Det er nemmere end du tror
Effektiv slankekur
Sanne 4/26/2015 9:22:48 PM

Gratis kostplan - din guide til varigt vægttab

Det er ofte nemt at tage en beslutning om, at NU vil man altså tabe sig. Jeg har selv taget den beslutning utallige gange, når mine bukser er begyndt at stramme eller trøjen sidder forkert. Jeg løber desværre bare altid ind i et problem mht hvordan jeg nu skal komme af med de ekstra kilo.

En kur for mig skal fremfor alt være nem at overholde og det betyder, at jeg ikke vil tælle point eller kalorier hver gang, jeg putter noget i munden. Maden skal være nem at gå til og jeg vil ikke gå rundt og være sulten. Efter lang tids søgen har jeg endelig fundet en effektiv kur, som er helt rigtig for mig.

Inspiration til god mad

Gennem blade, tv og internettet bliver vi bombarderet med gode råd til, hvordan det er bedst at tabe sig. Den ene uge skal man spise blåbær og den næste er blåbær bandlyst og man skal i stedet spise noget helt andet. Det gør det svært at vide, hvad der i virkeligheden virker. Et godt råd er altid at sætte sig godt ind i den kur, man vil følge og så kun følge den. På den måde er man sikker på, man ikke kommer til at spise noget, der strider imod den måde, kuren virker på.

Når du har valgt en kur, kan det stadig være svært at finde ud af, hvad du skal spise til de forskellige måltider. Ofte skal der ændres rigtig meget mht spisevner, når man går på kur og det kræver hårdt arbejde i starten at få gjort det hele til en vane at spise det rigtige og finde ud af hvilken type mad, der passer ind i hverdagen. Da jeg valgte at følge den effektive kur, jeg tidligere nævnte, var én af grundene, at den er nem at tilpasse hverdagen og i forhold til mit tidligere liv, kræver den ikke så store omvæltninger som visse andre kure. Så længe mine måltider overholder retningslinierne for kuren, kan jeg spise nøjagtig, hvad jeg vil. Samtidig gør snydedagen kuren meget nemmere at overholde, når det er tilladt også at få lidt usundt ind imellem.

Uanset dit valg af kur, så kan det være en god ide at følge en kostplan den første tid, du er på kuren. Du kan selv lave kostplanen og på den måde selv bestemme, hvad du vil spise og på hvilke dage, det passer dig bedst f.eks at lave mad til to dage osv.

En god kostplan

Det kræver faktisk ikke så meget at lave en god kostplan og det bliver hurtigt en vane for dig at få den lavet uden at bruge alt for lang tid på den. Alt afhængig af hvilke prioriteter du har i forhold til økonomi, tid osv., vil din kostplan hurtigt tage en vis form. Jeg har selv følgende kriterier for mine kostplaner:

  1. Vær realistisk
  2. Spar penge
  3. Spar tid
  4. Familiemad

Det er vigtigt, du er realistisk, når du laver din kostplan. Man lader sig nemt narre af en masse spændende opskrifter til forskellige slankekure, men det kan ofte være dyrt at prøve noget nyt hver dag og det kan også kræve en masse tid. Jeg synes stadig, det er vigtigt at prøve noget nyt mad, det kan i den grad være inspirerende, når man er på kur, men du kan evt vælge kun at prøve nye opskrifter i weekenden, hvor du har mere tid til at lave maden (og mere tid til at nyde den).

Jeg vil altid gerne spare penge - det vil de fleste vist og derfor handler jeg bl.a billigt ind. Når jeg laver mine kostplaner, tager jeg altid højde for, at jeg kan købe maden i de billige supermarkeder, hvor udvalget ikke er så stort og jeg sørger også for, at jeg får tilrettelagt kostplanen sådan, så jeg laver mad til flere dage af gangen.

Det med at lave mad til flere dage af gangen er også en rigtig god ide, hvis du vil spare tid. Det er altid skønt at kunne varme noget god mad i microovnen de dage, hvor du f.eks ved, du har en sen dag på job eller lige skal en tur i træningscenteret før aftensmaden.

Mit sidste kriterie er 'Familiemad'. Det betyder, at den mad, jeg spiser også skal kunne spises af resten af familien. Jeg synes, det er vigtigt at lære mine børn, hvordan man spiser sundt og varieret og at grøntsager altid er en del af et måltid.

Gratis kostplan

Hvis du gerne vil hurtig igang kan jeg tilbyde en gratis kostplan, som du kan følge i starten. Den følger den effektive kur, jeg tidligere har nævnt og jeg har forsøgt at tage hensyn til mine kriterier, som jeg nævnte ovenfor.

  Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag
Morgenmad Kogte æg,tomater og linser Kogte æg,tomater og linser Tun, tomater og linser Tun, tomater og linser Tun, tomater og linser Snydedag Amerikansk morgenmad
Frokost Bønner med tun og hytteost Bønner med tun og hytteost Omelet Omelet Salat med laks Snydedag Linsesuppe med kylling
Aftensmad  Chili con carne  Chili con carne  Kylling med chili  Kylling med chili  Tøm køleskabet  Snydedag  Tøm køleskabet

 

Jeg synes selv, planen er nem at overholde med simple retter og mad til flere dage af gangen. Jeg håber også den kan hjælpe dig godt igang med dit nye vægttab.

Sanne

Hej, jeg hedder Sanne og er indehaver af effektivkur.dk. Efter at have lidt af overvægt, stress og generelt haft dårlige vaner i en lang årrække, er jeg begyndt at interessere mig for sundhed. Jeg vil utrolig gerne hjælpe andre i samme situation og har derfor startet effektivkur.dk, hvor jeg håber folk kan finde inspiration, motivation og gode råd til at komme de overflødige kilo til livs. |

Kommentarer

Navn

E-Mail (vises ikke)
Kommentar

Giv mig besked om nye kommentarer via e-mail
26. April 2015 21:22 Tobias siger:
Som altid en rigtig dejlig artikel, jeg kan godt lide din realistiske tilgang til det hele. Det bringer dialogen ned på jorden og ikke helt oppe under loftet som mange slankeguruer er.
 
26. April 2015 21:22 Marie siger:
Hej Sanne- Jeg har kigget lidt på din kostplan og har et par spørgsmål, hvor mange æg skal man spise om morgen til en person? Og hvor meget tun skal man spise om morgen til en person? Her du evt nogle flere forslag til aftensmad, hvor bønnerne kan indgå.
 
23. July 2015 10:54 Else Marie Halkjær siger:
Hej. Jeg har før nævnt overfor dig, at der findes noget som kaldes spiret brød og mel - hvor brødet af kroppen opfattes som en grønsag.... Har du fundet ud af mere omkring dette? - Og må man, ud over hytteost - benytte skyr i denne kur?
 
17. September 2015 11:09 mulle siger:
Hej Sanne hva nu hvis man ik kan lid ost og tomater ? Hilsen mulle
 
26. April 2015 21:22 Marie siger:
Mange tak for svaret ;) Hvor mange linser bruger du til morgenmad? Mht flere forslag til aftensmad, kan man egentlig spise det meste så længe bønnerne er en del af måltidet ? Vi har forberedt bønner, linser og kogt æg, så nu er vi klar til at gå i gang imorgen.. Tak for din gode madplan.
 
26. April 2015 21:22 Anja siger:
Haha, hvor god en video, han gider ikke lave mad fordi han ikke gider rydde op, det kan jeg nikke genkendende til. Men spinat - det er nok lige i overkanten af hvad jeg kan gå med til.
 
6. October 2015 11:03 Margit siger:
Hej... Er der ingen mellemmåltider?? Jeg vil blive hurtigt sulten/lækkersulten, hvis der skal gå ca. 5-6 timer mellem måltiderne? Og hvad kan man spise, hvis det er tilladt at spise noget mellem hovedmåltiderne??
 
26. April 2015 21:22 Line siger:
Har set videoen før, har også læst hans bøger, han er super guruen omkring passiv indkomst, eller "muses" som han kalder det. Hans tilgang til vægttab er også meget inspirerende, har lavet link til hans bøger herunder: <a href="http://amzn.to/xyaiGE" title="4 Timers arbejdsuge" rel="nofollow">http://amzn.to/xyaiGE</a> <a href="http://amzn.to/zTUNo0" title="4 timers kroppen" rel="nofollow">http://amzn.to/zTUNo0</a>
 
26. April 2015 21:22 Hans siger:
Takker, så er de bøger i indkøbskurven - godt der er gratis levering til Danmark - og så for under 150 kroner.
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Marie, Jeg spiser for det meste selv 2 æg eller lige godt en halv dåse tun. Jeg ved faktisk ikke om der ligefrem er en regel for, hvor meget man må spise af det. Jeg spiser af de forskellige ting, så jeg synes måltidet virker balanceret mht de forskellige ingredienser og så skal jeg selvfølgelig også blive mæt :) Mht flere forslag til aftensmad med bønner, så skal jeg nok lige sætte hjernen igang med at finde på nogle idéer. Lige for tiden er vi selv inde i en periode, hvor vi bare erstatter de kartofler, ris osv, vi normalt ville spise, med bønner og linser, fordi vi har små børn og vi vil gerne spise stort set det samme som dem til aften. Det kan også være der sidder andre derude, der har nogle gode idéer til aftensmad med bønner? :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Tobias siger:
Hov, jeg glemte helt at sige at jeg nu virkelig har tabt mig ved at spise nogenlunde som din kostplan foreskriver - jeg er måske lidt mere doven så jeg spiser det samme hver eneste dag. Lidt som Tim Ferris taler om: <iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/fd-7a_wdVZk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Marie, Jeg håber, I er kommet godt fra start her til morgen :) Jeg beregner ca 1dl linser per voksen person. Det er typisk lidt for meget, men så er der lidt til dagen efter. Faktisk koger vi ofte bare en ordentlig bunke af linser eller bønner, som vi så har til at stå i køleskabet til at tage af. Så er der altid til morgenmad, frokost osv. Grundlæggende vil et aftensmåltid jo normalt bestå af noget kød, grøntsager og f.eks ris og i sådan et tilfælde kan du bare skifte risene ud med bønner eller linser. Det gør det ret nemt at følge kuren. Du skal være opmærksom på, at hvis du ønsker at følge kuren fuldstændigt, så må du heller ikke spise f.eks sovs og dressing. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Marie siger:
Hej Sanne- Tak for den gode kur, her går det bare rigtig godt, kæresten og jeg har siden i mandags smidt 6 kg. Det går rigtig godt, men morgenmaden er helt klart den sværeste, har du evt nogle flere forslag til morgenmad? Jeg tænkte om man evt kunne bruge bønner til morgenmad? De smager bare bedre, særligt de brune bønner :) Jeg kom til at tænke om der en bestemt grund til man lige skal spise linser til morgenmad?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Marie, Tak for din kommentar, jeg er rigtig glad for at høre at der er fart på vægttabet derhjemme. Jeg vil lige i den forbindelse høre om du oplever at have mere energi, sove bedre eller bare være i bedre humør? Med hensyn til linser og bønner så skal du bare skifte rundt som du synes passer, der er ikke nogle specifikke regler der siger at linser er bedre at spise om morgenen - jeg giver dig ret i at bønner slår linser - og jeg synes du bare skal spise løs om morgenen af enten bønner eller linser. Min "standard" morgenmad er ca. en dl bønner (brune eller sorte) og to dl grønne bønner og to æg. Jeg er doven om morgenen og skal aflevere to børn - så jeg spiser det hurtigt og indrømmer gerne at det ikke er en stor smagsoplevelse, men jeg kan virkelig mærke forskellen, så er jeg klar til at suse ud af huset.
 
26. April 2015 21:22 Marie siger:
Hej Sanne. Ja vi er også vildt glade, for den gode start. Jeg har døjet med overvægt i 10 år, og nu skal der bare være slut. Jeg ønsker særlig at tabe mig, da jeg ønsker at blive gravid. Jeg ved det er lidt af et personligt spørgsmål, men hvor meget har du tabt dig på denne måde? og over hvor længe periode? Jeg kunne personligt godt tænke mig at tabe 20kg mere, udover de 12kg jeg allerede har smidt. Indtil videre har jeg oplevet at være i bedre humør og jeg sover bedre. Men jeg har også oplevet at jeg ikke bare pludselig bliver sulten og derved kaster et eller andet mindre sundt munden. Det er virkelig lækkert, jeg føler slet ikke at sulten på den måde styrer mig lige pludselig som før, ligeledes er sukkertrangen overhovedet ikke eksisterende. Jeg tænkte på hvad du evt. spiser imellem hovedmåltiderne? Nu nærmere snydedagen, og det er da vrkelig lækkert at man har sådan en dag om ugen, men har egentlig bestemt mig at jeg ikke vil spise noget med sukker i. For jeg er simpelthen så glad for at sukkertrangen er helt væk. Men hvad indtager du typisk på en snydedag? Selvom det er snydedag, behøves man jo ikke at gå helt amok.
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Marie, Jeg startede på denne kur et par måneder efter, jeg havde fået min søn. Jeg vejede på det tidspunkt 73kg, som lige er på grænsen til at være overvægtig for mig (beregnet i forhold til <a href="http://www.effektivkur.dk/bmi-beregning-beregn-dit-eget-bmi/" title="Beregn dit BMI" target="_blank" rel="nofollow">BMI</a>), når jeg har en højde på 173. Jeg tabte mig 4,5kg på en måned, men jeg fulgte faktisk ikke kuren helt, fordi jeg ammede og derfor havde brug for ekstra kalorier bl.a i form af fedt. Min mand har fulgt kuren over to omgange. Hans startvægt var 122kg og tabte den første måned 7,5kg. Derefter gik der nogle måneder, hvor han ikke fulgte kuren. Nytårsaften indgik han så et væddemål (ja, hvad gør man ikke af dumme ting efter nogle gode flasker champagne ;)) og i januar og februar tabte han i alt ca 12kg. Imellem hovedmåltiderne spiser jeg gerne lidt kød. Vi har næsten altid noget god salami eller noget stegt kylling liggende i køleskabet, som vi bruger til snacks. Det er naturligvis langt fra det chokolade, jeg normalt ville have spist, men som du selv siger melder sukkertrangen sig altså ikke længere efter bare nogle dage på kuren. I starten gik jeg faktisk helt amok på min snydedag. Jeg skulle jo både have det ene og det andet, men efter at have holdt de første snydedage, havde jeg slet ikke lyst til at spise så meget. For det første var jeg faktisk rigtig ked af at se vægten stige igen efter alt mit hårde arbejde. For det andet så fik jeg det simpelthen så dårligt. Jeg sov rigtig dårligt og fik svedeture og ondt i hovedet, så jeg besluttede ret hurtigt, at det ikke var det værd. Nu spiser jeg typisk en morgenmad med bønner eller linser - altså, en morgenmad efter kuren. Resten af dagen følger jeg typisk ikke kuren, men går dog heller ikke helt amok og så husker jeg at drikke en masse vand, så jeg ikke så nemt får ondt i hovedet. Jeg forsøger også, som du selv er inde på, at holde sukkerniveauet nede, men det skyldes faktisk mere, at jeg så nemt får ondt i hovedet, hvis jeg indtager meget sukker, når min krop ikke længere er vant til at få det i så store mængder. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Marie siger:
Hej Sanne. Hold da op det er da godt gået af jer begge, og det var da ikke et så dårligt væddmål din mand indgik. Ja vi har også altid et stegt kyllingbryst i køleskabet, som kan bruge til frokost eller lignede. Det havde vi nu os før vi begyndte på kuren, det var nemt til en rugbrød. Hvad har inspireret jer til denne kur? Jeg synes stadigvæk jeg mangler lidt foreslag i forhold til morgenmad og til middag. Men i forhold til aftensmad går det rigtig godt, det er faktisk nemt at tilpasse retterne. Den sidste uge har jeg ikke tabt noget, det hele står faktisk stille, men for min kæreste går det forsat rigtig godt. Jeg håber der sker lidt for mit vedkommende i næste uge. Jeg følger ellers kuren og drikker omkring 2-3 liter vand om dagen, så det skulle da gerne give pote. Men det er netop stilstand i vægten som påvirker en, men så længe jeg er opmærksom på det og følger kuren fremadrettet, håber jeg vægten vil bevæge sig i den rigtig retning igen. På snydedagen giver jeg mig selv lov til at spise det jeg har lyst til, men det er nu hellere ikkefordi jeg går helt amok. Vi vil hellere have noget god mad, end kage, sukker, slik osv. Men igår blev der nu også plads til et stykke kage, men ikke mere end det. Mvh Marie
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Marie, Det er bare træls, når vægten står stille selvom man ihærdigt følger kuren. Vægten kan godt stille, hvis du spiser for lidt. Så har din krop for lidt at arbejde med og tror, den sulter og så ryger der ikke et gram. Hvis ikke du begynder at tabe dig i løbet af næste uge, ville jeg prøve at spise lidt mere (alternativt lidt oftere), hvis jeg var dig. Det sker også nogle gange, at kroppen bare lige går lidt i stå midt i vægttabet og så går der et par uger før, den kommer igang igen. Vores inspiration til kuren er faktisk kommet fra Tim Ferriss, der har skrevet "4 hour body", hvor han bl.a fortæller om kuren. Hilsen Sanne P.S Jeg har lige lagt en <a href="http://www.effektivkur.dk/bonnesalat-med-frikadeller/" title="Bønnesalat med frikadeller" target="_blank" rel="nofollow">bønnesalat</a> med frikadeller op på siden. Den kan også bruges til frokost :)
 
26. April 2015 21:22 Lara Allan siger:
Hej Sanne. SKAL det være sorte eller brune bønner? Hvad med hvide, er de også gode? :-) Lara
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Lara, Du må vælge lige præcis den slags bønner, du bedst kan lide :) Vær dog opmærksom på, at de hvide bønner skal koge i 1½ time. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Lara Allan siger:
Tusind tak for dit svar! Hilsen Lara :-)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Isabella, Wauw - hvor er det et flot vægttab!! Stort tillykke! :) Du må gerne spise makrel i tomat og også flåede tomater. Jeg tror heller ikke, der sker noget ved, du bruger margarine til stegning selvom det jo ikke er tilladt at spise mælkeprodukter. Alternativt kan du bruge olie, som er helt tilladt. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Isabella siger:
Hej Sanne. Jeg er ovenud lykkelig for kuren. i løbet af de sidste fire uger har jeg tabt 7,3 kilo. Så nu er jeg klar til at hoppe i mine gamle jeans som jeg kunne være i for 3 år siden. Jeg vil dog gerne vide om man må spise makrel i tomat og torskerogn på dåse og flåede tomater. samtidig tænkte jeg på om man til tider kan bruge en lille smule margarine til stegning.
 
26. April 2015 21:22 Isabella siger:
Og så tænkte jeg på om man også må spise babymajs på dåse og salsa i glas som er lavet. Og må man gerne spise rester fra aftenen før til frokost dagen efter.
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Isabella, Babymajs er helt fine. Vær dog opmærksom på, at majs generelt ikke har så meget at byde på i forhold til din krop. I virkeligheden optager din krop ikke ret meget af majs. Salsa på glas er også helt ok. Måske indeholder nogle af dem f.eks sukker, som du lige skal være opmærksom på. Og ja - spis ENDELIG rester dagen efter. Det foreslår jeg selv i mange af mine kostplaner. Det sparer dig både tid og penge. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Rikke, I de her retter kan du sagtens undlade hytteosten dog med fare for, at de bliver en smule kedelige. Alternativit ville jeg nok selv vælge at skifte dem ud med nogle andre retter. Du kan finde flere opskrifter her på siden under kategorien "Opskrfit". Du bestemmer helt selv, hvilken type linser, du vil spise og er du mere til bønner, så bruger du bare dem. Jeg laver desværre ikke personlige kostplaner. Det skyldes, at der egentlig er frit valg på alle hylder mht mad på denne kur. Måltiderne skal bare overholde de få retningslinier, der er for kuren: <ul> <li>Alle måltider skal indeholde bønner/linser, grøntsager og proteiner (kød, fisk, æg) og KUN det.</li> <li>Drik kun vand, the, kaffe og op til en halv liter light sodavand om dagen</li> <li>Spis og drik ikke mælkeprodukter og spis ikke frugt</li> </ul> Jeg har ofte gjort det, at jeg har taget en helt almindelig ret såsom frikadeller med gulerodsalat og kartofler og skiftet kartoflerne ud med bønner eller linser. Det gør det nemt at lave mad til hele familien, da de så stadig kan spise kartoflerne, mens jeg spiser bønner. Alternativt kan du bruge opskrifter, der specifikt benytter bønner eller linser. Der ligger nogle her på siden og så lancerer jeg snart en ny opskriftstbog med 25 forårsopskrifter :) Det kan du høre mere om, hvis du tilmelder dig slankeskolen :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Rikke siger:
Hejza. jeg har fundet din side. og jeg er meget klar til at prøve din madplan. men jeg kan ikke lide hytteost eller andre former for ost. og hellere ikke rejer. noget jeg kan skifte det ud med. Er det nogle bestemte linser man skal bruge. grønne, røde eller alm?? Er der mulighed for man kan snakke med dig og få lavet en personlig madplan af dig.?? Håber at høre fra dig. Hilsen Rikke Hvidovre
 
26. April 2015 21:22 Szilvia siger:
Hej. Jeg overvejer at starter på kuren men jeg er sukker syg og derfor er jeg lidt skeptisk om det er ok for mig denne kur. Jeg skal jo tabe mig 8 kg. Hilsen szilvia
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Szilvia, Jeg er desværre ikke nogen ekspert mht diabetes, men jeg ved, at diabetesforeningen anbefaler, at man som diabetiker skal spise langsomme kulhydrater og helst langsomme kulhydrater med fibre. Bønner og linser er netop langsomme kulhydrater med fibre. Ud over det er grøntsager og kød jo også tilladt at spise selvom du har diabetes. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sabina siger:
Hej Sanne. jeg har overvejet at starte denne kur, men jeg kan hverken lide bønner eller linser. Jeg har også udregnet at din kur giver 1800 kcal. pr. dag og så kommer drikkevarer oveni, hvilket jo så kommer op på omkring de 2000 kcal alligevel (kan ikke undvære mælk om morgenen) og på den måde vil jeg jo ikke tabe mig.... -så tænkte om jeg ikke kunne bytte linser og bønner ud med grønne bønner? og så suppl. op med mellemåltider bestående af frugt og grønt? (tænker grønne æbler, gulerodsstave osv) På den måde får jeg mindre kcal. indtag pr. dag? Eller vil det ikke give mig energi nok?
 
26. April 2015 21:22 Sabina siger:
hov undskyld, så først nu at man ikke må drikke mælkeprodukter eller spise frugt..... hvordan kan det være? Hvilke andre alternativer har jeg end bønner/linser, når nu jeg ikke bryder mig om dem? - der står jo at man SKAL spise dette til hver ret :(
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Sabina, Hvis du vil tabe dig ved at bruge denne kur, kræver det desværre, at du spiser enten bønner eller linser til hvert måltid. De grønne bønner tæller i den her forbindelse som grøntsager og ikke bønner, så de kan altså ikke erstatte de andre bønner. Har du evt prøvet forskellige slags bønner? Der findes virkelig mange forskellige slags og de har alle forskellig konsistens. Jeg kan f.eks ikke selv lide, hvis bønnerne er for melede i konsistensen og derfor spiser jeg gerne de sorte bønner. Du kan også vælge at bruge de røde linser, som du koger helt ud og derefter blender i en sovs el. lign. Så er det jo på en helt anden måde, du kan spise dem på. Du har ret i, at du kommer til at indtage mange kalorier på denne kur, men heldigvis skal man slet ikke tælle kalorier. Tricket ved bønner og linser er, at de koster mere at forbrænde for din krop end de er værd i kalorier. Så lad os sige, du indtager 10 kalorier i bønner, så koster de altså mere end 10 kalorier for dig at forbrænde og derved vil du tabe dig. Kuren går ud på at sætte forbrændingen i vejret på en sund måde helt fra morgenstunden, så din krop taber sig hele dagen lang uden, du er sulten. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Sabina, Ja, der er desværre ikke nogen alternativer til bønnerne og linser, da de har stor betydning for, at denne kur virker :) Du må ikke spise frugt under denne kur, da frugt indeholder frugtsukker og det er derfor ikke tilladt. Lad mig skynde mig at sige, at det ikke betyder, at frugt er usundt - det er bare ikke tilladt at spise på denne kur. Mælkeprodukter påvirker din insulinproduktion og er derfor heller ikke tilladte på kuren. Det gælder dog ikke hytteost og skyr - ingen regel uden undtagelse ;-) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Ulla siger:
Hej Sanne. Jeg tror at din kur, godt kan være lige det jeg har brug for. Dine overvejelser i forhold til tid, økonomi mm. passer fint til mig. Jeg har nu læst de fleste spørgsmål mm. hvor du skriver, at man ikke skal brug mælkeprodukter ud over hytteost. Jeg er utrolig glad for dressinger mm. da du skriver at soya bønner er ok, kan man så også bruge soyamælk, yoghurt og mel. Jeg glæder mig til at komme igang. Hilsen Ulla
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Ulla, Jeg håber, du har besluttet dig for at gå igang med kuren? Du må desværre hverken bruge soyamælk, yoghurt eller mel på kuren. Til gengæld må du bruge både skyr og hytteost (som du selv skriver). Her kan du tilsætte krydderier eller f.eks friske krydderurter og så har du altså en god dressing. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 nathasja siger:
Hej Sanne. Jeg vil gerne starte på madplanen, men jeg har aldrig kunnet lide chili con carne, er der noget jeg kan erstatte det med?:-)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Nathasja, Du må erstatte chili con carne med hvad som helst så længe måltidet opfylder reglen om, at det indeholder proteiner (kød, fisk, æg osv), grøntsager og bønner/linser. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Catrine siger:
Hej :) Jeg har lige to spørgsmål angående kuren. Når man koger en stor portion bønner eller linser hvor mange dage må de så stå i køleskabet? Må man spise efter kurens principper når man er gravid?
 
26. April 2015 21:22 patricia siger:
Hej må man bage noget? f.eks fedfattig kage, protein kage, eller noget sundt groft brød, knækbrød?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Jepsen, der er mange ting at bage. Jeg har lige lagt en opskrift på en chokoladekage op. Den er uden mel (det er nærmere en suffle end en kage). Find den på forsiden, nede under opskrifter.
 
26. April 2015 21:22 :-) siger:
Med hensyn til aftensmaden, skal man så lave det der står eller må man lave noget andet ( altså dine opskrifter) :-)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Så længe du overholder "reglerne" er der frit spil. Personligt veksler jeg lidt mellem at lave nogle lidt mere spændende opskrifter og så mellem at det "bare skal fungere" og så er det bønner, grønt og kød, flere dage i træk.
 
26. April 2015 21:22 fiona siger:
ville gerne høre om vægttab er muligt selv om jeg sidder i kørestol og ikke bevæger andet end mine arme gennem dagen , oveni er jeg allergisk over for fisk og nødder og meget af maden indeholder disse ingredienser ,mangler at tabe 30 kg så vil gerne på en kur som virker
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Fiona, Jeg kan ikke se hvorfor ikke det ville virke selvom du sidder i kørestol. Det er uden tvivl kosten der er den rigtige vej at starte for dig. Jeg synes du skal prøve at kigge på den her effektive kur, med at spise bønner og linser, alternativt er LCHF måske noget for dig. Denne slankekur med bønner og linser er meget ensformig, mens LCHF er meget mere varieret og der er også en del fedtstoffer i denne kur.
 
26. April 2015 21:22 susanne hersinger siger:
jeg vil gerne tabe mig men jeg er ikke så glad for fisk, og ved at hvis jeg skal spise det flere gange om ugen, så apringer jeg fra. mit liv har såtet på stand-by i næsten 1 år, pga en diskusprolaps i lænden. nu er den væk og jeg er begyndt at motionere en del mere end jeg har gjort i et år, men min vægt stiger stødt. og jeg spiser ikke mere. HVAD GØR JEG GALT---- jeg er snart mere end desperat. mvh Susanne Hersinger
 
26. April 2015 21:22 Caroline B siger:
Hej Sanne, Jeg sidder og overvejer om det her er en kur for mig, den lyder enkel og lige til! Mit spørgsmål er, hvor meget må man indtage pr. måltid.. ?? Syntes ikke at jeg kan se nogen. Vh Caroline :-)
 
26. April 2015 21:22 lene hansen siger:
hvordan får man flere kostplan da det er svært for mig at tabe mig linser hvad er det for nogle og der står helle ikke hvor meget man skal spise hilsen lene
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Grunden til at der ikke står hvor meget man skal spise af linser er at du bliver mæt inden du får for meget. Det er ca. den samme mængde som du ville spise kartofler eller ris. Fx. en deciliter. Du kan se lidt mere omkring det hele nede i bunden af siden. Der er en råvareoversigt. Ellers er her en kort introduktion til det <a href="http://www.effektivkur.dk/ny-pa-siden/" rel="nofollow">hele</a>
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hejsa, Det er faktisk et af de spørgsmål jeg får mange gange. Det er fordi på de traditionelle slankekure skal alt måles op. Denne kur gør op med det og fokuserer mere på at spise de rigtige ting (ernæring) frem for at tælle kalorier på de usunde ting. Jeg vil sige at du skal starte med at erstatte dine kartofler/ris/pasta med bønner/linser og se hvad der sker. Det er ca. en deciliter. det kommer helt af sig selv, du bliver pludselig mæt af at have spist de rigtige ting frem for at tælle løs.
 
28. August 2016 15:35 Weronika siger:
Hej Sanne! Jeg er har lige undersøgt dit slankekurs projekt, og synes det lyder rigtig godt, og i den grad noget jeg vil prøve! Dog kan jeg ikke komme ind på de opskrifter, der er i kostplanen ovenfor, den kan ikke finde de links, som du har markeret. Jeg vil ellers gerne begynde med denne kostplan ovenfor, og derefter kigge lidt på de opskrifter du har inde på din side. Jeg tænkte også på hvor meget du spiser af det hele? Eksempelvis, hvor mange æg og hvor meget tun osv? En opskrift måske? Men synes kuren lyder rigtig lovende, og vil i den grad prøve på den! Mvh, Weronika
 
Denne side bruger Cookies. Ved at fortsætte på siden accepterer du cookies. Cookies bliver brugt til at give dig en bedre oplevelse her på siden, samt til statistik.

Køb slankekuren som e-bog

Start dit vægttab med denne e-bog. Den leveres til din indbakke direkte efter betaling.

Start dit vægttab her - det er nemmere end du tror

DKK 99,00
Start dit vægttab nu