Det er nemmere end du tror
Effektiv slankekur
Sanne 4/26/2015 9:22:10 PM

Tab dig 5 kg hurtigt

Din guide til at tabe 5 kg hurtigt

Tab dig 5 kg hurtigt er alligevel noget af postulat, men det kan faktisk lade sig gøre for dig i løbet af et par uger at tabe dig op til 5 kg.

 

I denne artikel vil jeg gennemgå de forskellige elementer omkring hvordan man kan tabe sig 5 kilo hurtigt. Jeg vil blandt andet gennemgå følgende:

Hvad er en god slankekur?
En slankekur skal være nem
En slankekur skal være effektiv
En slankekur skal mætte En slankekur skal være billig
Effektivkur - sådan gør du
Spis bønner og linser
Undgå at drikke dine kalorier
Sunde måltider
Undgå mælkeprodukter og frugt
Hold en snydedag om ugen

Jeg har været overvægtig i efterhånden mange år og har ofte tænkt, at hvis jeg nu bare kunne tabe mig 5 kg, så kunne jeg komme ned i et bestemt par bukser eller se godt ud i en bestemt kjole. 5 kg virker jo ikke af meget, men det kan være svært at komme i gang, specielt hvis det kræver en masse krumspring.

Hvad er en god slankekur?

Jeg vil i denne artikel give en god plan for, hvordan du nemt og hurtigt kan tabe 5kg. Hvor hurtigt du vil tabe dig, vil være afhængigt af din startvægt og hvor nøje du følger de gode råd. For at kunne overholde en slankekur bedst muligt lægger jeg selv vægt på 5 egenskaber, når jeg kigger efter gode slankekure. Kuren skal være:

 • Nem
 • Effektiv
 • Mættende
 • Billig

En slankekur skal være nem

En nem kur er en kur, hvor det ikke er nødvendigt at tælle kalorier, omregne kalorier til point, veje alt maden osv. Du vil sikkert give mig ret i, at det ligefrem kan tage motivationen fra en at skulle bruge tid på det. Måltiderne bliver pludselig ret besværlige, når man først skal have fat i den store regnebog for at kunne lave dem.

Jeg mener også, at en nem kur er en kur, hvor måltiderne er nemme at få til at indgå i en normal hverdag. Rigtig mange kure lokker med flotte billeder af helt utrolige lækre retter, men i en normal hverdag er det bare ikke realistisk at stå og lave mad i flere timer. Der skal tingene bare glide og du har måske kun ca 30 min til at lave aftensmad. Der er ingen tvivl om, at maden selvfølgelig skal være lækker, men hurtig mad kan også sagtens være lækker mad.

Det ser også ud til at jo nemmere en slankekur er, jo mindre er risikoen for at man falder i igen og spiser usundt og tager kilo på igen. Så formålet med en nem slankekur er naturligvis også at sørge for at der ikke skal forberedes en masse hver gang du skal spise, men i høj grad drejer det sig også om at man ikke falder i og tager på igen.

 

 

En slankekur skal være effektiv

Jeg vil gerne se resultater med det samme og derfor skal en kur være effektiv. Skal jeg først vente 2 uger på resultater, har jeg mistet modet inden og chokoladen vil for længst have fundet vej ind i mit køleskab igen. Et hurtigt resultat for mig er 2-3 dage. Mange mener, at man ikke bør veje sig hver dag, men for mig er det uden tvivl en motivationsfaktor, at jeg kan se for hver dag, at jeg taber mig. Nogle dage er det kun 200 gram f.eks, men når der står 200 gram mindre på vægten end dagen før, giver det mig stadig lyst til at blive ved med at holde kuren. Det kan være svært at se et så lille vægttab på en almindelig mekanisk vægt med visere. I stedet har jeg købt en ny digitalvægt, der både kan veje mig, vise min fedtprocent og beregne mit BMI. På den måde kan jeg på mange måder faktisk se, at der sker en masse positive forbedringer med min krop.

En slankekur skal mætte

Du kender sikkert det med at gå på slankekur og kun overholde den en halv dag, fordi din mave er helt færdig af sult. Jeg har det på samme måde og har prøvet det alt for mange gange. Derfor skal en god kur for mig altså være mættende. Det der med at leve af f.eks ananas i 2 uger holder ikke.

Det er helt sikkert nemt at gøre og nok også ret effektivt, men jeg bliver ikke mæt. Faktisk får jeg det ret dårligt, når jeg bliver sulten. Jeg får svært ved at koncentrere mig og kommer generelt i dårligt humør. Der er ingen tvivl om, at det skyldes, at mit blodsukker falder. Hvis du vælger at fodre din krop med f.eks ananas, hver gang den er sulten, så vil dit blodsukker stige hurtigt, du vil blive rigtig glad og have det godt. Desværre er glæden kortvarig - dit blodsukker vil falde rigtig hurtigt igen, fordi kroppen meget hurtigt har nedbrudt dine ananas og nu ikke længere har noget mad at gøre godt med.

Det er faktisk lidt som at tisse i bukserne og den eneste grund til en slankekur kan virke alligevel skyldes, at du indtager meget få kalorier. Jeg er i stedet tilhænger af, at man holder sig mæt under en kur og i stedet fokuserer på, at den mad, jeg spiser holder min forbrænding oppe. På den måde er det muligt at spise til jeg er mæt og stadig tabe mig. Det er da en win, win situation.

En slankekur skal være billig

Endelig skal en god slankekur være billig. Alt for ofte ser jeg kure, hvor mange skal købe en masse sære produkter, der koster en formue. Hvad så med alle os, der ikke har fået plantet et pengetræ i baghaven? Nej, almindelig, billig mad er vejen frem, hvis kuren skal overholdes.

Effektiv kur - sådan gør du!

Slankekur madSå hvordan gør du?? Jamen, det er faktisk ikke så svært. Jeg har lavet en liste her, så det skulle være lige til at gå til.

 • Erstat brød, ris, pasta og kartofler med bønner eller linser
 • Lad være med at at drikke sukkerholdige drikke
 • Lav dine måltider, så de består af bønner/linser, grøntsager og kød
 • Undgå mælkeprodukter og frugt
 • Hold snydedag

Spis bønner og linser

Bønner og linser er det man kalder komplekse kulhydrater, som går langsomt i blodet, da det er svært for kroppen at nedbryde komplekse kulhydrater. Så længe kroppen arbejder på at få nedbrudt noget mad, holder den din forbrænding oppe. Hvis du så giver kroppen komplekse kulhydrater vil det betyde, at din forbrænding bliver holdt oppe i rigtig lang tid og derved forbrænder din krop fedt i rigtig lang tid.

Det er også vigtigt, at du holder din forbrænding oppe i så lang tid som muligt af dagen, så din krop kan nå at få mest muligt fedt forbrændt inden, det igen er sengetid og forbrændingen falder. De betyder, at det er vigtigt for dig f.eks at spise morgenmad. Jeg ved af erfaring, at lige præcis morgenmaden er så nem at springe over, men det viser sig, at den faktisk er dit vigtigste måltid. Det er naturligvis ikke helt lige meget, hvad du spiser til morgenmad. Din morgenmad skal sørge for at kickstarte din forbrænding og det betyder, at det bedste er at spise bønner og linser til morgenmad sammensat med grøntsager og en form for protein. Det kan kunne f.eks være æg. For os danskere kan det lyde helt forkert at skulle spise bønner og linser til morgenmad, men når du ser dit vægttab, er jeg sikker på, at du vil synes, at det pludselig er helt ok.

Undlad sukkerholdige drikke

Selvom du måske er glad for sodavand (eller er direkte cola-holiker som jeg), så går det ikke at drikke sodavand, juice osv. Sukker er noget rod, når du skal tabe dig. Du må gerne drikke ca en halv liter light sodavand og ellers skal du holde dig til kaffe, the og vand.

Vand har især en positiv effekt på din krop. Det hjælper dig til at få renset alle affaldstofferne ud af kroppen samtidig med, det selvfølgelig skaber en god væskebalance i din krop. Er du vant til at drikke meget sodavand (med og uden sukker), vil du opdage, at du vil virke meget tørstig, når du lægger det på hylden. Kroppen har i virkeligheden brug for meget mere vand end du har givet den og desværre kan du først mærke det, når du rent faktisk begynder at drikke vand.

Det er også helt ok at drikke både the og kaffe. Især the kan faktisk være med til at give dit vægttab et lille skub i den rigtige retning. Grøn the skulle nemlig bl.a sætte din fedtforbrænding op samtidig med, at det styrker dit stofskifte. Hvid the skulle faktisk også have en god effekt på en slankekur, da det nedsætter mængden af fedt din krop kan optage og øger din forbrænding.

Sunde måltider

Det er vigtigt, at ALLE dine måltider består af bønner/linser, grøntsager og en form for protein. Kød, fisk og æg indeholder bl.a proteiner. Sammensætningen af de tre ting giver dig:

 • Høj forbrænding
 • Vitaminer
 • Mæthed
 • Fibre

Alle fire ting er utrolig vigtige for en slankekur, men de er også vigtige i forhold til din generelle sundhed. De fire punkter er også med til at vise, at kuren her faktisk er sund selvom den gør, at du taber dig hurtigt. Mange mener, at slankekure, hvor man taber sig hurtigt simpelthen er for usunde for kroppen, men set ud fra selve maden og sammensætningen af den er det altså ikke tilfældet for denne kur.

Det rigtig gode ved denne kur er, at du må spise så meget mad, du kan til hvert måltid. Faktisk er det vigtigt, at du spiser dig mæt ellers vil din krop af sig selv sætte din forbrænding ned og det modarbejder netop, hvad du forsøger at gøre med den gode mad. Hvis din forbrænding går ned, vil du ikke tabe dig. Desuden er det da en ret god ting - det er da fedt at kunne rende rundt og rent faktisk være mæt, mens man er på kur.

Hvis jeg skal give et lille fif mht maden, så har jeg haft aller størst succes med at spise måltider bestående af grønne linser, grønne bønner og kylling. Du skal selvfølgelig ikke udelukkende leve af de tre dele, men sådan en portion til aftensmad sætter altså godt gang i vægttabet uden, at jeg som sådan har nogle tekniske beviser på det.

I princippet skal du faktisk også spise bønner/linser, grøntsager og protein til dine snacks, men det synes jeg ikke fungerer i hverdagen. I stedet spiser jeg nogle gulerødder eller noget koldt kød fra køleskabet.

Undgå mælkeprodukter og frugt

Egentlig hænger det her punkt lidt sammen med det forrige punkt, men jeg har taget det med, fordi jeg får utrolig mange spørgsmål præcis i forhold til frugt og mælkeprodukter. Desværre er ingen af delen tilladte.

Frugter indeholder frugtsukker og selvom frugter jo som sådan er sunde, så går det altså ikke at spise dem til denne kur pga frugtsukkeret.

Mælkeprodukter er med til at øge produktionen af insulin og er derfor heller ikke tilladte i denne kur. Det vil sige...alle mælkeprodukter er ikke tilladte lige med undtagelse af ét nemlig hytteost. Hytteosten har ikke nogen indvirkning på dit insulin og derfor må du gerne spise det.

 

Hold snydedag

Ja, det her punkt havde du nok alligevel ikke forventet at se i forbindelse med en slankekur, men snydedag skal der altså til. På snydedagen må du spise og drikke lige præcis, hvad du har lyst til. Det gælder også alkohol. Faktisk er snydedagen ret vigtig for dig, fordi den får din krop til at holde stofskiftet oppe. Et stofskifte er en betegnelse for den mængde af energi, din krop bruger. Har du et højt stofskifte, vil din krop bruge meget energi og det kan f.eks betyde, at den vil bruge nogle af dine fedtdepoter. Hvis kroppen f.eks oplever, at den ikke får så meget energiholdig mad f.eks i form af fedt, vil den nedsætte dit stofskifte og dermed den energi, den bruger. Det vil sige, at dit vægttab begynder at gå i stå. Sørger du i stedet for at holde stofskiftet oppe ved at holde en snydedag, vil din krop fortsat tabe sig.

Efter en snydedag vil du opleve, at vægten stiger. Det er helt normalt, fordi du lige har fyldt kroppen med en masse dårlig mad, den endnu ikke er kommet helt af med. Du vil dog se, at du hurtigt taber den ekstra vægt igen og derfra taber dig yderligere op til næste snydedag. For at få et godt billede af din faktiske vægt, bør du veje dig om morgenen på snydedagen før, du spiser eller drikker noget.

Relaterede Artikler

Sanne

Hej, jeg hedder Sanne og er indehaver af effektivkur.dk. Efter at have lidt af overvægt, stress og generelt haft dårlige vaner i en lang årrække, er jeg begyndt at interessere mig for sundhed. Jeg vil utrolig gerne hjælpe andre i samme situation og har derfor startet effektivkur.dk, hvor jeg håber folk kan finde inspiration, motivation og gode råd til at komme de overflødige kilo til livs. |

Kommentarer

Navn

E-Mail (vises ikke)
Kommentar

Giv mig besked om nye kommentarer via e-mail
3. August 2015 10:17 daniella siger:
begynder idag på kuren, og glæder mig meget til at se resultater!
 
26. April 2015 21:22 Morma siger:
Hej Sanne Nej hvor dejligt at finde en skøn kur, hvor man faktisk må spise også:-) Jeg starter altid ny kur i januar, er nok ikke den eneste. Men super skønt man kan finde inspiration her hos dig. Glæder mig til flere spændende kure og fif. Knus Morma
 
26. April 2015 21:22 Gianna siger:
Jeg er enig! Nu har jeg været på denne (nærmere kost- og livsstilsændring end) kur i 9 uger og har smidt tilsvarende 9 kilo. Den første dag røg der 1100g og siden har det taget fart. Jeg er gået en buksestørrelse ned, humøret er blevet bedre og det samme med overskuddet. Derudover er der røget 10 cm omkring brystet, og jeg er begyndt at smile når jeg ser mig selv i et spejl. Og jeg er helt enig i, at det virker at spise bønner og linser, mht. at man bliver mæt af det, og lysten til søde sager efter klokken 20.00 er forsvundet - jeg kan endda have en åben pose chips til at ligge i en skuffe uberørt 6 dage i træk. TAK! Jeg er så glad for at have fået kendskab til denne kur. Uden den ville jeg kunne søge arbejde som Michelindame om 2 år! Men selvfølgelig er det ikke altid "lutter lagkage". Selvfølgelig kan jeg sagtens falde i en enkelt gang imellem, men min erfaring er, at jeg sagtens kan spise ude en enkelt aften uden at alt bliver ødelagt, så længe jeg bare selv er bevidst om at vægten måske siger 500g mere end forventet dagen efter. Det vigtigste for mig er bare at vide, at jeg efter 2-3 dage alligevel har tabt tilsvarende + lidt ekstra ;) Endnu engang tak!
 
3. August 2015 10:17 daniella siger:
begynder idag på kuren, og glæder mig meget til at se resultater!
 
27. August 2015 18:41 Mia siger:
Hej Sanne. jeg starter kuren på mandag. hvor meget spiser man? Spiser man til man er mæt eller er det en bestemt mængde?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Gianna, Hvor er det dejligt at høre fra dig og stort tillykke med dit vægttab!! Og med 9 tabte kilo på bare 9 uger har du da vist også kun grund til at smile til dig selv i spejlet. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 sådan taber du dig 5 kg hurtigt | Bliv haandvaerker! siger:
[...] – en ægte beslutning. Min beslutning er at jeg vil være mere sund og i første omgang vil jeg tabe mig 5 kilo. Det svære ved beslutninger er at træffe en ægte beslutning. De fleste af os er ikke vant til at [...]
 
31. August 2015 18:44 Mia siger:
Hej. Jeg syntes simpelthen de linser smager frygtløst Haha. Jeg vil spørge om det betyder noget om du spiser 100 g linser og spiser dig mæt i grønsager og kød? skal jeg spise ligemeget af bønner, grønsager og kød?
 
31. August 2015 20:03 Heidi siger:
Hejsa. Hvad ville du typisk tage med på madpakke? Jeg arbejder i butik fra 09-18. Og hvad vil du spise om morgenen? Må jeg evt. spise 2 blødkogte æg og grøntsager i form af rød peber og agurk til morgenmad? Og med hensyn til bønnerne, skal de være rå eller ovnbagte? Tænker bare de bliver så tøre i ovnen..
 
26. April 2015 21:22 Louise siger:
Jeg vil bare sige tak! jeg har ikke tabt mig helt så meget som Gianna, men jeg har opdaget at det ikke er svært. Jeg synes denne kur (jeg har læst alle artikler) er super nem og jeg har slet ikke problemer med at overholde den. Jeg har tabt 5 kg stille og roligt over de sidste 3 uger. Så tak for en rigtig god hjemmeside
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Louise, Det er dejligt at høre, at du bruger hjemmesiden - det er jo lige præcis dét, den er der for. Stort tillykke med vægttabet! 5kg på 3 uger er virkelig også meget! Det giver blod på tanden til at tabe mere. Hilsen Sanne
 
12. October 2015 22:06 Tina siger:
Hejsa, jeg har to spørgsmål:) må man spise kokosmælk ? Og bønnepasta, er det ligeså godt som at spise hele bønner?
 
26. April 2015 21:22 Louise siger:
Helt klart. Ikke nok med at jeg har tabt mig, men jeg har fået det bedre i hele kroppen. Jeg er ikke så sur mere og meget mere positiv, mit blodsukker er klippestabilt. Jeg kan mærke at jeg er et meget sundere menneske. Så nu skal jeg til at have resten af familien med på det :-)
 
26. April 2015 21:22 Tab dig 5 kg hurtigt – hurtig og effektiv slankekur | Solvej's papirfabrik siger:
[...] således at spise de rigtige kulhydrater. Her er der meget hjælpe at hente, specielt hvis man vil tabe sig 5 kg hurtigt. Hvis man spiser grøntsager og protein som fx. Kød og æg indtager man ikke så meget sukker, og [...]
 
24. November 2015 22:19 Nanna siger:
Hej Sanne, jeg er mange gange begyndt på en kur, men har ikke kunne holde det og er røget direkte tilbage i fælden. Jeg kan ikke finde ud af hvad jeg skal gøre for at kunne holde det, har du nogle fif? :)
 
24. November 2015 22:21 Nanna siger:
Hej Sanne, jeg er mange gange begyndt på en kur, men har ikke kunne holde det og er røget direkte tilbage i fælden. Jeg kan ikke finde ud af hvad jeg skal gøre for at kunne holde det, har du nogle fif? :)
 
26. April 2015 21:22 Sandra.J. siger:
Kære Sanne! Tusind tak for opskriften på denne geniale kur. Jeg var lidt skeptisk i starten, da jeg ikke er så meget til bønner og linser, men nu kan jeg næsten ikke undvære dem til mine måltider. Jeg har været på din kur i snart 4 uger og jeg har tabt mig 7 kilo, så jeg er ovenud lykkelig og det samme er min mand ;-) Jeg vil spændt følge med på din skønne blog. Knus Sandra
 
26. April 2015 21:22 Sofie siger:
Hej jeg faldt bla. over denne side da jeg søgte på "tab 5 kilo" på google. Det er den jeg syntes der er mest tiltalende, så den skal da prøves. I kommer til at høre fra mig senere med det positive resultat:-) P.s har en veninde der rent faktisk har tabt sig 10 kilo på nogenlunde samme måde, så det virker. Hilsen Sofie
 
6. January 2016 23:14 Louise siger:
Hej Sanne :) Har du nogen gode opskrifter? Jeg næsten lige startet på suppekur, men jeg bliver så oppustet, plus at når det er senge tid, så begynder min mave at rumle og ved ikke om det er pga sult eller hvad det er Håber du kan hjælp 🙏🏻
 
16. January 2016 10:03 Freja siger:
Ville lige høre hvor tit man må holde snydedage og om der er nogle regler for snydedage?
 
26. April 2015 21:22 Så er jeg tilbage, nu over 2 kg lettere-- Tasker & Punge siger:
[...] jul for at gøre noget ved det og der gik godt lige 1 md eller 2 inden jeg fik sagt til mig selv tab dig 5 kg hurtigt! og det satte jeg mig så for. Jeg fandt en kur hvor det gælder om at leve af bønner og linser og [...]
 
26. April 2015 21:22 Lykke siger:
Hej :) Ser spændende ud.. hvis man nu ikke kan fordrage linser, kan man så tilsætte noget andet, eller bare undlade det helt`?
 
19. January 2016 20:35 Mette siger:
Hej Jeg træner lige nu alle hverdage i 1-1,5 time i rimelig intensitet forbrænder 3-400 kcal. Derfor har jeg valgt at spise en banan inden protein drik inden og 1 dl havregryn m protein drik om morgenen. Tror du det er muligt at træne sådan på denne kur uden frugt og havregryn om eftermiddagen. Lige nu spiser jeg kylling lidt søde kartofler brokkoli middag og aften og supplerer med gulerødder. En kur jeg selv er gået i gang med for at tabe mig 5-7 kg. Overvejer at prøve denne kur men er bekymret for om jeg vil have energi til træning eller om jeg før træning må tage en banan. Er 172 vejer 63 kg. Mvh Mette.
 
29. January 2016 18:11 Louise siger:
Hej det lyder som en rigtig god kur, må man spise soya bønner? hilsen Louise :)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Lykke, Du må desværre ikke undlade dem, men du kan i stedet spise bønner, da de ligesom linser går meget langsomt i blodet og øger din forbrænding. Der findes også forskellige typer af linser. Bl.a er røde linser ret gode, hvis man nu ikke er så vild med linser. De kan koges meget ud og bliver nærmest som kartoffelmos. Jeg vil gerne indrømme, at det kræver tilvænning at spise både bønner og linser (det gjorde det i hvert fald for mig), men jeg tror faktisk, at du ret hurtigt vil vænne dig til det. Du kan i løbet af ganske få dage både se og mærke resultater og så er trangen til at spise pasta og ris pludselig ikke så stor. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Ifrah siger:
Hej Sanne Jeg er en kvinde på 27, jeg træner 1 time eller 1½ time hver dag. Sådan har det været i næsten 3 uger. Jeg vejer 70 kg, og er 165 cm. Jeg er næsten ved at være træt af at min vægt står helt stille. Jeg har prøvet alt muligt kur men intet hjælp. fra i morgen af ville jeg gerne prøve denne her kur, men jeg vil gerne høre om, at jeg måtte spise hjemme lavede leverpostej? der er æg mælk og piskfløde i leverpostejen.... Jeg er vil med at spise de røde linser , men ikke tør bønner pga. at jeg er allergiske over de. Så kan jeg så spise kun de røde linser og grønsager og kød i hver dag og æg 3 gang om ugen? tak for det her. Jeg glæde mig til at starte imorgen....
 
18. February 2016 16:18 Agnete siger:
Hej igen :) Tænkte på, er det vigtigt man går rundt og er mæt hele dagen? nu har jeg spist morgenmad ved 6tiden og frokost ved en12 tiden, og jeg synes selv jeg spiser mig totalt mæt, men er det vigtigt man "aldrig" er sulten, i lyset af det med forbrændingen?? hav en dejlig dag :)
 
22. February 2016 11:48 Hanne siger:
Kan kikærter erstatte linser og bønner...?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Ifrah, Jeg håber, du er kommet godt igang med kuren? Hvis der er mælkeprodukter i leverpostejen, må du desværre ikke spise den. Kan den evt laves kun med vand? (jeg ved desværre ikke så meget om at lave leverpostej ;)) Du bestemmer selv om du vil spise bønner eller linser. De har samme gode effekt på din krop. Det er helt fint, hvis du vil spise linser, grøntsager og kød hver dag + æg 3 gange om ugen. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Tanja siger:
Hej Sanne. Må man indtage mælkeprodukter der er fri for laktose (mælkesukker)? Hilsen Tanja
 
9. March 2016 11:20 Carsten siger:
Hej Sanne. jeg er gået igang med din kur og derfor spøger jeg til om du har nogle gode råd. Jeg har et arbejde hvor jeg desværre ikke altid kan sidde og spise hele tiden. ville du anbefale noget som jeg feks kan spise om morgen. Så det kan holde til kl 12 hvor jeg skal have frokost.
 
14. March 2016 22:58 Stine siger:
Hej Sanne, Jeg går ud fra, at din kur er bygget op på Tim Ferriss' slow Carb - The 4 hour body, er det rigtigt? Ihvertfald, er det de samme principper :) Men han skriver, at han drikker 2 glas rødvin om dagen om aftenen inden han går i seng. Men du skriver, at alkohol fuldstændig sætter forbrændingen i stå?? Og er der begrænsninger på hvor meget kaffe man må drikke? Tusind tak og mange hilsner Stine :)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Tanja, Du må desværre heller ikke indtage laktosefri mælkeprodukter, da det er pga vallen og ikke laktosen, at de er forbudte. Vallen er nemlig med til at øge din insulinproduktion. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Charlotte, det lyder bare godt. Og helt vildt at du har tabt 17 kg det er bare super flot. Jeg håber du taber en masse ved denne kur også, og skriv endelig i kommentarerne hvis der er noget jeg selv eller andre kan hjælpe dig med. Husk nu også at holde ferie - så det ikke bliver surt det hele :-)
 
19. March 2016 14:59 Bettina siger:
2 gode ideer til morgenmad - middagsmad og aftensmad ville være fedt😄
 
26. April 2015 21:22 Rikke siger:
Hej. Jeg er 16 bliver snart 17, jeg er 168 og vejer 55-56 kg. hvor meget vil jeg kunne tabe mig på 1-2 uger tror du?:) Tænkte på om man gerne må spise frugt, eller er det ikke med i kuren?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Betina, Det kan jeg ikke forstå, du er den første jeg hører om, der ikke har tabt dig. Min første reaktion er at "det kan ikke passe". Nu ved jeg ikke hvor meget du vejer i forvejen, men alle dem jeg kender der har prøvet kuren er lidt eller meget overvægtige og der er kiloene raslet af. Noget af det første jeg tænker er at du spiser mange mellemmåltider - hvordan er det med det - spiser du mange mellemmåltider, og hvad spiser du her? Hvor mange grøntsager spiser du til hver måltid? Hvad spiser du til morgenmad, hvis ikke du spiser bønner? Jeg vil meget gerne hjælpe dig - også fordi jeg ikke kan forstå at du ikke har tabt dig - jeg håber virkelig at vi finder ud af hvor det kan være gået galt. Kan du mærke andre forandringer? fx. bedre søvn, bedre humør, "mæt" i længere tid ad gangen? Jeg glæder mig til at høre mere om dit forløb.
 
26. April 2015 21:22 Charlotte siger:
Hej... Jeg vil helt klart prøve denne kur, har tabt mig 17 kg ved hjælp af beline men er stoppet det er dyrt, så min kur stoppede også, har ikke taget på men har heller ikke tabt mig mere, så nu vil jeg prøve denne kur.. Skal på dejlig ferie om 1 mdr. Så ville være dejligt med lidt færre kg. På kroppen der... Hilsen Charlotte . Skriver hvordan det går mig!!!
 
26. April 2015 21:22 Betina siger:
Hej Sanne. Så har jeg været igang i seks dage, og resultatet er at tage 1,5 kg på!!!!! Hmmm kuren er overholdt til punkt og prikke bortset fra jeg ikke har spist bønner til morgenmad, meeeen det burde vel ikke skade som det hat gjort!!!
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Rikke, Skal du følge kuren meget strikst, så skal du faktisk spise bønner/linser, proteiner og grøntsager om morgenen også. Jeg kan sagtens forstå, at det virker vildt underligt at skulle spise den slags og det har taget mig mange måneder at vænne mig til det. Du behøver ikke spise kød til morgenmad - dine proteiner må f.eks gerne bestå af 2 æg i stedet. Du kan f.eks lave en god omgang røræg og bacon. Jeg spiser også ofte baked beans, som de får i England, til morgenmad. De ligger i en sød lage, der gør dem gode at spise til morgenmad, hvor vi jo ofte er vant til at spise meget sukkerholdig mad. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Kathrine siger:
Hej Sanne, jeg vil gerne tabe mig lidt. da jeg er begyndt at blive små fed. Men problemet er at jeg går på efterskole og der bliver ikke serveret bønner og linser?? der er altid salat bord om aften og vil gerne tabe mig til sommer.. fordi jeg har taget på, på min efterskole og vil gerne tabe det igen!!!
 
26. April 2015 21:22 Rikke siger:
Hej, jeg tænkte lige over en ting da jeg sad og læste om kuren. Hvad skal man så spise om morgenen? For jeg kan da ikke fordrage at skulle spise bønner og køb om morgenen .. Mvh. Rikke :)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Kathrine, Grunden til du skal spise bønner eller linser til dine måltider, når du følger kuren skyldes, at bønner og linser har et højt indhold af proteiner og så hører de til den gruppe af kulhydrater, som kroppen er længe om at optage i blodet. Det betyder bl.a at din krop øger forbrændingen, så den forbrænder noget af dit fedt, så længe den forsøger at optage bønnerne og linserne, og det betyder også, at bønnerne og linserne er med til at holde dig mæt i længere tid. Jeg kan sagtens se, at det ikke er specielt nemt for dig at følge kuren helt, når du ikke har indflydelse på, hvad der bliver serveret til måltiderne. Jeg vil foreslå, at du prøver dig lidt frem. Spis masser af den salat, der bliver serveret og spis også gerne rigeligt med kød. Undgå helt at spise ris, pasta, hvidt brød og kartofler. Serveres der groft brød - f.eks rugbrød - kan du prøve med lidt af det. Det kan nemlig nogle gange være lidt svært at holde sig mæt helt uden kulhydrater og kulhydraterne er også gode for din krop på mange måder. Der ud over kan du jo prøve at følge de andre regler for kuren med ikke at indtage mælkeprodukter og ingen frugt osv. Lad mig høre, hvordan det går, for jeg er helt sikker på, du ikke er den eneste, der sidder i en situation, hvor du gerne vil tabe dig, men ikke har indflydelse på maden. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Trine siger:
Hej Sanne :) Jeg hedder Trine, er 174cm høj og vejer 67kg. Jeg har nu været på din kur i lidt over en uge, og tabte mig 1,3kg. Desværre har min snydedag gjort at jeg tog et kg på igen.. Mit spørgsmål til dig er så: Skal jeg droppe min snydedag helt, eller hvad skal jeg gøre ? Det er svært at holde motivationen oppe når det hele lige røg på igen, og jeg tænker, :''så kan det sgu også være lige meget''.. Håber på hurtigt svar. Mvh Trine
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Trine, Stort tillykke med dit vægttab! :) Jeg kan sagtens forstå, at du finder det demotiverende, at du efter hårdt arbejde nærmest har taget det hele på igen. Det er helt normalt, at du tager meget på på din snydedag, men husk på, at det, du tager på, ikke er fedt, men bare 'affald', som din krop så skal af med igen. Det tager et par dage før kroppen er nede på din tabte vægt igen og så vil du derefter tabe dig yderligere. Har du drukket alkohol på din snydedag, kan der sagtens gå op til 4 dage, før tingene er normale igen. Det skyldes, at alkohol nedsætter din forbrænding. Snydedagen er faktisk ret vigtig for kuren, fordi den hjælper kroppen til at holde dit stofskifte oppe. Når man er på kur, kan der nemt ske det, at kroppen sænker stofskiftet, fordi den f.eks kan tro, at den sulter og derved bliver nødt til at spare på det fedt, den har. Ved at tilføre kroppen fedt osv én gang om ugen, vil den ikke komme i denne 'krisetilstand'. Er du stadig meget træt af, at du tager det meste på igen på snydedagen, kan du vælge at spise sundt til f.eks morgenmad og frokost og så bare skeje ud til aften. Det giver bedre samvittighed og din krop vil ikke have så meget affald, den bagefter skal af med. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 sanne siger:
Susan Jeg er 47 år og har tabt 14 kg ved at spise proteinrig kost som grøntsager, dressinger, is og kød og frugter, har også spist lidt kage når det ikke kunne være anderledes. Jeg vejer 54 ,5 kg og er 166,5 cm. høj. Jeg spiser masser af mad og er frisk og har det strålende. Det er bare sådan at jeg helt har mistet lysten til sukker og hvidt brød, jeg vil helst have rugbrød o.s.v. Min kollega synes at det er sygeligt, hvad mener i. Jeg vil gerne beholde min vægt og er glad fordi jeg ikke har sukkertrang og lyst til at putte blandingsslik og winerbrød i hovedet som vi gjorde før. Jeg spiser masser af god og sund mad og har en fin hud og fint hår. Hilsen Susanne. Håber nogle har et godt svar
 
26. April 2015 21:22 Janni siger:
Hej :) jeg har nu spist min første omgang bønner og nøj jeg blev mæt! men jeg har lige nogle spørgsmål 1. Hvor længe skal bønnerne koges? 2. Er der nogle form for krydderier man skal putte på som gør dem lidt ekstra lækre? 3. Hvordan vil kuren være hvis man kun spiser bønnerne til morgenmad og middagsmad med grønsager til også om aften spiser sin almindelige aftensmad med kød til, vil det være en dum ide og skulle jeg så behøve at holde min fri dag når jeg alligevel spiser det almindelige mad til aften? Mit mål er at tabe omkring 5-10 kg, vejer nu 61 kg og er 160m høj. Har en lille drøm om at have smidt nogle af kiloene inden min ferie om 2 uger. Hilsen janni :)
 
26. April 2015 21:22 thea siger:
Hej Sanne. Jeg har siddet og læst alle kommentarerne og det lyder som en kur for mig. Jeg er 162cm og vejer 73 kg, så vil rigtig gerne tabe mig en 10-12 kg. Jeg er lige flyttet til Norge så kød osv er ret dyrt. Jeg bager rugbrød ud fra princippet stenalderkost, der er lavet på græskarkerner, hørfrø og mandler. (æg, honing og æblecidereddike) kan jeg spise det til frokost og hvordan er det med kødpålæg. Hvordan er det at spise i forhold til kuren? Er fan af marinerede hvidløg og oliven på min salat, hvordan er det?
 
26. April 2015 21:22 Krista siger:
Hejsa! :) Tak for de gode tips, kan forestille mig at det cirker :). Nu du skriver grønne bønner, så er det vel frisk/frosne bønner? :). Har du et par fif til hvilke slags bønner er nemme at tilberede, udover at koge grønne bønner? :). Kan man koge en stor portion og gemme dem i et par dage og varme dem evt i mikro? :). Det med hytteosten, det kunne da være en ide til morgenmad, kan det ikke? :). Lige en masse spørgsmål, håber det er ok ;) :). Dejlig sommer til dig. :). Vh. Krista
 
26. April 2015 21:22 thea siger:
Hej Sanne. Lige en tilføjelse da jeg nu har været nede for at kigge efter bønner og linser i supermarkedet. Kunne kun finde dem på dåse og synes faktisk der er ganske mange kulhydrater i. Kan det passe? Og er det ok at spise dem på dåse? også kikærter på dåse? Kh Thea
 
26. April 2015 21:22 thea siger:
Ups... du skriver jo længere oppe at det er kulhydrater, men bare komplekse kulhydrater. det behøver du ikke svare på:-)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
;) Og det er ok at spise dem på dåse :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Janni, Ja, man kan virkelig mærke en forskel med de bønner :) 1. Kogetiden på bønnerne afhænger af typen af bønner. Det står typisk bagpå posen, hvor lang de skal koge. Du skal huske at lade bønnerne ligge i blød natten over (mindst 12 timer) inden, du koger dem. Bønner indeholder nogle giftige stoffer, som bliver trukket ud, når du lader dem ligge i blød i mange timer. 2. Du putter bare alle de krydderier på, du har lyst til. 3. Lad mig starte med at sige, at du ikke er overvægtig. Dit <a href="http://www.effektivkur.dk/bmi-beregning-beregn-dit-eget-bmi/" title="BMI" target="_blank" rel="nofollow">BMI </a>ligger på godt 23 og er altså indenfor grænsen for normalvægtig. Det kan være, at det vil være nok for dig at tone din krop lidt med motion? Hvis du stadig ønsker at tabe dig, er det klart, at du ikke vil tabe dig nær så hurtigt, hvis du laver lidt om på kuren og spiser en almindelig aftensmad. Lidt afhængig af, hvad du spiser nu, vil jeg dog ikke udelukke, at du kunne tabe dig en lille smule. Prøv dig frem og synes du ikke, der sker nok med vægten, kan du jo altid spise bønner/linser osv til aftensmad. Husk også, at du skal spise proteiner (kød, æg, fisk osv) til både morgenmad og frokost sammen med dine bønner/linser og grøntsager. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Thea, Ja, Norge er ikke just det billigste sted at købe kød. Hvad med æg og fisk? Det må du jo også gerne spise. Det er lidt svært mht rugbrød. Generelt må man jo ikke spise brød, når man følger kuren, men rugbrød med lavt fedt og sukkerindhold samt et højt fiberindhold skulle alligevel være ok at spise. Jeg ved ikke om dit rugbrød passer til de kriterier? Kødpålæg er helt fint at spise! Og det samme gælder de marinerede hvidløg. Oliven er en frugt og skal du være meget striks med kuren, må du desværre ikke spise dem. Held og lykke med vægttabet :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Krista, Du spørger bare løs - jeg vil altid gerne svare :) 1. Husk, at der er forskel på grønne bønner og de bønner, jeg ellers nævner her på siden. De grønne bønner indgår som grøntsager, mens de andre bønner indgår som kulhydrater. Ud over det, så er det helt lige meget om du spiser friske eller frosne grønne bønner. Jeg køber selv de frosne, som så lige får et lille skud i microovnen inden, jeg spiser dem. 2. Alle bønnerne (de bønner, der indgår som kulhydrater) skal først sættes i blød i ca 12 timer. Det kan du gøre natten over (de skal stå i køleskabet). Langt de fleste bønner skal koge 30-40 min, men hvide bønner skal koge 1½ time, så her i huset vælger vi ofte dem fra. 3. Du kan sagtens koge en stor portion bønner og gemme dem i køleskabet og varme dem i microovnen (det samme gælder linserne). Holdbarheden er ca den samme som for kartofler. 4. Jo, jeg tror faktisk hytteost kunne være ret lækkert at spise til morgenmad. En anden pige herinde foreslog at putte lidt vanille i og bruge dem som dessert, men man kan jo også sagtens bruge den som morgenmad. Jeg håber, jeg fik svaret på dine spørgsmål. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Effektiv slankekur &#8211; tab hurtigt de overflødige kilo | NextFashion.dk siger:
[...] tro, at lave sin kost om. Kosten betyder mere end man lige skulle tro. Med den rigtige kost kan man tabe sig hurtigt &#8211; meget [...]
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Simone, Til morgenmad skal du også spise bønner/linser, grøntsager og protein (kød, fisk eller æg). Du kan kigge nederst på siden under kategorien 'Morgenmad', der ligger nogle gode opskrifter. Du må faktisk slet ikke spise frugt på denne kur, fordi frugt indeholder frugtsukker. Til gengæld må du spise alle de grøntsager, du kan klemme ned. Grøntsagerne hjælper dig til at holde dig mæt, så de er rigtig gode. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Simone, Wauw, hvor er det flot!! :) Du må gerne blande bønner og linser i en salat. Det gør jeg faktisk selv tit til frokost. Du skal også have proteiner til frokost, som kan være kød, fisk eller æg. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Fatemeh, Du må desværre ikke bruge hverken rismælk eller havremælk, da de indeholder hhv ris og havre. Det er lidt en anden sag med soyamælk. Soyamælk indeholder tit lidt sukker, men laver du den selv, kan du jo udelade sukkeret. Du skal være opmærksom på, at soyamælk ikke kan erstatte mælk mht vitaminer og mineraler. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Fatemeh siger:
Endnu engang hej Sanne, og tak for det hurtige svar fra sidst :) Jeg er så gået hen og spekuleret over om man i stedet for komælk, kan indtage ris, havre og soyamælk? Hilsen Fatemeh
 
26. April 2015 21:22 Natasha siger:
Hej Sanne Tak for svar :) Du kan tro jeg vil blive ved, tænker i starten er det væske man mest taber og udrenser kroppen. Jeps de 10 kg er hvad der tilbage fra graviditeten, jeg er 29 år, 162cm høj og vejer 73 kg, jeg var 62 kg inden jeg blev gravid og det var perfekt - det har jeg været siden teenageårene. Jeg ved ikke hvordan det passer med min bmi men jeg er ikke tilfreds med hvad jeg ser i spejlet så vil gerne tabe dem :) Jeg vejer mig ikke hver dag i kuren, jeg synes det er mere motiverende at gøre om morgenen den dag jeg holder snydedag inden jeg har indtaget noget dvs. hver 6 dag så tænker jeg kan se resultatet mere. Et spørgsmål hvor meget skal man spise af bønner/linser til måltiderne? Snakker vi en halv tallerken? En kvart? El kommer det an på måltidet? På forhånd tak og jeg tvivler ikke på at det kommer der går nok bare lidt længere tid :(
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej igen Natasha, Det er godt at høre, du bliver ved :) Dit BMI er ca 27,8 og er derfor lidt for højt (det skal helst under 25), så du har ret i, at du har lidt, der kan tabes. Jeg plejer at koge ca 1 dl bønner eller linser til et måltid. Det plejer at være lidt for meget, men så har jeg lidt at gå efter. Jeg håber, du vil skrive igen, når der sker noget :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sarah Louise siger:
Hej Sanne Sidder her til morgen og er på 1. dag. Jeg har kogt 2 æg på forhånd til morgenmad, som jeg ville spise på arbejde. Men nu når jeg kigger på de her æg får jeg den sygeste kvalme. Kan simpelthen ikke spise dem :-D Er der nogle gode alternativer til morgenmad, som er forholdsvis let at tage med på arbejde ?
 
26. April 2015 21:22 Gitte siger:
Hej Sanne Den 01.juli skriver du sådan her: Har du drukket alkohol på din snydedag, kan der sagtens gå op til 4 dage, før tingene er normale igen. Det skyldes, at alkohol nedsætter din forbrænding. Skal jeg forstå det sådan, at forbrændingen er nedsat i fire dage efter jeg har drukket alkohol? Jeg savner jo mine 2-3 glas vin og glæder mig til snydedagen. Drikker ikke sodavand og spiser kun fem, seks vingummi når jeg skal have slik (ingen chokolade). Eller er forbrændingen i top igen dagen efter snydedagen? Har på 18 dage tabt 2 kg, så det går langsomt, men jeg fortsætter da og har det godt med mine grønne linser hver dag. De er nemme og hurtige at tilberede og smager godt sammen med alt. Hilsen Gitte
 
26. April 2015 21:22 Simone Sørensen siger:
Hej! :-) Det lyder som noget der er rigtig effektivt :-) Hvad gør man til morgenmad? skal man spise linser eller bønner der også? og jeg tænker må man spise alt det frugt og grønsager man vil, eller er der også et minimum der? :-)
 
26. April 2015 21:22 Danny siger:
Hej Sanne Jeg vil gerne tabe mig 10 kg, så jeg startede på denne kur for en uge siden. Men den første mogern tænkte jeg at det bliver lidt svært, da jeg ikke er særlig vild med linser. Men så lavede jeg en linsesuppe med porrer, gulerødder, silleri og chili. Suppen smager vildt godt. Det er faktiskt lækkert at få varm suppe til morgenmad. Og jeg har tabt mig 2,6 kg den første uge. Hilsen Danny
 
26. April 2015 21:22 Simone Sørensen siger:
Lige en tilføjelse. Kan jeg til frokost evt. blande grønne linser eller andre former for linser og bønner i min salat, eller er det ikke en god idé? og skal jeg have kød til frokost os? Jeg regner med at jeg måske starter på kuren på mandag, da jeg har en del kilo jeg skal smide. jeg er i forvejen i gang med at tabe mig og har indtil videre tabt 5,5 kg, bare ved at træne og ikke spise for meget sukker :-)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Sarah Louise, Det lyder da ikke godt. Husk, at denne kur ikke skal være en straf for dig, så hold dig til mad, du godt kan lide :) Du må sådan set spise alle typer kød og fisk i stedet for æg. Tun er nemt at have med på job og jeg synes, det smager godt og er dejligt saftigt. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Gitte, Alkohol sætter forbrændingen væsentligt ned og afhængig af mængden, du indtager kan der godt gå nogle dage før, din krop igen er helt oppe i gear. Din krop vil begynde at sætte forbrændingen op igen, så snart du starter på kuren efter din snydedag, men det tager som sagt nogle dage før, den er helt tilbage på samme niveau. Jeg er glad for at høre, at du kan lide linserne. Det er faktisk lige præcis dér, de fleste render ind i problemer. Mange har svært ved at vænne sig til at spise bønner og linser. Jeg synes, det er utrolig flot, at du holder ved selvom det går lidt langsomt. Forhåbentlig kan du snart se lidt bedre resultater. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Anni siger:
Hej Sanne Hvad foreslår du man spiser dagligt til morgenmad og frokost? Din ret lader til at være oplagt som aftensmad. Det lyder spændende, jeg går i gang imorgen!
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Anni, Det er jo lidt forskelligt, hvad folk synes er godt at spise. Jeg spiser for tiden grønne linser, tomater eller grønne bønner og karrysild til morgenmad (ja, jeg ved godt, at det der med karrysilden lyder lidt ulækkert ;)). I stedet for sild er æg ret gode at spise, men du kan jo sætte det sammen som du har lyst. Tomater er saftige og friske og derfor synes jeg, de er gode til morgenmad. Til frokost står den for det meste på noget blandet salat, kød eller fisk og grønne linser. Jeg har frokostordning på mit job, så det afhænger af, hvad der bliver serveret. Held og lykke med vægttabet! :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 H. Henriksen siger:
Hej Sanne, jeg vil lige sige tak for en fantastisk side, du har sat sammen her. Du får lige min historie med :D Efter en måned med flæskesteg, fed sovs og kartofler gå jeg på kuren igen. Jeg har tidligere været på kuren i ca. to måneder (oktober og november 2011), hvor jeg tabte mig 10,3 kilo. Jeg havde besluttet mig på forhånd, at jeg ikke ville være på kur i december, så jeg var lidt nervøs for, hvor meget jeg ville tage på igen. Men heldigvis tog jeg kun 2,2 kilo på, så det er hurtig smidt igen :D Jeg begyndte kuren mandag den anden januar med første snydedag i lørdags den 7. Fra mandag til lørdag tabte jeg mig 1,8 kilo, så jeg håber da stærkt på, at jeg har smidt mit julefedt ved min næste vejning på lørdag.
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Fatemeh, Jeg er rigtig glad for at høre, du kan lide siden :) Lad mig starte med at sige, at du altså slet ikke er overvægtig. Dit BMI ligger på ca 21, så du er altså lige som du skal være. Ønsker du stadig at tabe dig, så har du helt ret i, at det tager lidt længere tid at smide de 5kg, fordi du netop er normalvægtig. Hvor er jeg glad for at møde en, der er lige så glad for sukkerholdige ting som jeg! Du må gerne spise sødemidler (det er der f.eks i sukkerfri sodavand), men nogle sødemidler kan faktisk forstærke din trang til søde sager. Min erfaring siger mig, at det er hårdest at undvære de søde sager de første 3-4 dage. Derefter går det bedre og husk på, at du altid må have lov at spise søde sager på din snydedag. Du må desværre ikke drikke laktosefri mælk. Det er ikke laktosen, men vallen, der gør, at mælkeprodukter ikke er tilladte i denne kur og laktosefri mælk indeholder valle. Havregrynene er desværre heller ikke tilladte, så du må se om du ikke kan finde en anden god og nem morgenmad :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Katharina siger:
Hej Sanne.. Jeg har født for 3 uger siden. Jeg har tabt de kilo jeg tog på i graviditeten , men har 10 kg udover det jeg gerne vil af med. Kan du anbefale denne kur nå jeg ammer, eller er det bedst at vente til jeg ikke ammer mere..? Hilsen katharina
 
26. April 2015 21:22 Jonathan siger:
Det lyder spændende det hele! Glæder Mig til at komme igang! Har bare et spørgsmål ! Hvor vigtigt er det er spise varieret her? Ved godt udvalget i denne kur ikke er det største, men ser du et problem i at lave et par kilo chili con carne og så bare leve af den de næste på dage!? :)
 
26. April 2015 21:22 Morten siger:
Hej Sanne Må man gerne en gang imellem spise fisk i stedet for kød ? Mvh. Morten
 
26. April 2015 21:22 Mia siger:
Hejsa :) Efter at ha læst om kuren og læst alle de mange gode kommentarer vil jeg helt sikkert give det et forsøg :) men er der nogen bønner man ikke må spise, her tænker jeg mest på baked beans ??? og er der nogen der har nogle gode opskrifter på bønner og linser ???
 
26. April 2015 21:22 nicoline siger:
Hejsa :) så er min første portion lige indtaget. Jeg ved godtnok ikke om jeg kan blive gode venner med de bønner :) har lavet en blanding med hvide og brune. Jeg tænkte hvad med bulgur er det noget man må spise? mvh nicoline
 
26. April 2015 21:22 Nathalie siger:
Hej Sanne:-) Tak for en fed hjemmeside, jeg er en ung kvinde på 25 der jeg er omkring 167 cm høj og vægten idag siger 78,9 hvilket jeg er rigtig ked af. jeg er idag gået igang med din effektiv kur og glæder mig til at se min vægt falde. Hilsen Nathalie
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Katharina, Generelt anbefaler man, at kvinder ikke går på slankekur, når de ammer. Det skyldes, at man mener, at affaldsstofferne fra kroppen kommer med ud i mælken. Amning kræver også utrolig mange ressourcer fra din krop, så det er slet ikke sikkert, du behøver at gå på kur. Da jeg selv havde født min første søn, tabte jeg på 4 uger 19kg, men havde kun taget 8 på, så amningen krævede rigtig meget af min krop. Anden gang valgte jeg dog delvist at følge denne kur. Når man ammer skal man spise sund og varieret og det synes jeg nemlig denne kur tilbyder, men man skal også sørge for at få fedt, så jeg drak f.eks letmælk og spiste ost. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Jonathan, Jeg må faktisk sige, at jeg netop synes, at udvalget i denne kur er meget varieret. Det er jo almindelig, sund mad du skal spise og du kan lave det på en masse forskellige måder. Normalt ville du f.eks til aften spiste nogle grøntsager, lidt kød og enten kartofler, ris eller pasta. Når du følger kuren, kan du jo spise nøjagtig det samme, men så spise bønner eller linser i stedet for f.eks kartoflerne. Ud over det, så ser jeg overhovedet ikke noget problem i, at du laver en ordentlig omgang chili con carne. Her i huset laver vi typisk mad til flere dage i træk. Det er både nemt og billigt. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Morten, Det kan du tro, du må! :) Fisk er rigtig sundt, så spis du bare det. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Gitte siger:
Hej Sanne Nu har jeg været i gang i 11 dage og har i alt tabt 800 gram :-( Jeg holder mig HELT til diæten, elsker bønner og linser og varm mad til morgenmad. Jeg får lidt mælk i min kaffe, ellers ingen "snyd". Måltiderne er mindre end de plejer at være pga en snue, det har heller ikke hjulpet. Hvad sker der? Hvordan skal man forestille sig, at forbrændingen går ned, når man "snyder"? Tænker ikke kropppen siger holdt stop og så tager det flere timer at komme i gang igen efter en kop kaffe med mælk....eller? Jeg vil gerne tabe 5 kg i alt, men det har lange udsigter på denne måde. Hilsen Gitte
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Mia, Du må spise alle bønnerne - også baked beans, men den sovs baked beans ligger i kan indeholde sukker, så for mange af dem er ikke så godt. Du kan kigge nederst her på siden under kategorien 'Opskrifter', der skulle du gerne finde nogle gode :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Nicoline, Jeg håber, det går bedre med at blive venner med bønnerne. Alternativt kan du jo prøve med nogle linser. Du må desværre ikke spise bulgur. Bulgur er en konsort, der ikke indeholder ret meget protein, men til gengæld indeholder mange kulhydrater (forholdet skal helst være den anden vej rundt). Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Gitte, Sikke noget :( Det er bare træls, når du gør et godt stykke arbejde. Kan det tænkes, at du ikke har så meget at tabe af? For så vil dit vægttab helt naturligt tage længere tid. Jeg tror ikke din mælk i kaffen er den helt store synder mht om forbrændingen skulle være gået ned, men for at være helt sikker kan du evt prøve at fjerne den i nogle dage. Det giver ikke nødvendigvis et vægttab at spise mindre af maden. Hvis du spiser for lidt af maden, når din krop at blive alt for sulten imellem måltiderne og det vil faktisk gøre, at din forbrænding også går i stå, fordi kroppen så tror, den er i krise og skal gemme på alt det mad, du næste gang putter i den. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Kristina siger:
Hej :) lyder som en rigtig god kur. Det eneste jeg ville have svært at undvære vil være mælkeprodukter. Hvilket jeg endelig også finder vigtigt når jeg træner. Vil jeg kunne tabe mig selv om jeg vælger mælkeprodukterne, men dig erstatter pasta, brød mm. med linser og bønner?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Kristina, Det er umiddelbart lidt svært at sige, hvor meget det vil betyde, at du stadig indtager mælkeprodukter, når så samtidig også træner. Prøv at se, hvordan det går og er du ikke tilfreds med vægttabet, kan du jo prøve at fjerne mælkeprodukterne. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 marie siger:
Hej sanne. glæder mig til at komme i gang med det samme! hvordan er det med pesto? er det "slemt" at spise?
 
26. April 2015 21:22 Lene siger:
Hej Jeg har et spørgsmål omkring æg, grøntsager og bønnerne Er det tilladt at bruge hele ægget eller skal man kun bruge æggehviderne? Bønnerne kan man bruge alm grønne bønner, altså selve grøntsagerne eller skal det være "posebønnerne"? Er der bestemte grøntsager som man bør holde sig fra eks. majs hvor der jo er meget stivelse i? Tak for en god blog Mvh Lene der starter i morgen og satser på de 15 kg minus
 
26. April 2015 21:22 Natasha siger:
Hejsa, da jeg søgte på nettet om gode slankekure faldt jeg for denne pga princippet om at spise så mange proteiner uden at skulle veje maden. Sidst jeg var på kur var fra vægtvogterne hvor al mad og frugt skulle vejes og på 6 uger tabte jeg 7 kg men det var for hårdt. Nu har jeg været på denne kur i 2 uger og har intet tabt!!! Altså overhovedet! Har holdt snydedage om søndagen dvs idag er min 2 snydedag. Det er 8 mrd siden jeg fødte vores tvillinger så det er ikke fordi jeg ikke bevæger mig herhjemme - har dog ikke overskud og tid til træning andet end gåture med barnevognen. Jeg spiser bønner og er så småt begyndt med linser men jeg følger den med masser af kød og grønt til måltiderne, og jeg har 10kg at tabe så der er masser at komme efter. Hvad kan det være??? Hilsen Natasha
 
26. April 2015 21:22 poula møller siger:
Hej Sanne. Synes det er en super side du har lavet her. Har gennem et længere sygdomsforløb taget 25 kg på, som jeg flere gange uden held har forsøgt at smide igen. Har før prøvet både Ducan og Atkins, så kender lidt til princippet, men den ugentlige snydedag,tænker jeg, vil gøre det lidt nemmere at gennemføre. Kender absolut intet til hverken linser eller bønner, så der må jeg prøve mig frem. Jeg har fået lettere forhøjet blodsukker og forhøjet kolesterol, så jeg vil så gerne kunne gøre noget ved vægten. Er 168 og vejer 98 kg. Inden jeg blev syg vejede jeg 65-70 kg. Vil være tilfreds, bare jeg kommer ned på 80 kg :-) Har et par spørgsmål: Må jeg spise skindet på kylling og and og ellers på andet kød og fisk ? Hilsen Poula
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Marie, Pesto indeholder pinjekerner, men jeg tror ikke det er den store synd, hvis du spiser lidt ind imellem Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Lene, Jeg er glad for, du kan lide bloggen :) Hvordan er din første dag på kuren gået? Du må spise hele ægget. Mht bønnerne, så er de bønner, du bruger som din kilde til kulhydrater ikke grønne bønner, men f.eks kidney-bønner, sorte bønner, soyabønner osv. Du må meget gerne spise grønne bønner som en del af dine grøntsager. De er virkelig sunde og er, efter min smag, nogle af de bedste grøntsager, man kan spise. Umiddelbart må du spise alle grøntsager, men du har ret i, at majs er lidt en joker. Kroppen kan ikke så godt 'bruge' majs og siden du bl.a skal holdes mæt af de grøntsager, du indtager, skal grøntsagerne nok ikke kun bestå af majs. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Natasha, Kan virkelig godt forstå, du er frustreret. Det er irriterende, når en kur ikke lykkes og jeg ville ønske, jeg lige kunne fortælle dig præcis, hvorfor der endnu ikke er sket noget hos dig. Det kan jeg desværre ikke siden, det lader til, at du følger kuren til punkt og prikke. Er de 10kg i forhold til din vægt før, du blev gravid? Ved du, hvordan dit bmi ligger? Jeg synes, du skal give kuren en chance til. Hvis du vitterligt har noget at tabe, lyder det utroligt, at der ikke skulle ryge bare lidt :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Poula, Det lyder godt, at du er frisk på at smide nogle kilo. Du må gerne spise skindet på både fjerkræ, kød og fisk....det er jo dét, der smager bedst ;) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Anja siger:
Hej Sanne Rigtig fin side du har. Jeg har forsoegt at laese dine forskellige forslag til mad, jeg har et spoergsmaal er det i orden at spise roeget koed saasom moerbrad, laks og markel
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Anja, Det kan du tro, det er, så spis du bare løs :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Majbrit, Jeg synes, du skal prøve dig frem med det protein, du normalt spiser. Linser og bønner indeholder i sig selv også mange proteiner set i forhold til andre former for kulhydrater. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Majbrit siger:
Hej Sanne Jeg spiser nødder og linser/bønner, og de begge et større fedtindhold og kulhydratindhold end magert kød har.
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Majbrit, Jeg må indrømme, at jeg ikke ved, hvor effektiv kuren er, hvis du udelader kød, fisk og æg. Hvilke type proteiner spiser du i dag? Jeg tænker, at du må kunne erstatte kødet osv med de proteiner, du spiser i dag. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Majbrit siger:
Hej Sanne Jeg er vegetar, kan man nøjes med at spise bønner /linser og grøntsager og udelade kødet. Jeg spiser heller ikke fisk og æg. Vh Majbrit
 
26. April 2015 21:22 Hanne siger:
Hej Sanne Jeg synes kuren lyder spændende, men har tre spørgsmål/kommenterer: 1) Når jeg hører om linser/bønner, stopper min madlavningskreativitet. Faktisk er det ikke noget jeg nogensinde har brugt i min madlavning. Har du nogle gode og "nemme" ideer til tilberedning? 2) Det eneste jeg kender mht. bønner er "Chili con Carne" Kan det lade sig gøre at spise. (vil dog savne tilbehøret el. lign. :o) ) 3) Når man har tabt det ønskede antal kilo, hvordan sikrer man sig så en rimelig stabil vægt efterfølgende, så man ikke bare tager det hele på igen? Jeg vil nok godt kunne undvære mælkeprodukter et stykke tid, men ikke resten af mit liv... mvh Hanne
 
26. April 2015 21:22 heidi siger:
Hej Sanne.. kan jeg erstatte linse med kikærter? hilsen heidi ps tak for en super god side
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Heidi, Hvor er jeg glad for at høre, at du kan lide siden :) Umiddelbart er der ikke den store forskel på linser og kikærter set i forhold til næringsindholdet. Kikærter indeholder lidt mere fedt og knap så mange proteiner, men de hører stadig til de langsomme kulhydrater (polysakkarider), som er rige på fibre, så du må gerne erstatte dine linser med dem. Et lille fif er, at du kan koge dine kikærter sammen med krydderier. Det giver dem en god smag. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Hanne, Hvor er jeg glad for, du kan lide siden :) Når jeg siger kød og grøntsager, så mener jeg faktisk bare kød og grøntsager. Der er simpelthen frit valg på alle hylder. Faktisk må du også gerne spise æg i stedet for kød. Det vigtige er bare, at du spiser noget med en masse proteiner. Da vi har to børn og jeg foretrækker, at vi spiser stort set det samme alle fire, får vi ikke noget eksotisk kød her i hjemmet. Typisk står den på kylling eller hakket oksekød. Uden at det er bevist på nogen måde, så synes jeg faktisk, at jeg taber mig bedst, når jeg spiser kylling fremfor oksekød, men i princippet burde det være lige meget. Jeg har lidt opskrifter her på siden. Du kan se dem ved f.eks at klikke på tagget 'Aftensmad' i bunden af siden, men jeg har også lagt opskrifter ind både til morgenmad og frokost. Jeg synes <a href="http://www.effektivkur.dk/mexicansk-middag/" title="Mexicansk middag" target="_blank" rel="nofollow">den mexicanske middag</a> er virkelig god. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Hanne siger:
Hej Hanne Når du siger "Kød" og "Grønsager" hvad mener du helt præcist? Hvilke grønsager anbefaler du, og hvordan vil du tilberede kødet? Og hvad for noget kød vil du helst bruge? Jeg er meget interesseret i at høre, hvordan aftensmaden bliver lavet. Kan du komme med en opskrift eller lign? Mange tak for en god side :-)
 
26. April 2015 21:22 Anneli siger:
Hej Sanne. Din kur lyder rigtig god:-) men har lige nogle spørgsmål. Skal maden samtidig være fedtfattig, altså må man feks blande olie sammen med linserne? Og må man slet ikke man slet ikke få mælk-mælkeprodukter? (drikker nemlig kaffe med mælk). Må man spise alle slags grøntsager? Mvh anneli:-)
 
26. April 2015 21:22 Lise siger:
Hejsa. Synes denne kur ser meget spændende ud. Mht bønnerne, hvilke nogen er gode? og er det røde linser du anbefaler?
 
26. April 2015 21:22 Betina siger:
Hej. Super god side du har her. Jeg har nu været igang i et par dage med din kur. Når du skriver lyder det som om, at jeg allerede skulle kunne se nogle minus gram på vægten. men det kan jeg ikke endnu. Holder ud! Må man gerne spise skyr med lidt bær på om morgenen? Og hvad spiser man når man går eftermiddagskold, jeg plejer at spise gulerødder eller mandler, hvordan harmonere det? Og hvad gør man på træningsdage? Jeg træner om morgenen og kan typisk godt føle at kroppen skriger på et eller andet efter træning, har hidtil også klaret den med lidt mandler eller gulerødder? Hvordan harmonere det? Så tror jeg ikke der var mere, andet end stor ros hvis det virker!
 
26. April 2015 21:22 Hanne siger:
Hej Sanne :-) Jeg har et par spørgsmål ang. effektiv kuren. Den lyder interessant, men hvor lang tid skal man være på denne kur for at tabe 5 kilo? Og har jeg forstået det rigtigt - må man KUN spise bønner, linser og kød i løbet af kuren? Både til morgenmad, frokost og aftensmad? Håber stærkt på svar. Kærligst Hanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Hanne, Det er lidt svært at svare på, hvor hurtigt du kan tabe 5kg, da det afhænger af din startvægt og dit engagement med kuren. Er du overvægtig vil du nok kunne smide 7kg på 1 mdr. Er du tættere på din normalvægt er det ca 3-4kg. Du må kun spise bønner/linser, grøntsager og proteiner (kød, æg osv), hvis du følger kuren. Det gælder alle måltider. Jeg har erfaret, at der ikke sker noget ved, at du f.eks spiser dressing på din salat osv så længe det ikke er kæmpe mængder, du spiser. Husk at du én gang om ugen skal holde en snydedag, hvor du må spise og drikke lige, hvad du har lyst til. Det er det bedste ved kuren ;) Jeg ved godt, det kan være lidt svært at vænne sig til at skulle spise bønner og linser og derfor kan det være en stor motivationsfaktor, at du i starten vejer dig hver morgen, hvor maven er tom. Så vil du med det samme se, at du taber dig rigtig hurtigt. De aller første dage ryger der virkelig meget af, da kroppen kommer af med en masse affald. Jeg kan anbefale at købe en god, digital badevægt. Du kan læse mere om vejning osv i min <a href="http://www.effektivkur.dk/badevaegt-hold-oje-med-dit-vaegttab/" title="Badevægte" target="_blank" rel="nofollow">artikel om badevægte</a>. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Nick siger:
Hej Sanne den kur du har beskrevet her er meget atypisk men kan se der er en generelt god feedback jeg har nok omkring 5 kg for meget på kroppen, det er nok ikke så meget men det er er alligevel nok til jeg gerne vil prøve at springe ud i den her spændende kur du har dig her. Så den er nok ikke så effektiv på mig men man ved jo aldrig ;) Men er det forstået rigtigt at det mere eller mindre er spis alt du har lyst hvis du holder dig til bønner/linser kød og grøntsager? På forhånd tak og ser frem til at teste din kur ;)
 
26. April 2015 21:22 Lisberg siger:
Hej Sanne.. Jeg synes din kur virker meget spændende, og klart en jeg vil prøve.. Men har jeg forstået ret, at hvis mit BMI-tal ligger på normalt, og jeg gerne vil smide det sidste fedt der sidder forkert, så kan det blive noget af en hård kamp, eller måske bare længere? Og mit andet spørgsmål er så, om jeg gerne erstatte nogle at bønnerne og linserne med broccoli og blomkål? Glæder mig til at høre fra dig :)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Nick, Jeg er glad for, du vil prøve kuren :) Du har helt ret i, at når du ikke har så meget ekstra at tabe af, så vil det selvfølgelig gå noget langsommere, men kuren virker alligevel. Jeg er selv normalvægtig, men har taget 3kg på de sidste måneder og nu skal de af, så er hoppet på kuren igen. Og ja - holder du dig til bønner/linser, kød og grøntsager må du spise så meget, du vil, så det handler heldigvis ikke om at sulte sig. Husk, at du må holde én snydedag om ugen, hvor du må spise og drikke lige, hvad du har lyst til. Det gør det noget nemmere at overholde kuren. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Lisberg, Hvis du har normalt BMI kan det godt tage noget tid at få tabt det sidste (jeg tror, det gælder uanset typen af kur, du vælger), men har du lidt ekstra fedt er jeg nu ret sikker på, det nok skal komme af, hvis du bare er standhaftig. Som udgangspunkt må du ikke bare erstatte bønnerne og linserne med broccoli eller blomkål. Det skyldes, at bønnerne og linserne er kulhydrater og dem har din krop brug for - modsat hvad mange proteinkure f.eks påstår. Bønnerne og linserne hører til gruppen af 'gode' kulhydrater, som er langsomt optaget i kroppen. Så længe din krop arbejder på at optage dem, holder den din forbrænding oppe og det er derfor, du vil begynde at forbrænde fedt. Når det så er sagt, vil jeg skynde mig at sige, at jeg selv sjældent får bønner og linser til frokost, fordi vi har en frokostordning på mit job og jeg taber mig stadig. Jeg vil tro mit vægttab er mindre end det ellers ville være og så har jeg store problemer med at holde mig mæt uden bønner og linser. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Anneli, Maden behøver ikke være specielt fedtfattig. Altså, forstå mig ret - den skal nok heller ikke ligefrem være sølet til i olie, men lidt olie sammen med linserne ser jeg ikke som noget problem. Den med mælkeprodukterne er desværre god nok. Du må spise hytteost som det eneste mælkeprodukt. Mælkeprodukter har et højt insulin indeks og er derfor ikke så gode, når du gerne vil tabe dig. Jeg skal ikke kunne sige dig, hvor meget det betyder, at du drikker lidt mælk i kaffen. Du kan evt prøve dig frem og se om du stadig er tilfreds med dit vægttab selvom du har mælk i kaffen :) Og ja - du må spise alle slags grøntsager. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Lise, Det er jo smag og behag, hvad man bedst kan lide mht bønner og linser. Personligt er jeg mest til de sorte bønner, da de ikke bliver så melede som f.eks kidneybønnerne, mens min kollega bedre kan lide de hvide. Mht linserne, så foretrækker jeg de grønne, men jeg har en veninde, der bedst kan lide de røde, fordi de kan koges helt ud og derved nemt laves til en sovs el. lign. Mit råd er, at du skal prøve dig frem, så finder du helt sikkert også nogle favoritter :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Betina, Hvis du ikke kan se noget på vægten, så tror jeg snart det må komme. Jeg plejer selv at kunne se det allerede et døgn efter, jeg er startet. Det afhænger naturligvis også af, hvor meget du har at tabe af i første omgang :) Mht morgenmaden, så ved jeg faktisk ikke om du må spise skyr. Så vidt jeg ved, er hytteost den eneste form for mælkeprodukt, du må spise. Skyr indeholder en masse proteiner og burde derfor som sådan passe ind i kuren, men jeg ved ikke, hvilken indflydelse skyr har på din produktion af insulin. Skal du følge kuren til punkt og prikke må du desværre ikke spise hverken bær eller nødder. Om eftermiddagen og efter træning er det helt fint at spise gulerødder. Jeg spiser selv gerne lidt kylling, når jeg kommer hjem, men alt indenfor kød, grøntsager og bønner/linser er ok. I princippet burde man jo spise et helt måltid bestående af alle tre ting, men her hos mig passer det ikke så godt ind i rytmen med resten af familien, så jeg nøjes bare med lidt kød. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Rikke, Dit BMI ligger på ca 19,8 og er helt normalt og jeg kan derfor ikke anbefale, at du går på kur. Hvis du føler, at du vejer for meget, kan det i stedet skyldes, at din krop måske trænger til at blive strammet lidt op. Motion giver dig også velvære og selvtillid og personligt synes jeg, at en veltrænet krop (og jeg mener ikke bodybuilder-kroppen her) er super flot. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Rolle siger:
Denne ' model' må jeg prøve - jeg mangler 20 kg efter min graviditet!:-( Jeg starter sgu i morgen- har lige et par spørgsmål: Bønner: må det være Chile bønner på dåse? Og er det rigtig forstået at jeg må spise Hytteost? Mange hilsner Maria
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Maria, Håber, du er kommet godt igang med kuren :) Du må gerne spise hytteost. Mht Chile bønner, så må jeg simpelthen være dig svar skyldig. Jeg har faktisk aldrig hørt om Chile bønner. Hvis du kigger på næringsindholdet af dem, så skal der helst være mange proteiner i. I kidney-bønner er der f.eks ca 20g protein per 100g. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Betina siger:
hej sanne. Ja det er bestemt også meget demotiverende!!! Til morgenmad spiser jeg enten omelet (2 æg ) eller 1 dl. skyr med 1 spsk fiberkost. Mt mellemmåltider spiser jeg 2-3 gange og der er det gulerødder eller agurk. mht hvor mange grøntsager jeg ellers får, så har jeg ikke vægt på den, men jeg deler tallerkenen op i en halv med grøntsager, en kvart med kød og kvat bønner-linser eller kikærter. Jeg har ikke kunne mærke forskel på humør, træthed eller lignende. Det eneste jeg har oplevet, var at om aftenen føltes det som om der var et kæmpe tomrum i maven der skreg på et eller andet kroppen manglede Håber det giver mening
 
26. April 2015 21:22 Rikke siger:
Jeg går i fitness og har altid spillet meget håndbold, er dog stoppet nu da jeg ikke har tid til det, men går jo i stedet i fitness. men må man gerne spise frugt med kuren? føler bare der godt lige kunne smides lidt alligevel, det ville virkelig være dejligt:)
 
26. April 2015 21:22 Lise siger:
Må man gerne spise æg?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej igen Betina, Puha - jeg havde håbet, jeg lige ville kunne sætte fingeren på præcis dét, der er galt, men det kan jeg ikke. Det lader til, du følger kuren som du skal - lige med undtagelse af skyren, som jeg nu ikke kan se skulle skade det helt vilde. Det eneste jeg kan komme i tanke om er, om du er overvægtig? Er du ikke det, vil kroppen jo naturligvis have svært ved at tabe sig. Mht dit tomrum om aftenen, så kan jeg sagtens forstå, hvad du mener. Jeg har prøvet det samme og for mit vedkommende skyldtes det helt klart, at jeg var vant til at fylde i mig om aftenen og det skulle jeg så lige vænnes af med. Det kan også skyldes, at du ikke spiser nok til aftensmad. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Rikke, Hvis du vil følge kuren, må du ikke spise frugt :) Det skyldes, at frugt indeholder frugtsukker og det går ikke så godt i spænd lige med denne kur. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Lise, Ja, du må meget gerne spise æg. Æg indeholder proteiner og du kan derfor spise dem i stedet for kød. Jeg spiser f.eks gerne æg hver morgen, da jeg synes, de er lidt mere morgenmads-agtige fremfor et stykke kylling. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Hanne siger:
Hej Sanne, Mange tak for din svar :). Kur ser rigtig spændende ud og jeg er gået igang, jeg har 20 kg for meget og jeg håbe at tabe min. 5 kg på 2 uge ;). Venlig hilsen Hanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Hanne, Indholdet af protein i hestebønner er ret lavt (ca 4,8g per 100g) set i forhold til indholdet af protein i f.eks hvide bønner (ca 22g per 100g), så hvis du gerne vil spise hestebønner skal de indgå som grøntsager og ikke som erstatning for bønnerne/linserne. Det samme gælder de grønne bønner. Jeg er selv ret vild med grønne bønner og uden lige at kunne bevise det, så synes jeg faktisk, de giver mig det bedste resultat i forhold til vægttabet, hvis jeg bruger dem som mine grøntsager. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Hanne siger:
Hej Sanne... hvilke slags bønner er bedst at spise? Da jeg overvejer at starte på kuren?? :)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Hanne, Jeg håber da, du vil starte på kuren :) Der er som sådan ikke nogen regel for, hvilke bønner der er bedste at spise. For mig betyder det meget, hvilken konsistens de har. Jeg er f.eks ret glad for sorte bønner, som er lidt faste i det, mens jeg helst undlader at spise kidney-bønner, fordi jeg ikke bryder mig om den melede konsistens. Det har også lidt at sige, hvor jeg kan få de forskellige bønner henne - skal jeg langt væk for at få fat i dem, jeg bedst kan lide, nøjes jeg ofte med nogle andre. Prøv dig lidt frem - jeg er sikker på, du hurtigt finder frem til dine favoritter. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 mathilde siger:
hej sanne. jeg er en pige på 16 der er 165 cm og vejer 58 kg. jeg vil gerne af med ca 5 kg så denne lyder perfekt til mig. men jeg tænkte om jeg gerne må spise havregryn om morgenen? mvh mathilde
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Mathilde, Lad mig starte med at sige, at dit bmi ligger på 21,3, hvilket er helt normalt, så jeg kan ikke anbefale, at du taber dig :) Hvis du føler, at du trænger til at tabe dig, kan det i stedet være en god ide, at dyrke motion, så din krop bliver mere tonet og dine muskler bliver stærkere. Havregrød er desværre ikke en del af kuren, da havre ikke er så langsomt optageligt som f.eks bønner eller linser. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 ayse siger:
hej sanne. vil spørge om man mister meget muskelmasse på denne kur? og bliver man hurtig træt af at spise de samme ting? og hvor meget tror du jeg vil tabe mig pr. uge vejer 75 og er 170 cm. tak :D
 
26. April 2015 21:22 mathilde siger:
hej sanne igen. jeg er også helt normal, men synes lige der mangler 3-5 kg så jeg kan føle mig tilpas i en bikini eller en stram kjole. jeg laver i forvejen meget ,motion, og danser meget ballet. så jeg ville bare høre om det hjælper, hvis man bare spiser det til frokost og middagsmad, eller kan man så i virkeligheden ligesågodt spise andet sundt? hilsen mathilde
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Ayse, Det er faktisk nogle rigtig gode spørgsmål, du har stillet. Med den her slankekur mister du ikke muskelmasse, fordi du skal spise rigtig mange proteiner. Det gode ved bønner og linser er nemlig, at de indeholder mange proteiner set i forhold til andre typer af kulhydrater. Oven i det skal du jo så også spise kød til dine måltider, som også indeholder proteiner. Jeg synes faktisk ikke det er de samme ting, man spiser. Det er rigtigt, at bønner og linser virker lidt ensformige at spise i længden, men tænk over den mad, du spiser i dag. Du veksler måske mellem ris, pasta og kartofler, hvor du ved at følge slankekuren i stedet vil veksle mellem bønner (hvor der findes utrolig mange varianter) og linser. Alt tilbehøret kan du jo variere som du selv ønsker det og krydre som du selv ønsker det, så jeg synes slet ikke, det virker som det samme mad, man skal spise igen og igen. Det er svært at sige, hvor meget du vil tabe dig på bare en uge. Typisk taber man sig ret meget de første dage (måske 1-1,5kg den første uge), men det er dog ikke udelukkende fedt, der ryger. De første dage er det meget det affald, du render rundt med i kroppen, der ryger. Du vil dog hurtigt bemærke, at din mave bliver mere flad (det var i hvert fald det, jeg selv lagde mærke til) og det skyldes, at alt affaldet er ude. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Mathilde, Jeg vil tro, at kuren også vil have en lille effekt, hvis du kun følger den til frokost og aftensmad, når du samtidig dyrker meget motion. Du vil sikkert også kunne tabe dig, hvis du spiser almindelig sund mad, men den her kur er rigtig god, hvis du vil bevare din muskelmasse, fordi kuren er baseret på et højt indtag af proteiner. Derudover synes jeg selv, at det klart giver en forskel at spise både bønner og linser til mine måltider. De holder mig mæt (modsat mange andre slankekure, jeg har fulgt) og jeg synes bl.a det gør, at jeg ikke så nemt ryger i mht slik og søde sager. Når du træner meget er det også vigtigt, at kroppen har noget at arbejde med og det får den også gennem bønnerne og linserne. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Mads Nielsen siger:
Hej. Jeg vil gerne prøve denne kur, men har lige et par spørgsmål. Kan man erstatte både bønner og linser med noget, for jeg bryder mig virkelig ikke om begge dele. Hvad med morgenmad??!
 
26. April 2015 21:22 mathilde siger:
okay, tusind tak for svarende og hjælpen:))
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Mads, Der er desværre ikke rigtig noget godt alternativ til bønnerne og linserne. Prøv at give bønnerne og linserne en chance, for de kræver lige lidt tilvænning. Der findes mange forskellige slags bønner og nogle er altså bedre end andre. Du kan også prøve de røde linser, som kan koges helt ud og blendes, så du bl.a kan lave sovs osv af dem. Skal du følge kuren fuldstændig, skal du også spise bønner/linser, grøntsager og kød eller æg til morgenmad :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Rita siger:
Hej :) Jeg er 165 cm, og vejer 60 kg. Jeg er rigtig ked af min krop, ca. 26 kg af min vægt er fedt. Jeg løber 4 km om dagen. Ville jeg kunne tabe mig 3-5 kg pr. måned, og skære ned på min kropsfedt?
 
26. April 2015 21:22 anders siger:
Hej Sanne Jeg ville hører skal man lave noget motion ved siden af eller er den her kur lagt så man ikke behøves det?? og vis man så laver motion vil det så gå hurtiger. Hilsen Anders
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Rita, Jeg vil starte med at sige, at din vægt er helt normal. Dit <a href="http://www.effektivkur.dk/bmi-beregning-beregn-dit-eget-bmi/" title="BMI" target="_blank" rel="nofollow">BMI</a> ligger på 22 og du er derfor ikke i nærheden af at være overvægtig (hvor dit BMI skal være over 25) og jeg kan derfor ikke anbefale, at du starter på en kur. Du skriver, at 26kg af din vægt er fedt. Er du sikker på, det er 26kg og ikke 26%? Jeg spørger, fordi jeg synes, det lyder underligt, at du har så meget fedt på kroppen, når du ellers er normalvægtig og motionerer. Hvis du er ked af din krop, kan det muligvis skyldes, at du trænger til at træne nogle af dine muskler. Som løber tænker man tit på kun at træne benene (ved at løbe), men det kan også gavne dit løb at træne din overkrop, da du f.eks kan få nemmere ved at trække vejret i forhold til din løbetræning. Det vil også give dig en let tonet overkrop og omdanne noget kropsfedt til muskler Hvis du vælger at følge kuren, vil jeg tro, du vil kunne tabe 2-3kg på en måned. Det lyder ikke af så meget, men du har jo heller ikke så meget at tabe af :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Anders, Du behøver ikke lave motion ved siden af kuren. Faktisk er det en af grundene til, jeg selv valgte at prøve denne kur. Jeg har altid været glad for motion og har i mange år dyrket meget motion, men nu har jeg bare ikke rigtig tiden til det længere og så er det skønt med en kur, hvor det ikke er en del af programmet. Hvis du vælger at dyrke motion, vil du helt sikkert tabe dig hurtigere. Det skyldes, at du ved motion forbrænder kalorier og forbrænder du flere kalorier end du indtager, taber du dig. En anden fordel ved motion er, at dine muskler bliver styrket og at de derved sørger for, at din forbrænding bliver sat op. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Morten siger:
Hej Sanne Såfremt det er 4 Hour Body du følger (hvilket det ser ud til) er rugbrød med lavt sukkerindhold "tilladt". Når han skriver "brød" begrundes det med at det er fyldt med simple kulhydrater. Det er rugbrød ikke på samme måde. Grunden til at han ikke nævner det er, at rugbrød kun spises i Danmark. Det er tæt på umuligt at opstøve udenfor landets grænser.
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Morten, Jeg svarer lige på begge dine indlæg i ét huk :) Det er lige præcis Tim Ferriss, jeg er blevet inspireret af og jeg har også nævnt ham i en af de ældre artikler. Jeg har også lagt en opskrift op, hvor man kan se ham 'in action', når han laver morgenmad på 3 minutter. "4 Hour Body" er virkelig en god bog (og det er "4 Hour Work Week" også), hvor han ikke kun snakker kur, men også kommer omkring en masse andre interessante emner omkring kroppen. Tak for tippet med rugbrødet. Jeg har nemlig længe tænkt over om det ikke kunne være ok at spise, men det er vel også vigtigt, at brødet ud over et lavt sukkerindhold også har et højt fiberindhold, så kroppen har lidt at arbejde med? Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Tanya siger:
Denne kur lyder til at være meget enkel og god, så jeg vil gerne give den et forsøg! Mit problem er bare at jeg arbejder i et bageri, og der kan man blive fristet af alt og hvergang jeg er på arbejde, ødelægger jeg min kur. :-( Jeg er 15 år, ca. 166 cm høj, og vejer 59. Jeg vil meget gerne tabe mig et 3-4 kilo. Jeg træner næsten hver anden dag. Jeg kan sagtens spise sundt, jeg kan rigtig godt kan lide grøntsager og frugt osv, men alt det usunde er også godt, haha. Kan du give et råd til hvordan man kan erstatte alt det søde, også mens man er på arbejde? Og hvad jeg kan gøre for at tabe mig hurtigt?
 
26. April 2015 21:22 Michael siger:
Hej... Det lyder jo bare til at være en super lur, men nu er jeg desværre ikke så meget til bønner eller linser men tror da bok jeg sagtens skulle kunne tvinge dem i mig, men jeg ville gerne lige høre omkring sådan noget sweet chili sovssom fakts og netto jo fx har, er det nogwet som man må ruge måske for det ville helt sikkert kunne hjælpe mig igennem med at spise bønner og linser ? HIlsen Michael
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Tanya, Som det aller første, vil jeg sige, at du ikke er overvægtig. Dit bmi er 21,4, så det er lige som det skal være. Derfor kan det jo godt være, du gerne vil spise lidt sundere. Mit eget problem er helt klart også alle de søde sager, jeg ikke kan holde mig fra. Jeg gør selv det, at jeg drikker lidt cola light og så spiser jeg noget sukkerfri tyggegummi med frugtsmag. Det giver lidt den der søde sliksmag og det hjælper en del, synes jeg. Den hurtigste måde, jeg selv har tabt mig har klart været at følge de råd, du kan læse her, men lad mig understrege, at du altså ikke har brug for at tabe dig :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Michael, Jeg er glad for at høre, at kuren er noget for dig. Den er også super god. Skal du være sådan virkelig, virkelig striks med kuren, så må du ikke spise chilisovs, fordi der f.eks kan være sukker i, men jeg spiser selv sådan noget og jeg tror ikke, det betyder det store. Det er jo ikke, fordi man dynger maden til i det. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Jones siger:
Hej Sanne Super spændende side du har lavet! Glæder mig til at gå igang med kuren. Vi har en projekt på mit arbejde, der handler om at ændre bodyage og selvfølgelig tabe sig. Jeg har de sidste uger spist sundere og dyrket en masse motion, men syntes jeg mangler det sidste. Er der noget man kan undlade i kortere perioder og derved opnå større vægttab? Jeg ville gerne give den en ekstra skalle den sidste uge på til slut på projektet. På forhånd tak. Mvh Jones
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Hanne, Du kan kigge nederst på siden her, hvor der er en kategori med opskrifter. Herunder finder du forslag til både morgenmad, frokost og aftensmad. Bl.a er jeg selv ret vild med frokosten med <a href="http://www.effektivkur.dk/nem-frokost-med-tun-og-hytteost/" title="Frokost med tun og hytteost" target="_blank" rel="nofollow">tun og hytteost</a> og f.eks <a href="http://www.effektivkur.dk/kylling-med-chili/" title="Kylling med chili" target="_blank" rel="nofollow">kylling med chili</a> til aftensmad. Du kan også se en god opskrift på <a href="http://www.effektivkur.dk/chili-con-carne/" title="Chili con carne" target="_blank" rel="nofollow">chili con carne</a>. Når du har tabt dig de kilo, du gerne vil, er mit råd, at du stadig spiser lidt måltider med bønner/linser. Det behøver ikke være hver dag. Jeg spiser selv både morgenmad og aftensmad med bønner/linser så ofte som muligt. Både for at holde vægten, men også fordi jeg kan mærke, at jeg har godt af det. Jeg er pludselig blevet meget opmærksom på, hvor oppustet jeg bliver af at spise f.eks brød. Jeg ser ikke noget problem i, at du begynder at spise/drikke mæleprodukter bagefter så længe du naturligvis ikke vælger de fedeste af dem. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Jones, Jeg er glad for at høre, du kan bruge siden :) Super flot, at du har tabt dig - jeg synes, det er rigtig motiverende, når man går nogle stykker sammen om det. Pt er jeg selv med i noget, der hedder Global Corporate Challenge med mine kolleger, hvor det handler om at motionere - det kan også klart anbefales. For at tabe dig yderligere vil mit råd faktisk ikke være, at du skal undlade at spise noget. Jeg ville i stedet fokusere på at øge forbrændingen i kroppen. Mange tror fejlagtigt, at man taber sig ved at spise mindre, men går du rundt og 'sulter' din krop, går den i forsvar og vil i stedet forsøge at holde på alt det fedt, du indtager og så kan vægten faktisk gå den anden vej. Som du nok har læst rundt omkring på siden, så vil et måltid bestående af bønner/linser, grøntsager og kød sætte din forbrænding i vejret og holde den oppe i lang tid, fordi kroppen arbejder meget, når den skal fordøje bønner/linser. Sådan helt specifikt, så har jeg selv haft meget held med at spise bønner, kylling og grønne bønner (jeg har ikke noget videnskabeligt belæg for, hvorfor lige netop den sammensætning virker godt, men det gør den altså ;)). Ud over dét, kan en ekstra tur på cyklen eller anden form for motion naturligvis også hjælpe. Held og lykke med det sidste! Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Dorthe siger:
Jeg er lige gået i gang med 3. uge på denne kur. Jeg synes dog, det går langsomt - jeg har indtil videre tabt 1 kg og havde selvfølgelig håbet på mere... Jeg er i tvivl om, hvor meget jeg skal spise af bønner, grøntsager og kød?? Mvh Dorthe
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Dorthe, Ja, det lyder godt nok også noget langsomt, men det afhænger selvfølgelig af dit BMI til at starte med. Forhåbentlig kan du i stedet mærke, at kuren gavner på andre måder - bedre humør, stabilt blodsukker, mindre oppustet? En tommelfingerregel er, at du skal spise til, du er mæt. Dvs at du endelig ikke må gå rundt og være sulten, men samtidig skal du selvfølgelig heller ikke overspise. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Louise siger:
Hej Sanne. Jeghar lige læst dinTab dig 5 kg. Det lyder for godt til at være sandt i mine øjne, da jeg har kæmpet meget med bare at tabe "skide" 5 kg. jeg dyrker motion i form af løb og lidt mave træning. men kosten har jeg hørt 10.000 forskellige måder man kan og skal spise på. dit oplæg er nyt for mig og prøver gerne. MEN... jeg er mest intresseret i hva med morgen mad. hvad er bedst (nu hvor mælkeprodukter ikke skal indtages) og hvad med mellemmåltider.?? og for det meste drikker jeg faktisk kun vand. Men jeg har en sød tand og skal ta mig sammen til ikke at spise noget sødt. Synes min motivation er nede i dybere end en dyb kælder. det er svært at komme igang. fordi JEG netop også gerne vil se resultater nu og her... Jeg er 173 vejer 74 kg. (og de 5 kg jeg gerne ville tabe, ved jeg ville gøre mig meget gladere og mere positiv.) (det sidder faktisk kun på maven, efter jeg har født for et par år siden. er bare aldrig kommet af med det.) det var meget jeg skrev som ikke var meningen. Håber du kan hjælpe mig lidt. Louise
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Louise, Jeg ved nøjagtig, hvordan du har det. Efter to fødsler vejede jeg stort set det samme som dig og det sad netop lige på maven. Jeg tabte 4,5kg ved at følge denne kur og selvom det hele ikke røg lige fra maven, så synes jeg i hvert fald selv, det blev meget bedre. Du er meget tæt på at være normalvægtig og derfor er det også sværere at komme af med det sidste fedt. Til morgenmad skal du også spise bønner/linser, grøntsager og proteiner (kød eller f.eks æg). I starten kan det være ret underligt at spise den slags til morgenmad, men jeg synes uden tvivl, at det giver mig en bedre start på dagen (for at lyde som en anden tv-reklame). Mit blodsukker er stabilt og der er ingen tvivl om, at min krop har noget godt at arbejde med. Nederst på siden under kategorierne, kan du finde nogle opskrifter bl.a på morgenmad. Jeg håber, de kan hjælpe lidt med inspirationen. Mht mellemmåltider, så har jeg gerne lidt kylling liggende i køleskabet, jeg kan spise af. På arbejdet spiser jeg gulerødder - de er lidt nemmere at have med fremfor kød ;) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Liv siger:
Hej Sane. Meget spændende hjemmeside og tror jeg bliver nød til at hoppe ud i det, har 10-12 kg for meget, der er kommet snigende efter barsel på 2½ år, det er vildt. Hvor er det dog træls at gå rundt med. Men morgenmaden som mange andre skriver om, bliver min store udfordring. Men vil lige høre dig om hvad du tænker om laktosefri mælk og hvad med kalk ifht. knogler? Skal jeg tage ekstra tilskud ved siden af? Snyde dagen, ja det lyder på mange måder mærkeligt med også logisk. Men er du selv "ligeglad" med hvad du spiser den dag eller holder du lidt igen der? mvh. Liv
 
26. April 2015 21:22 Line siger:
Halløj! Synes det lyder som en rigtig spændene kur! Men har spørgsmål omkring det, må jeg fortsætte med at spise mine havregryn (uden sukker selvfølgelig) om morgenen, og mit frugt? Hvis mine dissiderede måltider kun består af bønner og linser? Og hvad med knækbrød og rugbrød? eller skal jeg holde mig fra frugt og brød, og så udelukket leve af linser og bønner? er desværre ikke den store kød spiser, men er det nødvendigt gør jeg set selvfølgelig. undskyld de mange spørgsmål, men før jeg går igang vil jeg bare have helt klarer linjer :) Hilsen line :)
 
26. April 2015 21:22 Liv siger:
Ser rigtig spændende ud og jeg er gået igang. Har ca. 12 kg for meget siden start efter barsel. rigt øv, kan ikke sige det er fødslens skyld... Men har et stort ønske om tabe min. 5 kg. inden ferie om 7 uger og gerne flere hvis det kan lade sig gøre. Nå det jeg vil spørge om, det er ifht. mælk. Vil høre hvordan det er med laktosefri mælk, må man drikke det. -og hvor får man sine potion kalk fra? er det via kosttilskud? Samtidig den der snyde dag, spiser du selv hvad hjertet begære uden bønner/linser eller holder du også lidt igen der. Hvad hvis man springer snyde dagen over, kommer kroppen så til at mangle noget fedt for også at tabe sig? Mvh. Liv
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Liv, Ja, det der med at gå på barsel er bare der, man tager på i vægt. Ingen søvn og alt for mange timer i nærheden af køleskabet bliver bare pludselig til mange kilo for meget. Det er faktisk ikke lactosen, der gør, du ikke må drikke mælk, men i stedet vallen. Vallen har et højt insulinindeks og derfor skal du undgå den i denne kur. Du skal ikke være bekymret for mængden af kalk i din krop. Du får f.eks kalk gennem det vand, du drikker og det findes også i grove grøntsager. I starte spiste jeg lige, hvad jeg havde lyst til på snydedagen, men jeg blev faktisk så ked af at se vægten stige så meget på bare ét døgn, at jeg nu for det meste starter dagen med kur-mad. Det giver mig lidt bedre samvittighed også selvom jeg godt ved, at forhøjelsen i vægten ikke skyldes, at jeg har taget en masse fedt på igen. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Liv, Se mit svar på dit andet indlæg lidt længere oppe :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Line, Du spørger bare løs ;) Frugt er desværre udelukket og generelt siger man også at brød er, men spiser du rugbrød med lavt sukkerindhold, lavt fedtindhold og højt fiberindhold er det ok. Du må desværre heller ikke spise havregryn til morgenmad. Som udgangspunkt skal alle måltider bestå af bønner/linser grøntsager og proteiner. Er det helt galt med at få det ned til morgenmad, ville jeg nok prøve med en sund rugbrød i stedet og se om du ikke stadig opnår resultater på den måde. Du skal ikke som sådan spise kød, men du skal spise proteiner, som du også kan få gennem f.eks æg og fisk. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 liv siger:
Hej igen. Tak for svar. Troede ikke min 1. kommentar var komemt til dig, derfor blev det til 2 der lignede hinanden. Men vil lige høre om du har et svar til spørgsmålet, ifht. at springe snyde dagen over, om kroppen vil mangle noget for at tabe sig, da den jo også skal have noget fedt. TAK for dine svar!! Liv
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Liv, Min er erfaring er, at du godt kan undvære snydedagen ind imellem, hvis du ikke har lyst til at spise en masse usundt, men snydedagen gør faktisk, at du undgår, at din krop sætter dit stofskifte ned. Stofskiftet er kroppens energiforbrug og jo højere det er, des nemmere er det at tabe sig. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sascha siger:
Hejsa. :) Nøj, hvor har jeg dog bare en kæmpe lyst til at hoppe på denne kur, fordi at man ser fra en masse, at den faktisk virker. Efter at man nu har gået på barsel i 1 år, og nu går hjemme fordi man er sygemeldt, er det alt for mange kilo som har sat sig. Inden jeg blev gravid så det således ud 162 cm - 68 kg, men nu 162 cm - 85 kg. :( og jeg er kun 22 år, så selvtilliden er bestemt iik i top mere. Men det med bønner og linser, kan jeg simpelthen iik få mig selv til at spise. Den melede konsistens er iik lige mig. Jeg har fået lavet en kostplan sammen med en diatist, som jeg kæmper for at følge, men synes bare iik at den giver nok. Skal man virkelig have de bønner og linser for at kuren er effektiv? Hvad med grovt brød, protein og grøntsager? Hilsen Sascha
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Sascha, Jeg kan sagtens forstå, hvordan du har det - overvægt er virkelig noget, der ødelægger selvtilliden. Bønnerne og linserne er desværre hovedgrunden til, denne kur er så effektiv som den er. Det skyldes, at de er med til at holde dig mæt (så du ikke lige hapser en masse chokolade, når det har været en hård dag). Samtidig sørger de for, at din forbrænding bliver holdt oppe. Det betyder, at din krop forbrænder hele dagen lang og når den gør det, taber du dig. Det er langt fra alle bønner, der er melede, så jeg ville klart give det en chance mere, hvis jeg var dig. Jeg kan selv godt lide de sorte bønner. De har en ret neutral smag og er ikke melede. Jeg spiser også mange grønne linser. De har en lidt mere tør konsistens. Min veninde er stor tilhænger af de røde linser, som kan koges helt ud og blendes i f.eks en sovs. På den måde opdager man jo ikke, at man spiser linser. Prøv at give det to uger og se, hvad du synes - jeg er sikker på, at du vil synes, at det er det hele værd, når du ser vægten gå ned :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Hanne siger:
Hej Sanne, Jeg vil gerne prøve denne kur, men har lige et spørgsmål, kan man spise grøn eller tør Hestebønner??? :) Mange tak for en god side Glæder mig til at høre fra dig
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Hanne, 5kg på to uger er meget, så måske du skal regne med 3-5kg i stedet ;) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Marie siger:
Hej Sanne! Det har været fedt at finde en kur der tilsyneladende virker. Desværre ryger jeg ud fra kuren om morgenen da jeg simpelthen ikke ved hvad jeg skal spise .. Æg hver dag er vel ikke det sundeste, og kan ikke få mig selv til at spise fisk.. Jeg skal have noget til morgenmad der mætter meget så som havregryn og æg selvfølgelig, men æg hver dag bliver for meget. Er der et alternativ man kan få andet end grønsager og kød til morgenmad? kh Marie
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Marie, Hvis du skal følge kuren meget strikst, så skal du spise bønner/linser, grøntsager og kød til morgenmad, men hvis du synes, det bliver alt for meget af det gode, så prøv at se om du stadig taber dig, hvis du skifter det ud med f.eks en sund rugbrød (højt fiberindhold, lavt fedtindhold og lavt sukkerindhold) og noget pålæg (ikke ost, marmelade osv). Rugbrød giver dig i hvert fald en god mæthed om morgenen. Hilse Sanne
 
26. April 2015 21:22 Alberte siger:
Hej Sanne! Jeg er en pige på snart 14 år, der gerne vil have smidt et par kilo. Jeg er 169 høj og vejer knap 68 kg. Jeg syntes dette lyder som en fornuftig kur, som jeg kan overholde. Dog ville jeg lige spørge om noget. Må man godt kun nøjes med at spise en lille potion linser morgen og middag? Og så måske noget salat til. Jeg er ikke rigtigt et kød menneske, især ikke om morgenen og da jeg stadig går i folkeskolen skal det være nemt da jeg selv skal stå for det. En anden ting er om du havde nogen gode fif til hvordan man kan forlænge holdbarheden på almindelige grønne linser, og må man godt tilsmage det med krydderier (Timian, hvidløg, bulionterning..) Jeg glæder mig allerede til at gå igang, jeg håber på det bedste. Det er lige meget hvor lang tid det tager, bare der sker noget. God aften, knus Alberte.
 
26. April 2015 21:22 Jeanne siger:
Hej jeg er lige startet på kuren og har et par spørgsmål. 1) hvilke bønner anbefaler du og har det nogen betydning at man bruger dem på dåse ?? 2) jeg plejer at få nogle mellemmåltider, især når jeg kommer fra arbejde kl16, hvor jeg ofte er meget sulten, hva kan man spise her? 3) må man spise nødder under denne kur?? 4) er der noget yoghurt man må spise?? Hilsen jeanne
 
26. April 2015 21:22 Maria siger:
Hej Sanne :) Er det lige meget hvilken form for motion man dyrker og hvor længe? Håber kuren virker, da jeg meget gerne vil tabe mig inden mit bryllup næste år ^^
 
26. April 2015 21:22 Micha siger:
Hej Sanne. Mig og min mor er netop begyndt på denne kur. Og jeg glæder mig allerede til at se, hvor meget den hjælper! Dog har vi lige enkelte spørgsmål (nogen af spørgsmålene står vidst også i tidligere kommentar). Er det slet ikke tilladt at spise nogen form for brød? Normalt har jeg spist mørke rugboller. Må man ikke spise det til sine æg om morgenen? Eller hvad med en halv skive rugbrød? Æg og bacon kan godt virke lidt kedeligt at skulle hver morgen. Skal man drikke ekstra vand i løbet af dagen, eller er det særlig vigtigt, at man drikker 2 L vand? Har du nogle gode forslag til middagsmad? Jeg syntes nemlig personligt, at det virker lidt mærkeligt både spise varm til middag og aften. Er der nogen grøntsager, der er særlig gode at spise? Og hvor mange g er bedst at spise om dagen? På forhånd tak! Hilsen Micha
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Alberte, Du må spise lige præcis den størrelse portion, der passer bedst til dig og du skal spise grøntsager til, så en salat vil være rigtig fin. Du skal dog huske at spise så meget mad, at du ikke bliver sulten sådan lige med det samme. Hvis du ikke er så vild med kød, kan du f.eks spise æg eller fisk (tun - er ret nemt) til i stedet. Du må gerne tilsmage med krydderier. Mht holdbarheden, så går jeg ud fra, du mener holdbarheden, når linserne er blevet kogt? Jeg ved desværre ikke, hvordan du specifikt forlænger holdbarheden af dem, men jeg plejer at koge en god portion, så jeg har til 3-4 dage. Hvis du har dem i køleskabet, kan de sagtens holde så længe. Held og lykke med kuren - du skal nok blive glad for den :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Jeanne, Lidt svar til dig :) 1. Det med bønner er smag og behag. Jeg er ikke så vild med de bønner, der har en lidt melet konsistens, så jeg kan bedst lide de sorte bønner. Du må gerne bruge dem på dåse, men vær opmærksom på, at noget af det sovs, de ligger i kan indeholde sukker. 2. Du må gerne spise mellemmåltider. Ideelt skal du spise et måltid bestående af bønner/linser, grøntsager og proteiner, men det synes jeg selv er ret voldsomt til et mellemmåltid. I stedet spiser jeg lidt gulerødder og jeg har også tit noget kød liggende i køleskabet, jeg kan gå og spise af. 3. Hånden på hjertet, så ved jeg faktisk ikke om du må spise nødder. Jeg tror det ikke, men jeg spiser faktisk selv nødder i min salat næsten hver dag. Så længe der kun er tale om et lille antal nødder i løbet af dagen, tror jeg ikke, der sker noget ved det. 4. Du må desværre ikke spise yoghurt. Den eneste form for mælkeprodukt, du må spise er hytteost. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Maria, Det gode ved denne kur er, at du ikke behøver dyrke motion, så hvis du dyrker motion betyder det derfor heller ikke så meget, hvor lang tid du dyrker det. Med det sagt, så er det altid en god ide at dyrke motion, fordi det styrker din krop og dit humør. Hvis du følger kuren, skal du nok blive klar til bryllup :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Micha, Sikke en god ide at starte på kuren sammen med din mor :) Det hjælper altid at være to. Som udgangspunkt må du ikke spise brød, men kan du finde noget rugbrød, der har et højt fiberindhold (min 8%), lavt fedtindhold (max 2%) og lavt sukkerindhold, må du gerne spise det til morgenmad i stedet. Du behøver ikke som sådan drikke ekstra vand, men vandet hjælper med at skylle affaldsstofferne ud af kroppen. Mht frokost, så behøver du ikke spise varmt mad her. Du kan spise både bønner og linser kolde. Jeg er selv ret glad for en <a href="http://www.effektivkur.dk/laekker-salat-med-laks/" title="Salat med laks" target="_blank" rel="nofollow">salat med laks</a> og <a href="http://www.effektivkur.dk/nem-frokost-med-tun-og-hytteost/" title="Tun med hytteost" target="_blank" rel="nofollow">hytteost med tun og bønner</a>. Uden at jeg kan bevise noget som helst om det, så føler jeg selv, at jeg taber mig bedst, hvis jeg spiser grønne bønner. Generelt er grove grøntsager gode, fordi de er sværere at omdanne i kroppen og f.eks er grønne grøntsager fyldt med antioxidanter. Tomater er også gode, fordi de indeholder et stof, der gør, at du føler dig mæt. Du behøver ikke stå og veje dine grøntsager (igen en fordel ved denne kur). Spis en fornuftig mængde, men husk der også skal være plads til både kød og bønner/linser. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Fatemeh siger:
Hej Sanne Nu har jeg læst en masse posetive kommentar, og synes lige at jeg skulle prøve den. I løbet af dette år, har jeg taget hele 5 kg på, så mon ikke det her vil gøre godt. Men nu tænker, at jeg vejer 60 kg, og min højde er 168 cm, så det tager vel noget længere tid at tabe sig.. Men en ting jeg bekymre mig om, er sukkerholdige ting. Jeg kan jo ikke undvære den slags! Hvad med sødemideller, må det indtages? Og Laktosefri mælk (Tænker på morgenmad) Og til sidst, havregryn? Jeg er jo meget afhængig af at få det hver morgen, da det er nemt og lækkert. Og som flere andre brugere har skrevet, tusind tak for en lækker side! :o)
 
26. April 2015 21:22 Laura K. siger:
Hej Sanne Jeg vil gerne starte på denne kur, men mit problem bliver: "hvad dælen skal jeg spise til frokost og mine mellem måltider?" Håber du kan svare. Jeg spiser altid en rugbrødsmad til middag, men hvis jeg ikke må spise det, hvad må jeg så spise - uden det tager for lang tid og besværligt? Mvh. Laura
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Laura, Til frokost skal du stadig spise bønner/linser, grøntsager og proteiner (kød, æg osv). En god ide kan være at koge ekstra bønner eller linser til aftensmaden og evt også gemme lidt grøntsager derfra, så har du dagen efter en hurtig frokost, hvis du bare tilsætter en bøtte tun el lign. Den kan varieres på mange måder. Jeg spiser også tit rester fra aftenen før og det er jo hurtigt varmet. Til mellemmåltider kan du f.eks stege noget kød, du bare har stående i køleskabet kun til det formål. Er du på farten kan du tage nogle gulerødder eller andre grøntsager med. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Lissi siger:
det er meget godt, men hvad med resten af familien, hvis de ikke skal tabe sig, og man ikke har lyst til at lave to former for mad?
 
26. April 2015 21:22 Camilla siger:
Hej Sanne.. Jeg ka se at mange af principperne i din kur/kostomlægning er lidt li som Christian Bitz nye bog - "verdens bedste kur"... her er der også fokuseret på madvare som optages langsomt i kroppen, og derved holder dig mæt længere og sætter forbrændingen op.. Her er kuren dog nok en del billigere, da mange af hans opskrifter kræver mange "ikke så hverdagsagtige" indkøb.. Jeg har taget over 10kg på det sidste års tid, da kedsomheden ved at være på dagpenge har ført til at æde meget mere, havde dog haft et vægttab inden det på 25 kg, så nu vil jeg give denne kur et seriøst forsøg og komme ned på drømmevægten.. Start vægt 73kg, ønske vægt 56kg.. :) Tak for en go hjemmeside og jeg lader jer alle høre om mine fremskridt..
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Lissi, Jeg har selv to børn og ligesom dig går jeg ind for, at man altså kun skal lave én slags mad. Vi har gjort det, at vi har lavet de samme grøntsager og kød til hele familien og så har vi lavet pasta, ris eller kartofler til børnene og bønner eller linser ti os. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Camilla, Jeg glæder mig til at høre fra dig og høre om, hvordan det går med vægttabet. Du kan evt prøve at tage et kig på artiklen om <a href="http://www.effektivkur.dk/stress-og-overvaegt-er-forbundet/" title="Stress og overvægt" target="_blank" rel="nofollow">stress og overvægt</a> - det kan jo desværre være ret stressende at gå på dagpenge. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Camilla siger:
Tak Sanne.. Ska dog igang med min videregående uddannelse som handelsøkonom her d 3 sep, så der sku jeg gerne være fuldbeskæftiget de næste 2 år, men vælger nu at læse artiklen alligevel.. :)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Camilla, Fair nok ;) Det lyder spændende :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Jytte siger:
Hej Sanne. Jeg har nu læst alle spørgsmål og svar og er lidt i tvivl om, hvor hurtigt er det man kan tabe sig. Nogle skriver endda at de slet ikke har tabt sig eller kun meget lidt :-( Jeg er 161 høj og vejer 67 kg. og det kan ikke gå for hurtigt for mig, at smide mindst 7 kg. ;-) Jeg går dog trods alt i gang, da det lyder som en nem og velsmagende kur. Mvh
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Jytte, Jeg håber, du er kommet godt igang? Dit <a href="http://www.effektivkur.dk/bmi-beregning-beregn-dit-eget-bmi/" title="BMI" target="_blank" rel="nofollow">BMI</a> er kun på lige godt 25. Det vil sige, at du er meget lidt overvægtig og det kan derfor godt tage lidt længere tid at tabe sig. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Birgitte siger:
Hej Sanne. Jeg er lige startet på kuren, men har lige nogle spørgsmål. Har prøvet stort set alt i slankekure men uden resultat. Men så faldt jeg over din side. Lyder spændene og ikke mindst overskuelig, netop det der med ikke at skulle veje sin mad og bare spise til man er mæt. Jeg er 39 år og skal gerne tabe mig ca. 25 kg-30 kg.Jeg er 156 høj og vejer 84,3 kg, og jeg er en af dem der gerne vil se hurtige resultater, ellers opgiver jeg. Denne gang håber jeg det lykkedes. Har taget de 30 kg. på efter 3 graviditeter. Så har været overvægtig siden jeg var 25. Og nu tænker man mere og mere på helbredet som man kommer op i årene. Og nu skal det være. Jeg er spændt på denne kur men har lige nogle tvivlsspørgsmål. Det med at spise æg til morgenmad, er det ok hver dag. Hvad med forhøjet kolesterol? Når man nu ikke må spise sukker, hvad så med mit V6 tyggegummi, det har jeg svært ved at undvære. Skal jeg spise kosttilskud til denne kur, her tænker jeg på en vitaminpille?, kalk med D vitamin og fiskeolie. Jeg har altid spist 2 kapsler fiskeolie hver dag. Skal jeg fortsætte med det? Hilsen Birgitte
 
26. April 2015 21:22 Sabina siger:
Hej Sanne. Kuren lyder næsten for god til at være sand. Jeg skulle gerne tabe omkring 15 kg, så det er da forsøget hver. Men jeg elsker frugt og spiser meget af det, især henover sommeren hvor der er så mange gode frugter i butikkerne. Man må vel stadig tabe sig, hvis bare man ikke overstiger sit kalorie indtag også selvom man spiser frugt? Eller er jeg helt gal på den. Jeg kan bedst lide de grønne bønner, men kan læse i dine tidligere besvarelser at der ikke er så mange proteiner i, skal jeg have linser/bønner udover dem ?:-)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Sabina, I den her kur skal man faktisk ikke spise få kalorier. Bønner og linser indeholder forholdsvis mange kalorier, men tricket ved dem er, at de koster flere kalorier at forbrænde end de er værd. Grunden til, du ikke må spise frugt, er, at frugt indeholder frugtsukker, så skal du følge kuren strikst er det uden frugt. De grønne bønner tæller som grøntsager og iflg mine erfaringer (som ikke er videnskabeligt dokumenterede ;)), så synes jeg faktisk, at det er en af de grøntsager, der giver mig bedst vægttab. De er også rigtig gode, fordi de bl.a indeholder fibre. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Arnesa siger:
Hej Sanne! Jeg er en pige på 17 år, som er 1.62 cm høj og vejer 75 kg, jeg vil super gerne af med mindst 10 kilo! er så træt af at være overvægtig, vil rigtig godt følge din kur, men hvor kan man købe de linser henne, har ikke rigtig hørt om dem før? og de bønner og linser, hvordan skal de laves?? Tak på forhånd :)
 
26. April 2015 21:22 Parisa siger:
Hej Sanne, Jeg skal lige være sikker på at jeg forstår denne kur ;-) må man spise all slags grønsager, selv ærter, majs og avocado??? De fleste kure siger at da der er for meget sukker i majs og ærter, så skal man ikke spise dem??? Jeg har været på kuren i 3 dage nu, og sjovt nok har jeg ikke haft lyst til søde sager endnu. Jeg elsker ellers chokolade og kager ;-) Hvad med mælk i kaffen? Også til det bedste af det hele... Snyde dagen, er alt tilladt den dag??? Tusind tak for en rigtig god side ;-) Hilsen Parisa
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Arnesa, De grønne linser kan du faktisk købe i Fakta, men ellers plejer de list større supermarkeder også at have nogle. Bønnerne skal først udvandes i ca 12 timer før, du må koge dem. De skal koge mellem ½-1½ time afhængig af typen af bønner. Linserne skal koges ca 25 minutter. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Parisa, Jeg er glad for at høre, du kan lide siden :) Er det ikke fantastisk ikke at have lyst til alt muligt? :) Ja, alle slags grøntsager er tilladte her, så spis du bare løs. Grøntsagerne er med til at holde dig mæt, så man kan måske diskutere hvor effektive majs er til det, da kroppen ikke kan udnytte ret meget af dem. Som udgangspunkt må du ikke drikke mælk i kaffen, men jeg tror nu ikke, der sker det helt vilde ved, at du putter lidt i. På snydedagen er ALT tilladt. Vær dog opmærksom på, at hvis du indtager alkohol, så vil din kroppe være lidt længere om at komme ovenpå og få gang i forbrændingen igen. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Louise siger:
Hej sanne sikke en skøn hjemmeside jeg er lige gåetcigang med kuren idag og bruger kidneybønner i chilisauce hvor der kun er 3 g sukker i pr 100 g... Tror du ikke de er okay, for de er i en gryderet sammen med en masse grønsager og vand? Mvh louise
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Nathalie, Jeg håber, det er gået rigtig godt med vægttabet her de første dage :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Danny, Stort tillykke med dit vægttab. 2,6kg på en uge er bare super flot!! Tak for rådet med suppen - det er allerede givet videre til en anden bruger, der heller ikke var vild med linser. :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Louise, Hvordan er din første dag gået? Det er svært at svare på, men umiddelbart tror jeg, det er ok. Hvis du senere synes, at vægttabet går for langsomt, kan du jo bare prøve at bruge nogle bønner uden sukker i saucen. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Anonym siger:
Hej Er en pige på 14½ år, er 175 cm høj, og vejer ca. 68 kg. Jeg synes jeg vejer alt for meget, men samtidig ved jeg at jeg har mange muskler, da jeg mindst en hest om dagen, løber 1-2 gange om ugen 5-15km, og cykler 4-10km hver dag. Men i Maj måned i år vejede jeg ca 60 kg, og jeg vil bare super gerne tilbage til den vægt igen! Jeg synes ikke jeg er fed, men jeg synes bare det er utroligt jeg vejer så meget, når nogen fra min klasse vejer omkring de 40-50 kg. 30kg's forskel lyder bare vildt i mine øre. jeg ved jeg har muskler, men har du et råd til hvordan jeg kan tabe det overflødige fedt, uden at mangle energi? Har også en last med at overspise, hvordan kan jeg vænne med af med det? Har du nogle råd til hvordan jeg kan få mig selv stoppet?
 
26. April 2015 21:22 Louise siger:
Ej hvor er det sødt af dig at spørge - jeg forstårcsletcikkexhvor du har alt dette overskud til vildt fremmede mennesker, men hold da op jeg misunder dig for det. Min første dag er gået nemt, men jeg er også meget opsat på at det skal lykkes. Jeg har fået en omelet på en halv skive rugbrød med porrer og tomater ( skulle førstckøbe bønner senere), og chili con carne med masser af bønner og grønsager og kylling til aften. Og jeg er propmæt! Sov godt, og tak for svaret...
 
26. April 2015 21:22 Amna siger:
Hej jeg er startet på kuren for et par dage siden, og håber virkelig på god resultater. Rigtig god blog du har:). Linser og bønner ka godt give gas i maven og ma. Har tendens til at prutte lidt for meget, hehe. Men jeg synes nu godt min mave laver al for mange lyde konstant. Er det normalt for de fleste el er jeg den eneste:(? .... Hilsen Amna
 
26. April 2015 21:22 louise siger:
hov hvad med popcorn?
 
26. April 2015 21:22 Maja siger:
Hej Sanne. Jeg har været på kuren i 2 dage nu og der er intet sket, har faktisk tage 300 gram på. Jeg følger kuren nøje og drikker kun vand eller danskvand. Jeg har en del at tabe, er 156 cm høj og vejer 71.5. I dag har jeg spist æg, bønner og avocado til morgenmad, er det ok (da avocado jo er en fed grønsag)? Hilsen Maja
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Amna, Jeg håber, du er kommet godt igang med kuren? Det der med lyde fra maven og masser af prutter er bare helt normalt :) Der kommer rigtig gang i maven, når du spiser bønner og linser. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Louise, Uha - godt spørgsmål. Du må jo godt spise majs, men majs indeholder meget stivelse og kroppen kan faktisk ikke bruge majs til ret meget. Forskellen på majs og popcorn er, at du normalt ikke vil spise så mange majs, som du ville spise popcorn. Jeg ville ikke selv spise popcorn, men du kan jo prøve dig lidt frem med dem. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Maja, Hvordan går det med kuren nu? Er der sket lidt mere i den rigtige retning? Det håber jeg. Avocado er helt ok at spise og det lyder som om, du også ellers har spist rigtigt. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Melissa siger:
Hej Sanne. Jeg er meget interesseret i denne kur! For jeg er en pige med appetit! Jeg har taget hele 10 kilo på siden februar (fra 54 kilo til 64-65 kilo), og er utrolig ked af det. Jeg har ingen selvtillid tilbage overhovedet. Jeg ønsker ikke at tabe mig alle 10 kilo igen, men mellem 5 og 8 kilo. Jeg vil bare gerne have en plan over, hvad jeg eventuel kan spise, morgen, middag og aften, samt mellemmåltider? Venlige hilsner
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Melissa, Jo, det er helt ok at spise kalk piller og D-vitaminer :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Parisa siger:
Hej Sanne, Jeg har nu været på kuren I 2,5 uge, og har tabt 2,5 kg, og det er rigtig dejligt. Men jeg føler at jeg savner min frugt, og brød om morgenen. Jeg kan se at der er nogen af de andre der skriver at de spiser rugbrød til morgenmad??!! Er det tilladt?? Igen tusind tak for en kanon side ;-) Hilsen Parisa
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Ulla Trolle, Hvor er jeg glad for at høre, at du kan lide siden :) Jeg lægger meget vægt på, at artiklerne på siden skal være i god kvalitet og brugbare. Jeg glæder mig til at høre, hvordan det går med dit vægttab. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Melissa, Jeg har fuld forståelse for, hvordan det kan tage alt selvtillid at tage på i vægt. Det samme skete også for mig. Det er godt, du har besluttet dig for at gøre noget ved det. Du kan prøve at kigge på denne forholdsvis nye artikel med en virkelig <a href="http://www.effektivkur.dk/kostplan-til-vaegttab/" target="_blank" rel="nofollow">god kostplan</a>. Alternativt har jeg også tidligere lavet en artikel med kostplan, hvor kostplanen er meget baseret på, den skal være forholdsvis billig samtidig med, den naturligvis overholder kuren. Den kan du finde <a href="http://www.effektivkur.dk/kostplan-uden-brod-sikkert-vaegttab-uden-brod/" target="_blank" rel="nofollow">her</a> Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Parisa, Tillykke med vægttabet - det er rigtig flot! :) I princippet må du ikke spise brød til morgenmad, men da denne kur stammer fra USA, hvor de ikke har rugbrød er det lidt en sandhed med modifikationer, så hvis du kan finde noget rugbrød med lidt sukker, lidt fedt og et højt fiberindhold, burde det være ok at spise. Du kan prøve dig frem og bliver du ved med at tabe dig, så er det ok med rugbrødet. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Melissa siger:
Tusinde tak for dit svar. Jeg er nu snart færdig med dag 2 og jeg ELSKER både linser og bønner! Da jeg har meget brug for kalk, på grund af svage tænder, er det vel ok at erstatte mælken med kalk piller med vitamin D, ikke?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Birgitte, Langt de fleste opnår hurtige resultater med denne kur, så forhåbentlig vil du også hurtigt se din vægt gå ned. Du behøver ikke spise æg hver eneste dag til morgenmad. Så længe du får spist nogle proteiner, må du helt selv bestemme, hvad du vil have. Jeg har tit spist f.eks tun. Du må gerne spise dit V6 tyggegummi - mon ikke det også er sukkerfrit? Jeg bruger selv tyggegummit som et middel mod mit sukkerforbrug. Det tager lige toppen af trangen. Mht ekstra vitaminpiller, så er det altid en god ide at spise sådan en og plejer du at have brug for både kalk, D-vitamin og fiskeolie, så bliv ved med at spise det. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Ulla Trolle siger:
Hej, Nu skal det være. Og så for en som mig der elsker bønner :-) Men jeg er lidt i tvivil da du i menuplan skriver 1 dl bønner men andre steder...alt hvad du kan spise....og hvis det er 1 dl er det så i rå eller kogt stand ? Skal fordelingen grønt, kød, bønner værer 1/3 af hver efter vægt eller fylde eller hvordan er det lige. Syns jeg har surfet omkring uden at blive helt klog på det. TAk :-)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Ulla Trolle, Hvor er det dejligt at høre en, der elsker bønner :) Du må i princippet spise lige så mange bønner, du kan, men jeg vil sige, at 1 dl ukogte bønner ca svarer til det, du vil kunne spise på et måltid. De mætter jo ret meget. Der er ikke nogen specifik fordeling du skal forholde dig til, men det er nok ikke helt ved siden af at sige, at det skal være ca lige meget af hver. Jeg spiser altid bønner/linser først og så grøntsager og kød, for at være sikker på, at få spist bønnerne/linserne. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Ulla Trolle siger:
Hej Sanne, Tak for hurtigt svar. Vil lige sige jeg syns du har fået lavet en fantastisk side. Ikke så meget snik snak og gæetterier. Klar besked og dejlig nem at navigre rundt i. Jeg har kastet mig ind i kampen og håber det rasler af :-) Ha en dejlig dag. KH ulla
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Mie, Selvom det kan lyde underligt, så skal du faktisk spise bønner/linser, grøntsager og proteiner (kød, fisk, æg osv) til hvert måltid også til morgenmad. Det betyder også, at hvis du har mulighed for det, skal det med på madpakken. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Lærke siger:
Hej Sanne! Hvordan forholder det sig med rodfrugter - må man spise det? (Jeg tænker på hvis man nu laver ovnbagt gulerod, rødbede, pastinak eller sellerirod eller koger dem og bruger dem som mos). Jeg har ofte hørt at de ikke er lige så sunde når man ovnbager dem som i rå tilstand. Derudover ved jeg heller ikke om det overhovedet er tilladt at spise rodfrugter i denne kur? Bedste hilsner Lærke
 
26. April 2015 21:22 Brian Poulsen siger:
heej ulla jeg kan rigtigt godt lide kidney bønner og hvide bønner , og jeg er på slankekur , plejer at købe en dåse kidney bønner , men så kommer mit ??? hvor meget at den dåse må jeg spise for ikke få for mange kcal , høre rundt omkring at kød må man max få 125g af til aftensmaden ?? så håber du kan hjælpe mig lidt her , ( har add så har mine problemer :-( knuz
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Lærke, Du må gerne spise rodfrugter. Rodfrugter indeholder ofte en masse fibre, så det er rigtig godt og meget mættende. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Brian, Pas på du ikke mikser slankekure. Denne kur går ikke ud på at tælle kalorier, for som du nok har set, så er der faktisk ret mange kalorier i f.eks bønner. I stedet går det ud på, at du sætter din forbrænding op, så din krop forbrænder mere. Grunden til, at bønner og linser er gode til netop dét, er, at de koster mere at forbrænde end de er værd i kalorier. Der ud over er det vigtigt, at du spiser grøntsager og proteiner sammen med dine bønner/linser til hvert måltid. Så tilbage til dit spørgsmål - du må faktisk spise hele dåsen (hvis du kan) :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Danny siger:
Hej igen. Jeg startede på kuren for næsten 9 uger siden. Og mit mål var at tabe mig 10 kg. Og det er gået super godt og nemt. Jeg har lavet linsesuppe hver søndag til alle hverdagene, som jeg har fået til morgenmad. Det er faktisk rigtig god morgenmad :) I weekenderne har jeg fået engelsk morgenmad. Til frokost har jeg fået salat med kød og en smule bønner. Til aftensmad har jeg fået det samme kød som resten af familjen, og en masse af grøndsager eller rodfrugt og lidt bønner. Jeg har tabt 10 kg. Og de sidste fire uger har jeg ikke haft snyde dage men snyde weekend. :) Da jeg startede var mit bmi 27 og nu er det 23,6. Jeg vi forsætte lidt endnu, nu jeg er i gang. Vil gerne tabe mig 3-4 kg mere. Tak for en god side. Hilsen Danny
 
26. April 2015 21:22 Camilla siger:
Hej Sanne Tak for din side. Jeg har taget næsten 20 kilo på efter rygestop, men da jeg var undervægtig før vil jeg gerne "nøjes" med at tabe mig ca. 10 kilo. Jeg starter på mandag og skal nok holde dig opdateret om mit forhåbentlige vægttab. Er du sikker på at bagte rodfrugter er ok? Jeg har hørt at i bagt form omdannes de til sukker, mens de med fordel kan spises rå eller kogte - eller er det helt forkert?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Camilla, Det er rigtigt, at bagte rodfrugter har et ret højt glykemisk indeks, men så vidt jeg er orienteret, burde de altså være ok at spise på denne kur. Man kan sige, at det faktisk konflikter lidt med, at man f.eks ikke må have lov at spise frugt. Hvis du spiser mange bagte rodfrugter og dit vægttab går for langsomt, kan du evt prøve at skære dem fra. Jeg vil meget gerne høre om resultatet. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Birgitte siger:
Hej Sanne. Nu har jeg været i gang i 10 dage og har tabt 1,7 kg. Det er jeg tilfreds med. Nu har jeg opdaget at denne kur minder noget om "Dukan slankekuren". Den skulle også være effektiv. Men ifølge denne kur så må man slet ikke spise bønner og linser, det forvirrer mig lidt. Det er nemlig også en protein og grøntsagskur, ligesom denne. Her skal vi spise bønner og linser. Jeg skal nok fortsætte din effektive kur det er slet ikke det, jeg undrede mig bare lidt. Hvorfor det ene sted og ikke det andet. Hilsen Birgitte
 
26. April 2015 21:22 Mette siger:
Hej Sanne Jeg gik igang med kuren d. 12/9 og har stort set ikke tabt mig. Ved ikke hvad jeg gør forkert :-( jeg har overhovedet ikke syndet og har holdt 2 snydedage ind til videre, hvor jeg spiste lidt usundt. Jeg er 161 høj og vejede 59 kg til at starte med. Jeg har kun tabt mig 1-1,5 kg på over 2 uger, og jeg er bange for, at det kun er væske og muskler der er røget. Jeg spiser op til 5-6 gulerøder om dagen, kan det være derfor? Her er hvad jeg spiser i løbet af dagen: Morgenmad kl 6-7: fedtfri omelet med grøntsager og tun samt linsesuppe. Kl 11: 2-3 gulerødder Kl. 13: 2-3 gulerødder Kl 15: frokost bestående af resten af omeletten og linsesuppe. Kl. 18: bønner, grøntsager og æg Her ud over drikker jeg ca 1/2 l sodavand om dagen. Jeg har kun spist 2 måltider de sidste 2 dage hvor jeg har spist en samlet frokost og aftensmad ved 5- tiden. Jeg har overhovedet ikke været sulten. Jeg ved godt at jeg ikke er overvægtIg og har en nogenlunde normal vægt med bmi på 22, men jeg har for 2 år siden vejet 53 kg og vil meget gerne ned på den vægt. Før jeg gik igang med kuren, spiste jeg meget sukker, chips osv. Det har jeg skåret fuldstændig ned på. Hvordan kan jeg så lade være med at tabe mig :-(
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Birgitte, Hvor er det flot med dit vægttab! :) Nu kender jeg ikke Dukan-kuren særlig godt, men jeg går ud fra, at der nok er andre forudsætninger i den kur, der gør, at det ikke er nødvendigt for dig at spise bønner eller linser. Bønner og linser er kulhydrater og kulhydrater hjælper din krop med at udnytte din kost ordentligt mht fedt og proteiner. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Mette, Når dit BMI ligger indenfor normalen kan du desværre ikke forvente at tabe dig ret meget hurtigere. Jeg synes, at 1-1,5kg på 2 uger er rigtig flot! Er der en grund til, du først spiser frokost så sent? Jeg ville selv vælge at spise den kl 13 og så spise gulerødderne omkring kl 15, så din krop når at blive sulten igen til kl 18. Hvis du går rundt og er mæt hele tiden, ville jeg klart skære mellemmåltiderne væk, hvis du føler, at den manglende sult skyldes, at du spiser meget. Pas på med at skære ned i antallet af hovedmåltider. Hvis din krop kun får "ordentligt" mad to gange om dagen, kan det også sagtens være med til, at den sætter din forbrænding ned. Jeg kan sagtens forstå, at du gerne vil se et hurtigere vægttab, når du netop har skåret sukker, chips osv fra din kost, men når dit BMI ligger, hvor det gør, tror jeg desværre ikke, det kan gå hurtigere. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Mette siger:
Hmm okay, blev bare lidt demotiveretda min søster sagde, at det sikkert ikke fedt, men væske og muskler du taber siden det går så langsomt.. Så tænkte at jeg måske gjorde noget forkert. Grunden til den sene frokost er, at jeg læser på universitetet, og plejer at have timer til 3. Men skal nok prøve at rykke frokosten lidt så jeg spiser ved 12-13 tiden, og se om det gør en forskel. Men tak for det hurtige svar :-) det er så dejligt at du er så hurtig til at hjælpe :-)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Mette, Det var så lidt :) Jeg håber, du får lidt mere gang i det. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Hanne Holmquist siger:
Hej Alle Jeg vil starte på kuren og kunne godt tænke mig at starte sammen med andre der også skal tabe sig...Jeg er en kvinde på 45 år vejer lige nu 79 kg er 172 cm høj skal tabe mig ca 12 kg. Skriv hvis vi skal støtte hinanden:-) holmquist@cool.dk
 
26. April 2015 21:22 Lonse siger:
Hej Sanne Jeg vil også tabe mig, BIG TIME, noget nær 40 kg. jeg er 172 cm og vejer 115 kg. Det lyder meget godt med at skulle erstatte kartofler, pasta og ris med bønner og linser, men jeg kan ikke fordrage bønner og linser, er der noget andet man kan erstatte det med?
 
26. April 2015 21:22 Camilla siger:
Hejsa :-) Jeg vil også gerne prøve kuren, har i forvejen tabt mig 52 kg men vil gerne af med 10 kg mere, men de sidste kiloer er meget svære at komme af med :-( Så håber den kur vil hjælpe mig, jeg er 168 og vejer nu 70 kg Vil prøve den fra i morgen af, :-) Ps hvor mange æg om ugen må man spise :-) Hilsen Camilla :)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Lonse, Der er desværre ikke så meget andet, du kan erstatte det med. Prøv at give bønnerne og linserne en chance - jeg kunne faktisk heller ikke så godt lide dem, da jeg startede. Du kan få mange forskellige slags bønner med forskellig konsistens og smag. Mht linserne, så kan jeg anbefale de røde linser, som du kan koge meget ud og evt blende bagefter. Flere her på siden har også anbefalet at bruge en masse krydderier dertil, så de smager bedre. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Anonym Jeg vil gerne som udgangspunkt sige, at når du ikke er overvægtig, kan jeg ikke anbefale dig at gå på en decideret kur. I stedet synes jeg, du skal fokusere på, hvordan du kan spise lidt sundere - som jeg læser din kommentar er det også lidt i den retning, du selv overvejer at gå? Når du dyrker så meget sport er det lige præcis vigtigt, at din krop ikke mangler energi. I denne artikel anbefaler jeg at bruge bønner/linser som kulhydrater. Det vil jeg også anbefale dig at gøre. De giver kroppen noget ordentligt energi, der holder meget længere end f.eks energi fra pasta eller ris. Dine muskler har også brug for proteiner, så spise kød, fisk, æg osv. Hvis du spiser bønner/linser, kød og grøntsager sker der ikke noget ved at overspise af det, da det er sundt mad. Jeg tror også, du vil opdage, at du slet ikke kan spise så meget af det, fordi det mætter utroligt meget. Har du hang til slik, så prøv at købe noget tyggegummi med frugtsmag. Det gør jeg selv og det fungere ok som erstatning for slik. Mht at du har taget på i vægt, så ville jeg ikke være alt for bekymret, hvis jeg var dig. Du er 14 og der sker en hulens masse med din krop i dine teenageår. Det vil også ske for dine kammerater på et tidspunkt. Hold for øje, at du ikke er overvægtig og vær glad for, at du har en sund krop og at du har en god kondition! Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Camilla, Jeg håber, du er kommet godt igang med kuren? Hvor er det bare super flot, at du har tabt 52 kg - det må have krævet en hel masse viljestyrke. Mht antallet af æg, så har jeg faktisk ikke noget tal for, hvor mange du må spise. Jeg vil tro, jeg selv spiser æg 3-4 gange om ugen. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Camilla siger:
Hejsa Sanne :-) Ja det har det også, Tak. Ja det går fint med kuren, Man skal lige vænne sig til linserne og smagen men godt med krydderi på så hjælper det ;) Det er go' side du har fået lavet her. :-) Hilsen Camilla
 
26. April 2015 21:22 Camilla siger:
* det er en go' side du har fået lavet her *
 
26. April 2015 21:22 Mette siger:
Hej Sanne Nu har jeg været på denne kur i 5 uger, og er gået fra 59,5kg til 56,5kg, men nu er det som om vægttabet er gået i stå. Jeg har vejet det samme i over en uge. Ved ikke hvad det skyldes. Jeg synder ikke i løbet af ugen, men får spist noget chokolade og lidt andet usundt på min snydedag, men så vidt jeg har forstået det, er det tilladt. Skal man holde sig til meget lidt chokolade/slik på snydedagen og er der stadig regler for hvad man må og ikke må spise? Jeg er lidt deprimeret over, at vægten ikke går ned selvom jeg gør mig så umage med at holde kuren :-(
 
26. April 2015 21:22 Jennifer siger:
Hejsa, 1000 tak for en virkelig god side, som bestemt hjælper til at få motivationen godt igang. Jeg kan læse mig frem til at 100% appelsinjuice er forbudt. Jeg har dog rigtig svært ved at undvære mit lille glas juice om morgenen. Vil det totalt vælte kuren hvis jeg drikker et glas friskpresset appelsinjuice om morgenen, men ellers holder samtlige principper til punkt og prikke? På forhånd tak Mvh Jennifer PS: prøv denne om morgenen med en tomat og kolde linser eller bønner til, den har reddet kuren for mig.. http://evatorgersen.dk/egg-n-bacon-protein-muffins/
 
26. April 2015 21:22 rikke siger:
hej sanne jeg har lige et spørgsmål... må man få soyamælk på kuren, det er jo ikke mælkeprodukt... jeg er vegetar, og det kan også give lidt ekstra protein..
 
26. April 2015 21:22 Lise siger:
Hej, må jeg til morgen mad spise pro yohurt det er lavet på soja mælk??? hvor jeg kommer sveskemos unden sukker og kværnet hørfrø på??? For jeg vil også igang med at tabe mig 20 kg. kh lise
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Jennifer, Tak for dit gode råd mht opskriften :) Som du selv skriver, må man ikke drikke juice på denne kur. Hvis du virkelig ikke kan undvære den, kan du jo prøve at drikke en lille smule hver morgen og se om du stadig taber dig. Gør du ikke det, synes jeg, du skal skære det helt fra. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Rikke, Egentlig har jeg tidligere sagt, at man gerne må bruge soyamælk, men for nylig var jeg omkring <a href="http://amzn.to/SvYcM9" title="4 Hour Body" target="_blank" rel="nofollow">Tim Ferris' bog</a>, hvor jeg desværre opdagede, at det ikke er tilladt at drikke soyamælk. Jeg ved desværre ikke, hvorfor det ikke er tilladt. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Mette, Nu ved jeg ikke, hvad din højde er og kan derfor ikke beregne dit BMI, men med den vægt du har, vil jeg faktisk tro, at du er normalvægtig. Når du er normalvægtig kan det være meget svært at tabe sig yderligere, fordi der netop ikke er ret meget fedt at tabe af. Hvis du er normalvægtig kan jeg ikke anbefale, at du bliver ved mat følge kuren. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Lise, Nej, du må desværre ikke spise yoghurt selvom det er lavet på soyamælk, da soyamælk ikke er tilladt på kuren. Selvom du ikke har tilsat sukker til din sveskemos, så indeholder svesker frugtsukker og derfor er det desværre heller ikke tilladt at spise. Hvis du vil følge kuren helt, skal du spise bønner/linser, grøntsager og proteiner (kød, æg, fisk osv) til hvert måltid også morgenmaden. Det kan virke mærkeligt at spise til morgenmad, men det giver dig en optimal forbrænding lige fra starten af dagen og det er nødvendigt for at få et effektivt vægttab. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Mie siger:
Hej Sanne jeg vil meget gerne prøve denne her kur, men hvad skal man spise til morgenmad og hvad kan man tage med i skole til frokost? Hilsen Mie
 
26. April 2015 21:22 Sas siger:
Hej Sanne Jeg er lige gået i gang med kuren og har nogle spørgsmål: - Må man gerne spise nødder? Og i så fald, hvor mange? - Er det bedst ikke at spise mere efter en bestemt tid? - Jeg vejer 69 kg og er 169 høj. Vil gerne abe 7 kg. Er det realistisk med denne kur, da jeg jo godt ved jeg ikke er overvægtig. Og tager man ikke hurtig kg på igen? Hilsen Sas
 
26. April 2015 21:22 Sas siger:
Hej igen Jeg kunne også godt tænke mig at vide om man ikke tager meget på efter en synde dag, hvor man må spise ALT og om det ikke er svært at komme af med i løbet af ugen? Hilsen Sas
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Sas, Jo, du tager selvfølgelig på på din snydedag, men det, du tager på er ikke fedt. Din vægt stiger, fordi din krop endnu ikke er kommet af med alt affaldet fra snydedagen allerede dagen efter. I løbet af nogle dage vil du være nede på den vægt, du havde før din snydedag og du vil så tabe dig yderligere derfra. Hvis du springer over snydedagen, risikerer du, at din krop sænker dit stofskifte og derved stopper dit vægttab. Jeg synes ikke, det er svært at komme af med alt det fra snydedagen. Det går stille og roligt så snart, jeg er tilbage på kuren igen. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 vivi manja siger:
HEJ SANNE(:-) HAR LIGE OPDAGET DIN SIDE,OG DEN LYDER GOD,OG JEG VIL LIGE SMIDE CA:4 KG, HAR TABT 4 KG SIDEN MARTS--JEG ER 67 ÅR--155 CM--61,5 KG MEN MIN VÆGT GÅR LIDT YO-YO TIL 63KG.DEN SIDSTE MÅNED HAR JEG SPIST 1 MUFFIN OM DAGEN (DUCAN) KUREN-DEN ER LAVET MED HAVRE-OG HVEDEKLID ÆG FROMAGE FRAIS-ELLER SKYR,-MÅ JEG SPISE DEN,DEN MÆTTER GODT!! JEG DYRKER CIRKEL-FITNESS OG ZUMBA 1 GANG OM UGEN, GLÆDER MIG TIL AT PRØVE DIN KUR.-GOD NAT KH.MANJA
 
26. April 2015 21:22 Jennifer siger:
Hej Sanne, Man må stadig gerne få lidt hytteost ikk? og hvordan med avocado? Mvh Jennifer Ps: Juicen er droppet... :O)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Jennifer, Beklager mit sene svar. Det lyder godt med juicen :) Du må gerne spise både hytteost og avocado. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Danny, Stort tillykke!! Hvor er det bare flot! :) Og tak for dine konkrete råd mht maden - jeg tror, det hjælper mange til lidt inspiration. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Vivi Manja, Du må desværre ikke spise din muffin på kuren, da den indeholder havre -og hvedeklid og fromage frais/skyr, som ikke er tilladte produkter. Jeg tror dog, at du vil opleve, at når du går igang med bønnerne/linserne, så vil du automatisk være mæt på en helt anden måde og du vil ikke på samme måde have brug for at spise den. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Julie siger:
He's. jeg er en pige på 17, hvis stofskifte er i udu efter brug af p piller.. Nu tager jeg på af ingen ting.. Jeg vil høre hvad jeg skal spiser til morgen, frokost og aftensmad.. Og må man spise nogle snacks?? Hvad må man ikke spise? Mvh julie
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Junie, Sikke et godt spørgsmål!! Du har virkelig sat mig på prøve her ;) Jeg har faktisk ikke et godt svar til dig - teknisk set er græskar en frugt, men bliver ofte opfattet som en grøntsag. Jeg synes, du skal prøve dig frem og se om du stadig taber dig, når du spiser det. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Julie siger:
Hvad med råkost og omelet?? Er det tilladt?
 
26. April 2015 21:22 Julie siger:
Hvad med supper?? Er de tilladte
 
26. April 2015 21:22 Sys siger:
Hej sanne jeg er begynt idag med dene kure og snart høre du fra mig hvorden det går
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Julie, Sådan helt basalt, så skal ALLE måltider bestå af bønner/linser, grøntsager og proteiner (kød, fisk, æg osv) og kun de tre dele. Det gælder også din morgenmad. Det er simpelthen hovedreglen. Dvs du ikke må have lov at spise og drikke mælkeprodukter eller spise frugt. Som snack kan du spise grøntsager eller f.eks noget kød, du har til overs fra andre måltider. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Julie, Ja, du kan tro råkost (uden frugt incl tørret frugt) og omelet er tilladt, så det spiser du bare :) Husk også at spise bønner eller linser til. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Sys, Det lyder godt - jeg glæder mig til at høre, hvordan det går :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sys siger:
Hej Sanne Må man bruge sødetabletter til kaffe og the
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Sys, Ja, det må du gerne. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Junie siger:
Hej Sanne Jeg har købt et hokaido græskar som jeg vil lave suppe af.. Må man egentlig spise græskar? :-o mvh June
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Sas, Dit BMI er helt normalt og jeg synes derfor, at 7kg lyder af meget. Hvis du benytter kuren, er det helt sikkert muligt at tabe nogle af de 7kg, men jeg kan ikke love, at du kan tabe alle 7. Jeg tror ca 5kg er mere realistisk, da du vil blive meget tynd ved tab af 7kg og kroppen derfor vil stritte imod. Hvis du spiser, som du gør nu, efter kuren, vil du naturligvis tage på igen. Den mad, du spiser nu, gør, at du vejer det, du gør i dag, så genoptager du det, vil du veje det samme. Jeg holder selv vægten ved at spise bønner/linser, grøntsager og proteiner så ofte som muligt, men jeg spiser det f.eks ikke længere til morgenmad. Jeg har vænnet mig til bønnerne/linserne og vil faktisk nødigt undvære dem, så jeg synes faktisk ikke, det er svært at holde vægten. Du må desværre ikke spise nødder. I princippet er der ikke noget tidspunkt for, hvornår du skal spise sidste måltid på en dag, men jeg har selv opnået de bedste resultater ved at lade aftensmaden være det sidste måltid. Du skal dog huske på, at du skal spise dig mæt til hvert måltid ellers skal du spise flere måltider. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Josefine siger:
Hej jeg tænkte på, om det er mulig at tabe sig 20 kilo på denne her kur, på cirka 4-6 måneder? :) jeg vejer 80 kilo, og skal helst ned å 60 kilo :
 
26. April 2015 21:22 Melanie siger:
Hej Sanne Er det i orden at indtage proteinshakes efter træning? Jeg træner nemlig meget, og har derfor brug for energi rimelig hurtigt derefter. Hvilke restriktioner er der på portionsstørrelserne? Må man spise så meget man har lyst til?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Melanie, Hånden på hjertet, så ved jeg meget lidt om proteinshakes. Indeholder de sukker eller anden form for kulhydrater ud over proteiner? Mht portionerne, så må du spise lige så meget, du har lyst til. Lige præcis denne kur handler ikke om at spise lidt, men om at give kroppen det, den har brug for. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Lærke siger:
Hej Sanne! På 12 uger har jeg tabt 7 kg. Det er mange kilo, og jeg er SUPER glad for det, men mit BMI er nu på 25,8 så vil gerne smide 4-5 kg mere, hvis jeg kan :) De første 5 kg røg ret hurtigt. Den sidste halvanden måneds tid har jeg dog "kun" tabt 1,5-2 kg, hvilket betyder at nogle uger står vægten helt stille, og den sidste uge har jeg f.eks. ikke tabt mig. Hvad kan være grund til dette? Har min krop vænnet sig til at spise linser, grøntsager og kød og sænket forbrændingen (jeg holder altid snydedag om lørdagen og snyder ellers aldrig med maden på de andre dage)? Håber du kan hjælpe mig, og give et bud på, hvad der kan sætte lidt gang i vægttabet igen. Bedste hilsner Lærke
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Lærke, Hvor er det bare flot!! Stort tillykke med vægttabet! :) Det lidt langsommere vægttab kan skyldes, at dit BMI er ved at være normalt og så bliver det sværere at tabe sig. Man kan ikke som sådan sige, at kroppen kan vænne sig til maden, da det er helt almindelig sund. Så længe du har noget at tabe af, burde du tabe dig også selvom det går lidt langsomt. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Rikke J siger:
Hej sanne :-) Jeg har nu læst alle dine og folks kommentar. Det lyder jo som en super kur :D Men må man godt spise kylling (Har hørt det feder) Og må man kun spise de 3 gange om dagen? :-) Morgen, middag og aften? Mvh Rikke Virkelig nem kur, håber du kan hjælpe mig :-)
 
26. April 2015 21:22 Yaprak siger:
Hej Sanne. Jeg har selv tænkt mig at gå i gang med kuren, da jeg godt ville have tabt mig omkring 15-20 kilo. Jeg vejer 80 kilo, og er 170 høj. Jeg ville godt være sommerklar, altså jeg har 6 måneder nok, præcis til at tabe mig. Men kan man også se vægttab omkring lårene eller? Og ville lige spørger dig om, hvor langtid det tog for dig, at tabe de 20 kilo :) Hilsen Yaprak :)
 
26. April 2015 21:22 tunsi siger:
Jeg synes det lyder så overvejer at starte på den men problemet er ? Hvad spiser man til morgen mad eller til frokost spiser man hele tiden det samme eller hvad ?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Rikke, Velkommen til! :) Du må gerne spise kylling (og det feder ikke - kylling er magert kød). I den her kur handler det faktisk ikke om at være fedtforskrækket, så du må f.eks også gerne steget dit kød i olie. I stedet handler det om at sætte din forbrænding i vejret, som du netop gør ved at overholde de simple regler for kuren. Du må spise lige så mange måltider, som passer til dig. Personligt ligger jeg på 3 hovedmåltider og så nogle gulerødder eller noget kød ind imellem. Det er vigtigt, du spiser nok mad og altså ikke går rundt og sulter dig selv. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Yaprak, Når du taber dig, vil du tabe dig over hele kroppen - også på lårene. Jeg er faktisk et ret dårligt eksempel, for jeg tabte mig lidt, blev gravid (og tog på), tabte mig igen, blev gravid igen osv osv. Så tidsmæssigt kan du ikke helt regne med mig. I stedet vil jeg tillade mig at bruge min mand som eksempel i stedet. Han tabte sig 12kg på 2mdr sidste år. Hans udgangspunkt var, at han var meget overvægtig. Han fulgte kuren nøje og det røg bare af ham. Dit vægttab vil naturligvis altid være afhængig af din startvægt (hvor tæt du er på din normalvægt) og hvor godt du følger kuren. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Tunsi, Til morgenmad og frokost skal du også spise bønner/linser, grøntsager og proteiner (kød, æg, fisk osv). Det lyder måske lidt mærkeligt at skulle spise den slags specielt til morgenmad, fordi vi her i Danmark slet ikke er vant til den slags mad, men prøv at kigge på England. En god engelsk morgenmad indeholder f.eks baked beans, æg, bacon og tomater. Du kan variere din mad på mange forskellige måder ligesom du sikkert gør i dag bare med andre ingredienser, så det behøver overhovedet ikke være kedelig mad, du spiser. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Laura siger:
Hej Jeg har læst din hjemmeside et pr gange nu, og har bestemt mig for at prøve det. Jeg skal nemlig af med 15-20 kg på 3 måneder, og ville hører om der specielle gram til bønner/linser. Hilsen Laura
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Josefine, Det er faktisk lidt svært at svare på, da det afhænger af dit BMI i dag. Hvis de 60 kg, som du gerne vil ned på, ligger i underkanten af, hvad du bør veje, kan og bør du ikke tabe dig så meget, men har du nok at tabe af, vil jeg sige, at det er realistisk for dig at tabe dig ca 20 kg på 6 mdr. De første kilo vil ryge meget hurtigt, mens det vil gå langsommere med de sidste, da du vil være tættere på din idealvægt. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Laura, Velkommen til :) Nej, der er ikke noget mål for, hvor meget du skal spise til hvert måltid. Det vigtigste er, at du ikke spiser for lidt og derved gør kuren til en sultekur. Det vil faktisk gøre, at du ikke taber dig. Jeg bruger selv ca 1 dl ukogte linser (det samme gælder for bønner) til hvert måltid. Det er lige i overkanten af, hvad jeg kan spise, men nemt at måle efter. Et godt råd er, at koge en masse bønner og linser, som du så kan have til at stå i køleskabet og varme i microovnen, når du har brug for det. Det sparer en masse tid. Bønner og linser kan holde sig ca 3 dage i køleskab. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Charlotte, Super fedt, du starter igen! :) Jeg håber, du allerede er kommet godt igang? Du må desværre ikke spise hverken nødder eller frø. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Heidi siger:
Hej Sanne Nu har jeg læst på denne side flere gange og starter imorgen på kuren. Jeg ser det ikke som en kur, men en livsstilsændring. Er ikke overvægtig, men vil gerne tabe et par kilo efter graviditet og dette lød som noget jeg kunne overskue med en dreng på 10 måneder. Jeg har lige kogt røde Kidney bønner, så jeg er klar til start imorgen. Derudover har jeg linser, så håber det virker. Jeg ligger i den høje ende af normalt BMI, og vil gerne ned på et BMI på 22. Jeg træner ved siden af på motionscykel og skal igang med at løbe igen. Glæder mig til at se hvad se næste dage bringer. Mvh Heidi
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Heidi, Velkommen til :) Og held og lykke med vægttabet. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Michel siger:
Kære Sanne jeg er en fyr på 24 og har en højere BMI end jeg skulle ha. Jeg er svært ved at tabe mig og ville helst af med ca 15 kg som jeg har fået af vide vis min BMI måling st jeg skal. Men ved ikke hvordan eller hvad jeg skal spise for at tabu mig. Jeg er meget utilfreds med min krop og skal i gang i fitness imorgen og har ingen kystplanlægningsinitiativer. Hvad gør jeg, Hilsen Michel
 
26. April 2015 21:22 Gabrielle siger:
syntes denne kur lyder super god og gad godt at smide lidt på maven så den bare bliver mere flad også at det ikke ligner at jeg er lidt gravid. kan man umiddelbart godt stoppe med denne kur når målet er ønsket uden at tage det hele på igen? og jeg ønsker aldeles ikke at tabe mig på mine bryster .. tabte du dig der? Hilsen /Gabrielle
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Michel, Der er naturligvis mange måder at tabe sig på, men jeg er selv tilhænger af en kur, der er nem at gå til som den, du kan læse om her på siden. I sin enkelthed går den ud på, at du øger din forbrænding. Det gør, at du begynder at tabe dig. Kuren er nem at følge, fordi den bygger på enkle regler og, fordi du ikke skal tælle kalorier, point osv. Sådan meget simpelt fortalt, så skal ALLE dine måltider bestå af bønner/linser, grøntsager og proteiner (kød, fisk, æg osv) og KUN det. Dertil må du drikke vand, kaffe, the og op til en halv liter light sodavand om dagen. Du må ikke spise frugt og mælkeprodukter (med undtagelse af hytteost). Dine portioner må have lige den størrelse, der passer bedst til dig. Dvs du må spise lige så meget, du kan til hvert måltid. Du må endelig ikke spise for lidt, da det bremser dit vægttab. Én gang om ugen må du så holde en snydedag, hvor du spiser og drikke præcis, hvad du har lyst til. Snydedagene er med til at holde dit stofskifte oppe, så din krop bliver ved med at ville tabe sig. Efter snydedagen vil du opleve, at din vægt er steget, men bare rolig - det er kun affald, der ligger i kroppen og efter nogle dage er det ude igen og du vil tabe dig yderligere op til næste snydedag. Jeg håber, denne korte introduktion kan hjælpe dig lidt på vej. Jeg har en masse artikler her på siden vedr. kuren og du kan også finde en masse opskrifter. Endelig kan jeg anbefale dig at læse bogen "<a href="http://www.effektivkur.dk/e-bog/" title="Din effektive kur" target="_blank" rel="nofollow">Din effektive kur</a>" og at tilmelde dig min Slankeskole, hvor du modtager mails fra mig, der kan hjælpe dig på vej. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Gabrielle, Når du har tabt dig det, du gerne vil, så vil du tage på igen, hvis du vender tilbage til at spise det, du gør i dag. Der er jo en grund til, du i dag har lidt vægt, du gerne vil af med. Jeg gør det, at jeg til hverdag følger kuren sådan mere eller mindre og bliver jeg så inviteret ud el. lign, så spiser jeg det mad jeg får tilbudt der. "Kurmaden" er jo almindelig, sund mad så kroppen har godt af at spise det. Man kan desværre ikke selv styre, hvor man taber sig, så det vil sige, at du godt kan risikere, at du taber dig på dine bryster også. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Josefine F. siger:
Hej Sanne Jeg synes din kur lyder spændende, og jeg overvejer meget at starte på den, da jeg selv har brug for at tabe mig nogle kilo. Jeg har blot nogle spørgsmål, som jeg håber du kan svare mig på. - Tæller kikærter også som bønner og linser? - Køber du bønner på dåse? - Må man lave sig en let dressing som man kan blande med bønner og linser? Da jeg selv synes at smagen i sig selv godt kan blive lidt kedelig. - Hvor meget motion dyrkede du da du var på kuren? - Hvad gjorde du med mellemmåltider? Mvh Josefine.
 
26. April 2015 21:22 Lara Allan siger:
Hej Sanne. Jeg vil meget gerne tabe mig 4-5 kilo. Jeg er hverken buttet, tyk eller fed - men jeg er VILD med chips, og kan godt spise liiiidt for meget af det af og til (det har vi vel alle sammen prøvet :)) Når jeg spiser toast med smør, så lægger jeg et ekstra lag smør på, fordi jeg simpelthen ikke kan fordrage brødet når det er ''tørt''. Jeg har ikke målt min fedtprocent, men jeg går ud fra, at procenten er lige over kanten. Jeg går efter at få markeret mave, derfor træner jeg hver dag, og det har jeg gjort i over 1 år nu. Jeg styrketræner også, men så vidt jeg har forstået, så tager jeg på af at styrektræne da mine muskler bliver større, kan det passe? Og skal jeg så lade vær med at styrketræne? Og hvad kan jeg gøre eller spise for at få lavere fedtprocent så jeg kan få den flotte markerede mave som jeg længe har villet have? Jeg spiser ikke kød eller fisk. Jeg kan derimod godt lide kyllingefillet og spejlæg. Og så ELSKER jeg frugt og grøntsager. Skal jeg spare på frugterne? Har nemlig hørt at de ikke er så sunde som man går og tror. Til sidst vil jeg slutte af med at takke dig for at skrive de her geniale artikler som er til stor hjælp- så, ros, ros og atter af ros til dig! Knus, Lara
 
26. April 2015 21:22 sofie nielsen siger:
hej sanne (; jeg er en pige på 17 jeg hedder sofie og er 160 høj og ca 62 kg. jeg er ikke overvægtig men store dele af mit fedt sidder på lår og op til min mave og sommetider ligner det altså jeg er gravid. jeg har aldrig været på en kur før, da jeg simpelthen ikke orker det, men denne har kur er nem at overskue og så SKAL man ikke dyrke motion. da jeg desværre ikke kan lide æg og fisk og har meget lidt tid om morgnen så holder jeg fast i min smoothie. jeg starter idag og håber på at kunne holde ved. kan du hjælpe med at foreslå hvordan min frokost laves og indeholder og aftensmad for jeg har lidt svært ved det (; jeg arbejder på et plejehjem så det skal være så simpelt som muligt. SUPER god side !!!! håber på hjælp snarest muligt
 
26. April 2015 21:22 sofie nielsen siger:
ps. hjælper det lige meget hvis man laver en suppe på linser og grøntsager med evt drysset bacon? og en lille salat med bønner?? (;
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Josefine, Velkommen til :) Er du kommet igang med kuren? Jeg skal se om jeg kan svare på dine spørgsmål: 1. Kikærter må også gerne bruges på kuren 2. Jeg køber både tørrede bønner og bønner på dåse. Jeg kan faktisk bedst lide de tørrede, men på dage, hvor jeg har glemt at sætte bønner i blød, spiser jeg gerne bønner fra en dåse. Vær dog opmærksom på, at nogle af bønnerne på dåse ligger i en lage, der indeholder meget sukker. 3. Du må gerne lave en let dressing, men ikke af hvad som helst. F.eks er mælkeprodukter ikke tilladte. En olie/eddike-dressing kan f.eks bruges. Jeg har også brugt både hjemmelavet salsa og pesto. 4. Jeg dyrkede faktisk ikke motion, da jeg var på kuren. Det havde jeg ikke rigtig tid til og det var derfor kuren var så god for mig. I dag cykler jeg til og fra arbejde og det er et godt supplement til ethvert vægttab. 5. Mht mellemmåltider så skal du i princippet spise både bønner/linser, grøntsager og protein til dem også, men det gør jeg faktisk aldrig (det er jo ret meget at skulle stille an). Jeg har i stedet ofte noget kød liggende i køleskabet, som jeg spiser af. Alternativt spiser jeg f.eks gulerødder. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Lara, 1000 tak for dine søde ord :) Det er rigtigt, at du vil tage på i vægt, når dine muskler bliver større, men hvis du går efter at blive markeret fremfor at stå som bodybuilder, så er det begrænset, hvor meget højere din vægt bliver. Desuden er det jo ikke en usund vægt, du vil have, da din krop består af muskler og ikke fedt. Hvis du gerne vil være mere markeret, skal du holde ved at spise din kylling og dine æg (kød og fisk er også godt, men det går jo ikke i dit tilfælde). Der ud over skal du prøve at droppe brød, kartofler, ris og pasta til fordel for bønner og linser. Bønnerne og linserne har et højt indhold af fibre, men også et højt indhold af både protein og kulhdyrat, som er godt for din krop, når du skal træne. Kulhydraterne er af den langsomme type med mange fibre, som ydermere vil være med til at sætte din forbrænding op. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Lara Allan siger:
Hej igen sanne! Tak for dit hurtige svar. Jeg kan desværre ikke lide linser. Igår aftes lavede jeg en linsesuppe, for at afprøve om smagen ville ''forsvinde'' lidt, men det gik heller ikke. Og hvad hvis jeg ikke har mulighed for at koge bønner hver eneste dag- kan jeg så erstatte det med noget andet? Derudover vil jeg spørge dig om du kender til nogle maskiner i fitnesscentret som er gode til at træne lår og balder? Jeg træner selv en halv times tid på stepmaskinen, er det nok? Og kender du eventuelt nogle gode øvelser til mave, baller og lår? :-) Hilsen Lara
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Sofie, Jeg håber, du er kommet godt igang? Sådan helt generelt skal både frokosten og aftensmaden jo indeholde bønner/linser, grøntsager og proteiner (kød, fisk, æg osv). Jeg kan anbefale dig at kigge på artiklen "<a href="http://www.effektivkur.dk/kostplan-til-vaegttab/" title="Kostplan til vægttab" target="_blank" rel="nofollow">Kostplan til vægttab</a>", hvor du kan finde inspiration til hele dagens måltider. Ud over det kan jeg også anbefale dig at læse min e-bog "<a href="http://www.effektivkur.dk/e-bog/" title="Din effektive kur" target="_blank" rel="nofollow">Din effektive kur</a>", hvor du finder helt nye opskrifter til alle måltider. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Sofie, Jeg synes, det lyder som en virkelig lækker ret og det er lige præcis sådan, du skal spise :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Lara, Et godt trick kan være, at koge en masse bønner på én gang og så opbevare dem i køleskabet og varme dem efter behov. Bønnerne kan holde sig 3-4 dage på køl. Alternativt kan du spise nogle af de forskellige bønner, man kan købe på dåse. De er også hurtige at tilberede. Mht fitnesscenteret, så kommer jeg faktisk lidt til kort. Jeg er ikke så stor fan af fitnesscentre, men prøv at spørge en af de ansatte. De er uddannet i, hvad de forskellige maskiner kan gøre for din krop. I artiklen "<a href="http://www.effektivkur.dk/tab-dig-pa-maven-se-resultater-og-fa-en-flad-mave/" title="Tab dig på maven" target="_blank" rel="nofollow">Tab dig på maven</a>" har jeg beskrevet et par gode øvelser til at stramme maven op og i artiklen "<a href="http://www.effektivkur.dk/at-tabe-sig-pa-lar-og-numse-en-svaer-opgave/" title="At tabe sig på lår og numse" target="_blank" rel="nofollow">At tabe sig på lår og numse - en svær opgave</a>" er der nogle gode øvelser til at stramme dine lår og baller op. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Kristine siger:
Hej Susanne. Jeg står og skal på badeferie med min nye kæreste og vil jo self derfor gerne ekstra godt ud når det hedder sommerkjoler, bare ben og bikini ;) Jeg ledte efter en overskuelig, nem og BILLIG kur og faldt over din, og efter at have læst en masse positive kommentarer vil jeg kaste mig ud i projektet imorgen og glæder mig! Jeg er 20 år, 168 cm høj og vejer ca 56 kg. Jeg ved at jeg ikke vil kunne smide meget, men vil høre om du ikke tror at jeg med denne kur og en masse træning vil kunne se en forandring på min krop på de 4-5 uger? Jeg har som sagt læst mange af kommentarerne (dog ikke alle, da du har fået så meget respons) så du må undskylde hvis du har svaret på spørgsmålet før, men hvad spiser du som "mellemmåltid"/snack mellem måltiderne? Bare grøntsager eller har du nogle gode ideer, som er tilladte? Glæder mig meget til at komme igang! Mange hilsner Kristine
 
26. April 2015 21:22 Bettina siger:
jeg vil bare sige dig tak for en inspirerede side, min mand og jeg har fulgt principperne i en uge nu og har smidt til sammen 5 kg. Jeg læste et af indlæggene omkring kalk om man får nok. Jeg vil lige dele dette link som giver et overblik i listeform over hvor meget kalk( calcium) der er i fødevare. http://osteoporosedoktor.dk/forebyggelse/patient/calcium-i-maden . Det er ikke via vand vi får kalk, men med en varieret kost hvor man overholder kuren er man dækket godt ind. For at have bønner klar når jeg skal bruge dem og for ikke at skulle koge hele tiden koger jeg en ordentlig option og så fryser jeg dem ned i portioner ( fryserposer) der passer med hvad jeg skal bruge til et måltid/døgn så er de lige til at tage op og bruge . hilsen Bettina
 
26. April 2015 21:22 Josephine siger:
Hej :) Nu står der at må ikke spise brød eller ris :) Men er det okay, hvis det er fuldkorns brød og røde ris ? :)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Bettina, Sikke et flot vægttab! Så må I da være ret motiverede for at fortsætte? Tak for dit tip mht kalk og bønnerne. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Josephine, Nej, det er faktisk heller ikke tilladt at spise hverken fuldkorns brød eller røde ris. Det skyldes, at den type kulhydrater, der er i de produkter ikke er de helt rigtige i forhold til denne kur. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Bettina siger:
ja det gør at der er energi til at fortsætte. :-)
 
26. April 2015 21:22 Stine siger:
Hej Sanne, det er virkelig en god og meget inspirerende side du har :) Jeg er næsten lige begyndt og troede faktisk ikke at det ville gå godt, da jeg ikke troede jeg kunne lide bønner, men er overrasket over, at de egentlig smager ret godt og mætter virkelig meget. Jeg har lige et spørgsmål. Må man godt spise kyllingpølser? for når man normalt snakker pølser, så er det jo ikke det bedste at spise? Jeg bruger kyllingpølser til morgenmad sammen med røræg, tomater og bønner - super lækkert, men så kom jeg til at tænke på om det egentlig var okay at spise dem? Hilsen Stine
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Stine, Hvor er det godt at høre, du er kommet godt igang og ikke er afskrækket af bønnerne :) Du må gerne spise kyllingepølser. Den her kur tager ikke højde for mængden af fedt i maden (noget af det, der gør den nem at overholde), så det er så nemt. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Chanette siger:
Hej Sanne Tusind tak for dit svar og har læst din nye artikel med paleo vs. Low carb.. Er sidste spørgsmål som jeg ikke rigtig har fundet noget svar på, er om det er okay at indtage bær og kokosmælk? :-) Mvh Chanette
 
26. April 2015 21:22 linda siger:
hej sanne... kan ikke finde ud af om man må.spise rugbrød? mvh. linda
 
26. April 2015 21:22 Laura siger:
Hej Må man gerne spise frugt? Hilsen Laura
 
26. April 2015 21:22 Fie siger:
Hej Sanne! Tak for en interessant hjemmeside. Jeg er i 4 uge på kuren og har overholdt den til punkt og prikke på nær at jeg ikke spiser kød da jeg er vegetar, men i stedet spiser jeg æg eller fisk til hvert måltid. Jeg har tabt mig 1,5 kg indtil videre og er meget glad for det, men synes det går lidt langsomt og jeg mangler lige det sidste. Jeg kan se i kommentarerne at du skriver at hvis man ikke er overvægtig tager det længere tid at tabe sig i denne kur, og jeg vil defor høre dig om du har en vejledende ide om hvor lang tid det vil tage at tabe sig 3-4 kg. Jeg er 173 cm og vejer 62 kg og er helt klar over at jeg bestemt ikke er overvægtig. Tak! Hilsen Fie
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Laura, Nej, det må du desværre ikke med undtagelse af på snydedagen selvfølgelig. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Fie, Jeg kan desværre ikke give dig et konkret svar på, hvor hurtigt du vil tabe dig, men jeg synes faktisk at 1,5kg på 4 uger er ret flot, når du ikke vejer mere og er normalvægtig. Hvis du taber dig 4kg mere vil dit BMI være lige godt 19. Det er stadig indenfor normalen, men vær opmærksom på, at et BMI under 18 betyder undervægt. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Linda, Som udgangspunkt må du ikke spise rugbrød. Alt brød, pasta, ris, kartofler osv skal erstattets af enten bønner eller linser. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Chanette, Nej, det er desværre ikke tilladt at indtage nogen af delene. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Nikoline, Du må spise det hele :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Christian siger:
Hey Sanne Har været på din kur nu i ca. 1,5 uge og det går rigtig godt, føler at jeg har mere energi og er mere veloplagt i skolen. Men skal lige hører dig om det er i orden at spise denne tunmousse; www.slankeopskrifter.dk/tunmousse2 Hilsen Christian
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Betina, De lange grønne bønner vil indgå som grøntsager, så ud over dem skal du stadig spise bønner eller linser. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Nikoline siger:
Hej, jeg ville lige høre hvordan kuren har det med olier, balsimico, vinegar osv.? Samt pepperfrugter og tomater, da nogen anser dem som frugter, og desuden også makrel i tomat sauce? :)
 
26. April 2015 21:22 Jimmy siger:
En måde at booste en evt. slankekur eller ændring af koststil, kan være at starte en Sea Salt kur som fungere som en udrensning af kroppen/tarmene. Jeg er selv i gang med en kur som minder meget om denne for at tabe mig lidt, men også som et forsøg på at se hvilke resultater man kan forvente hvis man ikke er særlig aktiv pga. af manglende tid, lyst eller / og handicaps.
 
26. April 2015 21:22 Charlotte siger:
Hej Sanne! Har været på kuren sidste år og tabte 5 kg, men tog desværre det hele på igen over december og januar. Men op på hesten og nu kører jeg kuren igen, for den virker jo :) Hvordan er det nu med nødder, frø og kerner, f.eks. mandler, hassel- og valnødder, sesam, solsikke osv.? Mange hilsner Charlotte
 
26. April 2015 21:22 karoline siger:
jeg er en pige på 12, vægten er 63 og er 170 høj, er det mugligt jeg kan smide hvert fald 8 kg ? det behøves ikke svar, det er ikke et spørgsmål, jeg vil brændende gerne tabe mig 8 kg, ASAP ! KH den forvilede fede
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Christian, Det lyder bare rigtig godt :) Tunmoussen er helt fin, så spise du bare den. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Laila siger:
Hej Sanne - Du skriver at man skal have bønner/linser, kød og grøntsager til hvert måltid. Hvordan fordeler du ?? 1/3 tallerken til hver eller hvordan. Jeg syntes ikke lige jeg har kunne finde noget om fordelingen. I øvrigt tak for en god og inspirerende side. Jeg er i 1 uge - og er overrasket over mætheden og min langt bedre kontrol af blodsukker.
 
26. April 2015 21:22 Laura siger:
Hej Sanne Tak for dine svar, og tak for den perfekte slankekur :D Jeg har på 4 uger og 4 dage har jeg tabt mig 7 kg :D Og jeg kan mærke det på alt mit tøj, og mit hør er steget, så jeg altid glad!! :D
 
26. April 2015 21:22 Betina siger:
hej sánne. jeg overvejer denne kur fordi jeg vejer ca 17 kg for meget, men har lige et spørgsmål altså bønner er det okey med de lange grønnebønner ? mvh betina
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Kristine, Du spørger bare løs - jeg vil altid gerne svare på spørgsmål også selvom de minder om noget, jeg tidligere har svaret på :) Som du selv skriver, har du ikke så mange kilo at smide af, da dit BMI allerede ligger indenfor grænsen for normalvægt. Alligevel vil jeg tro, at du vil kunne smide ca 3 kg på 4-5 uger (uden at love for meget). Mht snacks og mellemmåltider, så spiser jeg gerne f.eks gulerødder eller peberfrugter. Har jeg lidt kød i køleskabet, tager jeg også en bid af det. I teorien skal du faktisk spise både bønner/linser, grøntsager og proteiner også til mellemmåltider, men jeg synes selv, det bliver for meget med så mange hele måltider på en dag. Desuden kan det være svært at få passet ind med en dag på job. Her er det noget nemmere med gulerødder. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Laila, Jeg er rigtig glad for, du kan lide siden :) Ja, er det ikke vildt, hvor mæt man er og hvor kontrolleret blodsukkeret er? Jeg har selv døjet meget med hovedpine pga svingende blodsukker og det er helt væk efter, jeg er begyndt at spise på denne måde. Jeg spiser selv ca 1/3 af hver og sørger altid for at få spise mine bønner/linser, da de er ret vigtige. Husk at spise til, du er mæt - det gør du nok allerede, når du allerede har mærket effekten af maden. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Karoline, Når du ikke er ældre, vil dit vægttab gå langsommere. Desuden kan jeg se, at dit BMI faktisk ligger meget tæt på en normalvægt. Hvis du taber dig bare 2 kg, vil du være indenfor grænsen for normalvægt. Det gør også, at dit vægttab vil være langsommere end hvis du var meget overvægtig. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Laura, Hold da op, hvor er det flot!! Jeg kan sørme godt forstå, du render rundt og er rigtig glad :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Rikke siger:
Hej Sanne. Tak for at du gider dele dine gode fif til os andre, som ikke helt ved hvordan vi skal starte. Jeg er en pige på 17 år, bliver forholdsvis snart 18. Jeg er 168 høj og vejer 55-56 kg ca. Jeg har altid døjet med en meget og når jeg siger meget er det rigtig meget oppustet mave, undtagen om morgenen hvis jeg virkelig er sulten, så jeg ser desværre let meet tyk ud ved min mave. Jeg har ikke rigtig håndtag eller en delle min mave går bare rigtig meget ud af, hvilket jeg er rigtig træt af. Har bestemt mig for at jeg vil prøve at smide 5 kg og har tænkt på det i rigtig lang tid og ved det vil gøre mig rigtig glad. Tænkte på om du kan sige hvis jeg følger kuren, hvor hurtigt det vil gå. Til daglig går jeg i fitness ca 2 gange om ugen. Hilsen Rikke.
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Rikke, Lad mig starte med at sige, at du slet ikke er overvægtig. Dit BMI ligger ca på 19,5, hvilket er indenfor normalen. Du skriver, at du er meget træt af, at du har en oppustet mave og jeg tror, det skyldes, at du måske spiser nogle ting, bl.a brød, pasta osv, der gør din mave oppustet. Så det skyldes altså ikke overvægt. Med henblik på det, kan det være en meget god ide at prøve at følge kuren, men ikke med henblik på et vægttab. F.eks kunne du nøjes med at følge kuren to ud af tre måltider el. lign. Afhængig af, hvad du selv finder passende. Jeg er sikker på, at maden i kuren vil få din oppustethed til at forsvinde :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Lilly siger:
Hej Sanne Vil lige fortælle at jeg nu kører på 5. uge.. de første 5 kg er røget.. på trods af familiefest og 2 dage udenfor snydedagen med rugbrød til frokost.Jeg er glad :-) kh Lilly
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Jimmy, Det lyder interessant med en Sea Salt kur. Hvad går det ud på? Min erfaring med denne kur, hvor man ikke behøver dyrke motion ved siden af, er helt klart, at det sagtens kan lade sig gøre at tabe sig udelukkende ved at ændre sin kost. Ud over det, giver en kost uden for mange tomme kulhyrater et godt, stabilt blodsukker og det kan klart mærkes. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Lilly, Hvor er det bare flot!! Stort tillykke :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Jimmy siger:
Hejsa Det er en udrensnings te som jeg tidligere ar brugt, der renser fordøjesessystemet for affaldstoffer så man starter med et rent system. ;) Det koster normalt 45 kr. og der er til 14 dage hvor man tager en kop te hver anden dag, det kan dog også bruges som "forsvar" hvis man skal ud og have meget fed mad...
 
26. April 2015 21:22 chloe siger:
hej ;) jeg er 164 vejer 64 og har taget 10 kilo på hurtigt og vil gerne smide dem hurtigt , jeg vil hoppe på denne kur og vil træne samtidig ,, tænker 8 uger er det ik realistisk..
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Jimmy, Det lyder interessant. Hvordan booster det så vægttabet? Er det tarmsystemet, der bliver udrenset eller hvordan? Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Chloe, Lad mig starte med at sige, at du med de 64 kg er normalvægtig. Taber du dig 10 kg vil du stadig være normalvægtig, men ligge i den nedre grænse. Hvis du vil tabe dig, vil det derfor være svært at få specielt de sidste kilo af kroppen. Hvis du virkelig gør en indsats, kan de 10 kg på 8 uger mulighvis godt opnåes, men det er noget ambitiøst, da du som sagt allerede er normalvægtig. Et alternativ kan være bare at træne din krop, så den bliver tonet og pæn. Det vil opbygge dine muskler og fjerne noget af fedtet fra din krop. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Chloe siger:
Hej Tak for dit svar Som sagt vejede jeg 52 for 2 måneder siden og er vant til dem vægt og det er meget nyt fedt så jeg vil bare gerne tilbage til min vægt 8 uger Er ok Tak,)
 
26. April 2015 21:22 Jimmy siger:
Ja det er tarmene som blandt andet renses, så det kan bruges til at komme af med konsekvenserne for ens synde dag. ;) Ens urin kan/kommer og til at lugte efter de 10/15 timer efter man har drukket det, så der kommer også noget ud der... Så kan ikke anbefale man drikker det om aften, for så kommer man op flere gange... Når jeg drikker det kommer en en tsk honning i det for det bliver lidt besk synes jeg..
 
26. April 2015 21:22 Line siger:
Hej Sanne Jeg fødte for 8 måneder siden en dejlig lille dreng. Inden min graviditet vejede jeg 58 kg er 172cm høj, Jeg er nu nået til det punkt hvor min vægt faktisk er ved at gå op af igen, var nede på 63kg og er nu endt på 65 kg så nu skal der altså ske noget :) Jeg har et ønske om at komme ned på 60 kg altså et vægttab på 5 kg, hvor lang en periode ville du mene er realistisk for at tabe de 5 kg for mig? Tænker lidt man vel er nødt til at blive ved at spise som kuren anbefaler når man har tabt det ønskede, eller kan man begynde at spise fx rugbrød, mælkeprodukter frugter osv bare man holder sig til det sunde uden at tage det hele på igen?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Line, Selvom du har taget lidt på, er du stadig normalvægtig og derfor kan det tage lidt længere tid for dig at tabe dig. Jeg synes, det er svært at komme med et bud, da det jo også afhænger af, hvor strikst du følger kuren og om du dyrker motion. Når du har tabt det, du vil, har du ret i, at der kan være en risiko i at tage kiloene på igen, hvis man begynder at spise anderledes. Begynder du f.eks at spise det samme, som du gør nu, vil du højst sandsynligt komme til at veje det samme igen. Jeg har selv gjort det, at jeg følger kuren de fleste dage til de fleste måltider - faktisk kan jeg mærke, at jeg har lidt svært ved at undvære f.eks bønnerne og linserne. Til morgenmad spiser jeg dog morgenmad - jeg har aldrig helt vænnet mig til kurmaden der. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Özlem siger:
Hej Sanne jeg er 17 år 157 i højdet vejer 94 jeg ville gren tabe mig. Men jeg ved ikke hvor jeg skal start. hjælpeeeeeeeeeeeee.......!!
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Özlem, Så er du heldigvis kommet til det rette sted ;-) Jeg har nogle forskellige forslag til dig for at komme igang. Jeg kan helt klart anbefale dig at tilmelde dig min slankeskole her på siden. Den giver dig gode råd til, hvordan du ligesom kommer igang helt fra starten. Ud over det kan det være en god ide at købe min bog "<a href="http://www.effektivkur.dk/e-bog/" title="Din effektive kur" target="_blank" rel="nofollow">Din effektive kur</a>", der beskriver kuren i detaljer. Her på siden finder du opskrifter, der matcher kuren og jeg har også lige i dag lanceret min nye e-bog "<a href="http://www.effektivkur.dk/25-forarsopskrifter-til-din-slankekur/" title="25 sunde forårsopskrifter" target="_blank" rel="nofollow">25 sunde forårsopskrifter</a>" med opskrifter, der passer lige til kuren. Til sidst er du selvfølgelig altid velkommen til at skrive til mig her på siden :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Özlem siger:
Tak
 
26. April 2015 21:22 Özlem siger:
Hej Sanne.. hvad skal jeg spiser til morgen og aftesensmad. jeg ville rigeatmaget tab mig... hilsen Özlem :)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Özlem, Du skal spise bønner/linser, grøntsager og proteiner (kød, fisk, æg osv) til alle måltider og kun de tre dele. Du har frit slag mht sammensætningen. Du kan prøve at kigge under kategorierne "Morgenmad" og "Aftensmad" her på siden. Det kan være, du kan få nogle gode ideer ud fra opskrifterne der. Alternativt, kan jeg anbefale dig at købe min nye opskriftssamling "<a href="http://www.effektivkur.dk/25-forarsopskrifter-til-din-slankekur/" title="25 sunde forårsopskrifter" target="_blank" rel="nofollow">25 sunde forårsopskrifter</a>", som indeholder en masse forskellige opskrifter. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 özlem siger:
tak.. men ville gren lige spøge om hvor magte du har tab dig og i hvor land tid...?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Özlem, Jeg er desværre selv en lidt dårlig målestok, fordi jeg har været gravid 2 gange siden, jeg første gang prøvede kuren. Min vægt har derfor været temmelig ustabil. I stedet vil jeg give min mand som eksempel. Han indgik sidste år en væddemål med en kammerat mht hvor meget de kunne tabe sig på 2 mdr. Min mand tabte 12 kg :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sara siger:
Hej Sanne :-). Jeg vejer 65.6 og er 162. Jeg har en mave som jeg gerne vil have væk, især nu hvor det bliver sommer.. Kan denne kost hjælpe? Hvis ikke, hvad anbefaler du så jeg skal gøre?
 
26. April 2015 21:22 Mille siger:
Hej Sanne. Mit BMI er på 20 og jeg vejer nu 60. Før vejede jeg 56 og kan ikke tabe min kg. igen. Hvor lang tid vil det tage mig at tabe 4-5 kg?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Sara, Lad mig starte med at sige, at dit BMI ligger indenfor det normale, hvilket vil sige, at du er normalvægtig. Jeg tror dog alligevel, du vil få glæde af at spise denne kost. Det har jeg i hvert fald selv haft glæde af for at få maven væk. Kosten hjælper dig til en mindre oppustet mave og du vil sikkert også tabe dig et par kilo ved at følge den. Du kan læse meget mere om kuren i "<a href="http://www.effektivkur.dk/e-bog/" title="Din effektive kur" target="_blank" rel="nofollow">Din effektive kur</a>" og du kan finde en masse gode opskrifter i "<a href="http://www.effektivkur.dk/25-forarsopskrifter-til-din-slankekur/" title="25 sunde forårsopskrifter" target="_blank" rel="nofollow">25 sunde forårsopskrifter</a>". Alternativt kan du også finde en masse opskrifter her på siden under kategorien "Opskrifter". Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Ninette Valentin siger:
Hej Sanne Tak for dit meget interessante indlæg, som jeg uden tvivl har tænkt mig at prøve af. Kan du oplyse mig om der er grøntsager udover kartofler som ikke er godt at indtage, hvis vægten skal gå hurtigt nedad?? Mvh. Ninette
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Ninette, Umiddelbart må du have lov at spise alle andre grøntsager, men f.eks har kroppen svært ved at optage majs og din krop vil derfor ikke få så meget ud af at spise dem. Majs er ikke forbudte, så det er helt ok at bruge dem også, men vær opmærksom på, at kroppen som sagt ikke får så meget ud af dem. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Marie siger:
Hej Sanne Jeg er netop begyndt på kuren, og er indtil videre tilfreds og meget opsat på at følge den. Mit eneste problem er, at jeg simpelthen får kvalme af at spise bønner fordi de er så melede. Tror du kuren vil fungere optimalt hvis jeg konsekvent spiser linser i stedet, eller er bønnerne meget vigtige? Ellers mange tak for en inspirerende side! :)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Lea, Du må desværre ikke spise olier (du må gerne stege i dem, men ikke spise dem direkte som olie). Du må desværre heller ikke spise speltkerner. Spelt er et kornprodukt og er desværre ikke tilladt på kuren. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Lea siger:
Hej Sanne. Jeg har lige et par spørgsmål til kuren. Må man spise olier? altså fx ved at lave en dressing?og hvad med øko speltkerner? Skal starte på kuren på mandag, og glæder mig meget.
 
26. April 2015 21:22 Helle siger:
Hej Sanne Må man på denne kur spise stenalderbrød der indeholder følgende?: Ingredienser: 100 g græskarkerner 100 g solsikke kerner 100 g mandler 100 g valnødder 100 g hørfrø 100 g sesamfrø 5 æg 1 dl ekstra jomfru olivenolie 2 tsk Læsø eller Himalayasalt Anvend gerne økologiske ingredienser, så undgår du unødig kemi Denne opskrift på stenalderbrød stammer fra Thomas Rode på Kong Hans. Brødet smager helt fantastisk, det er let at bage og så er det helt uden mel, så også glutenallergikere kan spise det Vh. en forventningsfuld starter:-)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Helle, Det lyder faktisk rigtig interessant med sådan et brød netop, fordi det ikke indeholder mel, men du må desværre ikke spise kerner (som også er kornprodukter) på denne kur. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Madde, Du har helt ret i, at Tim Ferriss siger ok mht vin, men jeg er ikke selv tilhænger af vin hver dag. Det skyldes sådan rent sundhedsmæssige årsager (med far for at lyde alt for hellig ;)) mht antallet af genstande per uge og hvad alkohol f.eks gør mht lever osv. Hvis du føler, at et glas vin hver aften kan hjælpe dig bedre gennem kuren og hvis du oplever, at det ikke bremser dit vægttab, så ser jeg ikke noget problem i at drikke det. Jeg vil bare ikke selv anbefale det :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Mille, Et BMI på 20 er i den lave ende af normalen og jeg synes derfor ikke, du skal tabe dig yderligere. Rammer du et BMI under 18, er du faktisk undervægtig og det kan være lige så usundt som at være overvægtig. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Marie, Velkommen til :) Det er helt lige meget, at du kun vælger at spise linser. Man skal ikke nødvendigvis skifte mellem at spise bønner og linser. Jeg kan også klart anbefale dig at smage nogle andre typer af bønner. Jeg hører også til den gruppe, der har svært ved at klare den melede konsistens. Jeg synes soyabønnerne og de sorte bønner er meget bedre og slet ikke melede. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Marie siger:
Hej Sanne :) Mange tak for dit hurtige svar! Jeg vil helt klart prøve de andre bønner også, og det giver mig mod på at fortsætte!
 
26. April 2015 21:22 Rikke Jensen siger:
Hej Sanne Er det så også ok kun at spise de røde kidney bønner - jeg har dem i vand i 12 timer og koger dem så. Det er dem jeg synes smager bedst og er ikke så meget til linser. Hvis man ikke vejer særligt meget for meget - er det så stadig muligt at tabe sig på denne kur ? Hilsen Rikke
 
26. April 2015 21:22 Tanja siger:
Hej :) Jeg er startet på denne kur, men jeg har lige et par spørgsmål: - på "syndedagen" må man virkelig spise alt det man vil uden hæmninger? - gælder de grønne bønner som man får på frys (haricots vert) også for de bønner du snakker om? Jeg er 172 høj og vejer lige omkring 70 kg og jeg har erfaret, at jeg har det godt i krop og sind ved 64-65 kg (mindre ville også være dejligt, men dog urealistisk), så håber meget at denne kur kan hjælpe mig. Glade sommerhilsner fra Tanja
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Marie, Det lyder godt! Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Rikke, Det er helt ok at holde dig til kidney bønner, hvis det er dem, du bedst kan lide. Vejer du bare lidt for meget, kan du også tabe dig med denne kur, men du skal forvente, at det tager noget længere tid. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Tanja, Ja, på snydedagen må du både spise og drikke alt, hvad du har lyst til. Det gælder også alkohol. Du skal være opmærksom på, at du umiddelbart efter snydedagen vil have taget på igen, men det er ikke nyt fedt, der er har sat sig, men i stedet noget af alt det dårlige mad, der endnu ikke er ude af kroppen. De grønne bønner gælder som grøntsager og altså ikke som de bønner, jeg omtaler. Det lyder godt, at du har et realistisk billede af, hvor din krop har det bedst. Da du ikke er overvægtig, kan det godt tage længere tid at tabe de sidste kilo, men tab ikke modet. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Tanja siger:
Tak for det hurtige svar :) Jeg har købt din e-bog og synes det lyder rigtig fornuftigt. Jeg vil helt sikkert give det et forsøg! Mange venlige hilsner Tanja
 
26. April 2015 21:22 Tanja siger:
Må man gerne spise hjemmelavet humus?
 
26. April 2015 21:22 Inga siger:
Hej, Kan man spise majs? Med venlig hilsen Inga
 
26. April 2015 21:22 kate siger:
Lige et spørgsmål mere, jeg bliver lidt forvirret over linser og bønner, har aldrig lavet det før, og nå jeg står nede i forretningen, ja så er der røde hvide grønne og bønner ja det ved jeg ikke hvilke det skal være, skal det være på dåse er det ok, og hvordan laver man linser og bønner?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Tanja, Det lyder godt! :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Tanja, Ja, det må du gerne spise. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Inga, Ja, det kan man godt, men vær opmærksom på, at kroppen faktisk ikke kan udnytte majs så godt. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Kate, Du må gerne spise de bønner, du kan købe på dåse, men vær opmærksom på, at den sovs eller lage, de ligger i, godt kan indeholde meget sukker. Alle former for bønner og linser er ok at spise. De smager meget forskelligt og har meget forskellig konsistens, så prøv dig frem og find dem, der passer dig bedst. De grønne bønner hører under kategorien "grøntsager" og skal altså ikke bruges som kulhydrater. Som udgangspunkt skal bønner udvandes i ca 12 timer før, de bliver kogt. Det skyldes, at de indeholder et giftstof, som udskilles under udvandingen. Derefter skal de koges mellem ½-1½ time afhængig af typen. Du kan sagtens koge en masse bønner på én gang og så opbevare dem i køleskabet i op til 4 dage. Linser skal ikke udvandes og har en kogetid på 15-30 min. Ligesom bønner kan du også opbevare dem i køleskabet i op til 4 dage. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Madde siger:
Hej Sanne Jeg er vegetar kan jeg så nøjes med grøntsager og bønner/linser til alle måltider? Tim Ferriss siger ellers man godt må drikke 1-2 glas rødvin så hvorfor siger du nul alkohol? Må man stege i smør? Jeg er på dag 1 og er mæt men mangler den energi jeg ellers får fra frugt.
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Madde, Du skal jo helst have noget protein også og selvom der hvis er protein i f.eks bønner, så er det bedst med lidt mere. Du kan evt spise æg (hvis det er ok) og quorn som jo direkte er produceret for at erstatte kød. Du må gerne stege i smør. Den energi, du plejer at få fra frugt, skyldes sikkert frugtsukkeret. Dit energiniveau er dækket ind af de måltider, du spiser på kuren, men det kan uden tvivl føles som om, du mangler energi, hvis du er vant til at spise meget frugt. Det går over efter nogle dage :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Madde siger:
Tusind tak for svar, det er en fin side du har. Hvad tænker du mht. til vin? Tim Ferriss siger 2 glas rødvin er o.k, og jeg må indrømme jeg synes det er rart med et glas vin om aftenen nu jeg må undvære frugten. på forhånd tak :-) hilsen Madde
 
26. April 2015 21:22 janne siger:
hvordan er det med krydderier og krydderurter?
 
26. April 2015 21:22 Marie siger:
Hej. Har lige et spørgsmål eller to? Er det ligeså godt med soya bønner som de andre? Og hvad gør man når man har tabt det man gerne vil? Så man ikke tager det på igen? På forhånd tak:)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Janne, Du må bruge alle de krydderier og krydderurter, du har lyst til. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Marie, Du må gerne spise soyabønner på lige fod med de andre bønner. Det er et rigtig godt spørgsmål, du stiller mht hvad man gør, når man har tabt det, man gerne vil. Jeg tror mange sidder inde med samme spørgsmål. Da der her er tale om en kur og ikke en kostomlægning er det også et rigtig relevant spørgsmål. Jeg har selv gjort det, at jeg har tilladt mig at begynde at spise en lidt mere normal, men stadig sund morgenmad. Dvs at jeg f.eks tager en rugbrød og en gulerod el. lign. Bliver jeg inviteret ud spiser jeg ikke kurmad, men det mad, der ellers bliver tilbudt. Ud over det holder jeg mig til kurmaden og det skyldes faktisk ikke engang mest det, at jeg vil holde vægten, men jeg har simpelthen mere lyst til at spise det end noget andet. Det er som om, at jeg bedre kan mærke min krop og mærke, hvad den har brug for nu, hvor jeg er begyndt at spise meget sundere. Jeg kan få det direkte dårligt, hvis jeg 1-2 dage ikke får spist rigtigt. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Camilla siger:
Må man spise tahin?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Camilla, Nej, det må du desværre ikke, da tahin er baseret på sesamfrø. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Steffen siger:
Hejsa.. Hvis nu man ikke kan fordrage linser? Kan man så erstatte det med noget andet eller er det bare et most? Jeg fordrager heller ikke hytte ost.. Hilsen Den kræsne
 
26. April 2015 21:22 Olivia siger:
Hej Sanne. Jeg er en pige på 16 år, der synes din kur lyder super effektiv og god, men mit problem består blot af, at jeg går på efterskole, og ikke bare lige har mulighed for at sætte min kost op på den måde. Kan jeg spise noget i stedet for bønner og linser, ellers ved jeg ikke hvad jeg skal gøre? Mange hilsner.
 
26. April 2015 21:22 Marie siger:
Hej Sanne! Hvordan med sojamælk? Og hvordan med kikærter, quinoa .. må det bruges som bønner? Er der nogen form for bønner der er bandlyst? Vh. Marie
 
26. April 2015 21:22 Nathasja Lee Juul siger:
Hej hvad vis man ikke bryder sig om både linser og bønner ?
 
26. April 2015 21:22 Melissa siger:
hej Sanne. er der noget man må spise hvis man bliver lækkersulten og hvad?:)
 
26. April 2015 21:22 somaya siger:
Hej sanne vil lige spørger om du kan godt give mig en lille kostplan til en måned
 
26. April 2015 21:22 Mia Kristensen siger:
Hej Sanne! Det lyder helt bestemt som den perfekte kur ! Jeg synes ikke helt at kan forstå hvilken slags bønner du anbefaler - min forlovede kommenterede "så skal det dælme være baked beans" da det er den eneste slags han bryder sig om? Håber du kan hjælpe mig. Mvh Mia
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Olivia, Hvis ikke du har mulighed for at påvirke den mad der bliver serveret, så synes jeg du skal fokusere på at spise mere af det rigtige og meget mindre af det forkerte. Det kan være svært når man ikke nødvendigvis selv har indflydelse på det hele. Hvis jeg var dig ville jeg sørge for at spise mange flere grøntsager, mere kød og meget, meget mindre af de hvide kulhydrater (brød, kartofler, ris, pasta). Kort sagt så må du få det bedste ud af den situation du står i :-)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Somaya, Jeg kan desværre ikke give din en personlig kostplan til en hel måned, men du kan finde flere madplaner i de forskellige artikler her på siden. Der ligger også nogle madplaner under kategorien "<a href="http://www.effektivkur.dk/cat/madplan/" title="Madplan" target="_blank" rel="nofollow">Madplan</a>". Helt generelt kan du jo sammensætte måltiderne i løbet af dagen præcis som du selv har lyst, så længe de overholder reglerne for kuren. Der er ingen regler for, at du kun må spise sådan og sådan til morgenmad f.eks. Du vælger helt selv, så længe reglerne altså er overholdt. Mangler du inspiration kan jeg selvfølgelig anbefale dig mine <a href="http://shop.effektivkur.dk/" title="Shop" target="_blank" rel="nofollow">opskriftsbøger </a>:) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Mia, Du må spise alle slags bønner også baked beans :) Dog skal du holde øje med, at nogle af de bønner, du køber på dåse kan indeholde sukker i selve saucen. De grønne bønner hører ikke under kategorien "kulhydrater", men bruges i stedet som grøntsager. Jeg kan kun anbefale jer at prøve lidt forskellige slags bønner. De er meget forskellige både i smag og konsistens. Jeg er selv ret vild med de sorte bønner. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 marie siger:
Hej Må man drikke laktosefri minimælk i kaffen? Og hvad med groft rugbrød må man det?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Steffen, Hvis du ikke kan fordrage linser, så må du gerne erstatte dem med bønner. Der findes enormt mange forskellige slags bønner og jeg de varierer meget i både smag og konsistens. Forhåbentlig passer de bedre til din smag. Hytteosten må du også gerne skifte ud med skyr. De to mælkeprodukter ligner nemlig hinanden i den måde, de bliver fremstillet og de er begge tilladte at spise på denne kur. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Nathasja, Det er faktisk lidt et problem, hvis du ikke bryder dig om hverken bønner eller linser. De er nemlig en meget stor årsag til, at kuren virker så godt, som den gør. Har du prøvet nogle af de mange forskellige slags bønner, der findes? De kommer i mange forskellige smagsvarianer og konsistenser, så det kan sagtens være, der også lige er nogen, du kan lide. Alternativt kan du bruge røde linser, koge dem helt ud og blende dem i f.eks en sovs eller gryderet. På den måde kan du hverken se eller smage dem :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Nathasja siger:
Mange tak forsvaret Må prøve det du har beskrevet og begive mig lidt ud i de mange andre slags bønner og linser og ser om der ikke skulle være lidt
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Nathasja, Det hjalp i hvert fald mig. Før, jeg startede på kuren, havde jeg faktisk kun smagt kidney bønner og de er bestemt ikke noget for mig. I stedet synes jeg, at de sorte bønner smager rigtig godt. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
En lille tår laktosefri mælk i kaffen skader ikke :-) Mht. rugbrød så er det svært at sige, da groft rugbrød i sig selv ikke nødvendigvis er fri for sukker osv. Personligt holder jeg mig væk fra rugbrød så meget jeg nu kan og spiser i stedet noget andet. Når det så er sagt, vil jeg også tilstå at jeg også spiser rugbrød, men sørger for at finde noget som er godt og groft, og så bliver det mere en "belønning" at få et stykke rugbrød.
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Sojamælk er generelt ikke så godt, hvis du blot bruger lidt i kaffen, tror jeg ikke det skader. Jeg ville hellere have lidt mælk i kaffen frem for at det hele skal blive surt og træls - så er det man risikerer at falde tilbage. Hvis du synes en lille smule soyamælk er noget du behøver, så eksperimenter lidt med det og se hvad der sker.
 
26. April 2015 21:22 Martin siger:
Hej Sanne jeg er en dreng på 11 år som vejer ret meget. Tror du godt at det også hjælper på børn? Hilsen Martin
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Martin, Jeg er ret sikker på, den også kan hjælpe børn, men mit råd til dig vil dog alligevel være, at gå til din læge og få vejledning fra ham/hende, da du ikke er så gammel. Du skal jo stadig have noget at vokse af og det vil en læge vide meget mere om end jeg :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Heidi siger:
Hej Sanne Jeg har nu været på kuren i 5 dage og har et par spørgsmål. Hvor meget vand koger du 1 dl. røde linser i? jeg synes der er for meget vand ved dem og prøver at dræne linserne i en sigte. Skriver du om nødder nogen steder, jeg har ikke set det i hvert fald. Kan jeg tage en håndfuld mandler som mellemmåltid? Venlig hilsen Heidi
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Heidi, Jeg håber, det går godt med vægttabet? Jeg har ikke et specifikt mål på, hvor meget vand jeg koger de røde linser i. Jeg dræner dem i et dørslag lige som du gør. Jeg plejer at presse dem lidt i dørslaget, så jeg får så meget vand siet fra som muligt. Du må gerne spise lidt mandler til mellemmåltid :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Melissa, Du må gerne spise lidt nødder eller mandler f.eks. Er det ikke helt sødt nok, så prøv med noget vanilleessens blandet op i enten hytteost eller skyr. Det smager godt! Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Lotte Hansen siger:
Hej Sanne Hvis jeg nu ikke kan undvære mælken, men følger kuren, vil jeg så ikke tabe mig alligevel, bare over længere tid...? og ligeledes med en kop cacao...? Med hensyn til linser og bønner, er det ok med de slags der findes på dåse? Glæder mig til at komme i gang. Synes jeg er ret motiveret efter at have læst dine artikler. Tak:) Hilsen Lotte
 
26. April 2015 21:22 Sara siger:
Hej Sanne, Jeg har et spørgsmål vedrørende skyr. Er det ok at spise den slags, der indeholder frugt? Har fundet en pære/vanilje skyr nemlig :-) -Fantastisk hjemmeside i øvrigt, tak for hjælpen!
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hejsa, Hvis ikke du kan undvære mælken, så prøv uden at skære den væk. Det skal jo også være til at holde ud, men der er ingen tvivl om at det går meget langsommere når man får sukker gennem sin mælk og cacao. Du må gerne spise de bønner fra dåse, du kan eks se den her artikel jeg skrev omkring det jeg selv spiser til aften: <a href="http://www.effektivkur.dk/verdens-nemmeste-slankemad/" title="Min aftensmad" rel="nofollow"></a>
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Sara, Du må desværre ikke spise det skyr, der indeholder frugt, men du kan lave din egen lækre skyr ved at købe den uden smag og tilsætte f.eks vanilleessens. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Det er helt fint. Personligt tæller jeg ikke kalorier. En kalorie er ikke bare en kalorie, det betyder noget hvor den kalorie kommer fra. Jeg synes det handler mere om at holde fokus på at spise rigtigt og sundt, om det er 1200 eller 1300 kalorier betyder ikke alverden for mig. Faktisk er der rigtig mange kalorier i bønner - men de holder så også din forbrænding oppe hele dagen.
 
26. April 2015 21:22 Helle Madsen siger:
Hej igen Du snakker om at grønsager er godt hvad med salat med det hele altså ærter og mejs Mvh Helle
 
26. April 2015 21:22 Helle Madsen siger:
Hej Sanne Jeg er begyndt at spise efter din kur men startede på at tælle kal. Og her må jeg spise 1.200 er det oki at blive ved med det....? Mvh Helle
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Helle, Det har jeg ikke nogle problemer med. Det er klart at der er sukkerarter i både ærter og majs, men det skal altså også være til at holde ud at være på kur. Ærter og majs er sundere end så meget andet, så det har jeg det helt fint med.
 
26. April 2015 21:22 Nanna siger:
Hej Sanne. Vil bare hører om du har nogen kendskab til hvordan det virker på folk med lav forbrænding og får medicin for det? Jeg synes selv at det lyder som en kur for mig, da der er mange ting jeg ikke må indtage som gluten/nogle frugter og kulhydrater. Har aldrig prøvet det med bønner men jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang, og jeg starter i morgen. Mvh Nanna
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Nanna, Jeg synes du skal prøve dig lidt frem og se om det ikke kan lykkes at spise bønner/linser. Jeg er ikke nok inde i det med medicinering mod lav forbrænding til at kunne rådgive omkring det medicinske i det. Prøv at se om bønner virker - eller find en mellem-ting som fungerer for dig.
 
26. April 2015 21:22 Chloe siger:
Hej Jeg vil gerne tabe 4 kilo Er 164 vejer 57,5 Ville denne kur være Go
 
26. April 2015 21:22 Nanna Aaby Thrane siger:
Hej Sanne. Vil bare høre om man må lave sin egen grønsagsjuice kun på grønsager selvfølgelig og drikke den? Mvh Nanna
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Nanna, Ja bestemt, det er en god ide, jeg har en læser her på bloggen som brugte det sammen med nogle nødder og linser til morgenmad (lidt som mælk på havregryn).
 
26. April 2015 21:22 kim siger:
Hej :) Jeg tænkte på om du havde nogle gode råd til mig. Jeg ER lidt fortvivlet lige nu. Jeg har tabt mig 40 kilo og har Været enormt glad for mit vægttab, men pga. Stress har jeg taget 4 kilo på i løbet af ganske få uger. Jeg er fuldstændig udbrændt køre på reserve konstant, sover dårligt om natten og om aften er jeg begyndt fuldstændig at overspise :( jeg er så ked af det lige nu da jeg skal opereres i september hvor jeg skal have fjernet mit løs skin efter vægttab. Har du nogle gode kostråd jeg kan bygge ind igen og muligvis råd ang. Stress kan se du selv har lidt under det. Vil bare gerne tilbage og smid de 4 kilo ... mit tøj strammer og det gør mig endnu mere ked af det :( Hilsen den fortvivlet pige ... måske du kunne sende mig en mail? Håber du vil hjælpe :)
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Kim, Da jeg føler, at denne kommentar fra dig er meget personlig, vil jeg i stedet sende dig en mail med mit svar :) Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:22 iben siger:
Hej sanne. jeg har lige meldt mig ind på din side her :-) håbet lige på at den kunne hjælpe mig til et vægt tab på 10 kg 2 måneder. Men så ser jeg din ur her er fyldt med bønner og linser og det er bare det værste jeg ved :-( kan det byttes ud med andet ? ville bare så gerne lige af med alt det jeg har tage på her det sidste år :-) mvh Iben
 
26. April 2015 21:22 Sevil siger:
Hej jeg har hele tiden døjet med lavt stofskifte. Selv om mine tal er normale så har jeg ikke tabt mig, men taget mere på. Har prøvet dukan diet, men da jeg havde kolosterol problemer måtte jeg stoppe. Det jeg tænkte på var. Hvad gør man som madpakke. Hvis man ikke må indtage brød rugbrød osv. Hvordan skulle madpakken så se ud?
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hej Iben, Hvis ikke du er så meget for bønner og linser og ikke vil prøve at se hvordan det virker, så synes jeg du skal kigge på LCHF, 5:2 kuren, eller Dukan kuren. Kig her på siden på forsiden og scroll lidt ned, der er noget omkring hver enkelt af de 3 slankekure.
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Personligt har jeg ofte en madpakke med som indeholder, agurk, tomat kikærter (dem fra dåse) og tun. Så er det bare i en plastikskål fra Ikea. Det mætter mig fint og er sundt. Jeg tror du skal kigge på bønner og linser og se på at få noget mere af det i madpakken - det mætter godt.
 
26. April 2015 21:22 Dorthe siger:
hej har lige tilmeldt mig og glæder mig.... men men men men, så så lige dit forslag til menuplan/ugeplan - morgenmaden.... TUN og LINSER ..... jeg kan lige klemme en rugbrødsmad med ost ned ..... HVA gør jeg ? Dorthe
 
26. April 2015 21:22 Marianne siger:
Hej Sanne hvad er det for nogle bønner du mener? er det alle ,slags. mvh Marianne
 
26. April 2015 21:22 Sanne siger:
Hejsa, Det er de her brune bønner som man får i chili-con-carne. Man kan gå dem på dåse, ellers ser de sådan her ud: <a href="http://www.effektivkur.dk/ravarer/" rel="nofollow">http://www.effektivkur.dk/ravarer/</a>
 
26. April 2015 21:22 Marcus siger:
De 5 kilo røg hurtigt! Tak for hjælpen ;)
 
5. April 2016 16:37 Mai siger:
Lyder som en kur der passer mig, er allerede startet. Angående snyde dagen, skal jeg holde den en gang om ugen, hver anden uge eller en gang om måneden - hvad anbefaler du ?
 
6. June 2016 22:29 Ditte siger:
Hej Sanne Denne snydedag!! Er det en gang om ugen eller, hvad tænker du?😊 Mvh Ditte
 
29. September 2016 15:29 Betina siger:
Hej Lyder super nemt og enkelt men når du hele tiden bruger ordet slankekur bliver jeg lidt itvivl om det her er noget kortvarig eller om det er en livsstilsændring for det er få ting men gode ting du nævner... ville bare høre om det er noget du anbefale resten af livet for jeg er død træt af kure jeg vil gerne have en kostændring eller livsstilsændring er det det??
 
10. April 2017 11:52 Sara siger:
Hejsa. Kan du fortælle lidt mere om hvilke bønner jeg skal kaste mig over? De findes vel både på dåse, frost, friske osv. Og grønne, sorte, lange, flade? Jeg er helt lost! hjælp mig til hvor jeg skal starte og hvilke der er mest effektive. Jeg er ikke kræsen 😊 Hilsen Sara
 
Denne side bruger Cookies. Ved at fortsætte på siden accepterer du cookies. Cookies bliver brugt til at give dig en bedre oplevelse her på siden, samt til statistik.

Køb slankekuren som e-bog

Start dit vægttab med denne e-bog. Den leveres til din indbakke direkte efter betaling.

Start dit vægttab her - det er nemmere end du tror

DKK 99,00
Start dit vægttab nu