det lyder godt, dog er det ikke en lang varing livstil i følge min læge, hun sagde at dette er en protein kur og det ikke er sundt ikke at være på den i mere end 2 måneder.. Men så er jeg lidt lost, for hvad gør jeg så efter 2 måneder? Jeg vil gerne tabe mig 8 kg. Et andet spørgsmål er angående soyabønner, feder de ikke utrolig meget? På snydedagen må man spise så meget sukkerinholdene produkter man vil? Ser frem til at høre fra dig:)
 
31. May 2016 21:01 Malene siger:
Hej Sanne! Jeg har nu været i gang med den her kur i lidt over en uge og jeg føler mig desværre så oppustet i maven hele tiden, kan det være pga. bønnerne/linserne? Jeg er 1.65 høj og vejer 66 kg og jeg har indtil videre tabt mig ca 1 kg. Lyder det fornuftigt? Håber du kan komme med et hurtigt svar, for er ved at give lidt op da jeg slet ikke føler mig godt tilpas i maven selvom jeg virkelig følger kuren og jeg elsker at spise det som man skal i denne kur. Mvh Malene
 
18. July 2016 03:13 tina siger:
min bror er på den kur. første gang tabte han sig en del. Nu her taber han sig ikke, tværtimod er han blevet tykkere???
 
Denne side bruger Cookies. Ved at fortsætte på siden accepterer du cookies. Cookies bliver brugt til at give dig en bedre oplevelse her på siden, samt til statistik.

Køb slankekuren som e-bog

Start dit vægttab med denne e-bog. Den leveres til din indbakke direkte efter betaling.

Start dit vægttab her - det er nemmere end du tror

DKK 99,00
Start dit vægttab nu