Madpakke, kantine eller take away? – Få her 5 gode råd til, hvordan du får madpakken til at vinde over de farlige impulskøb og usund kantinemad, så du får nemmere ved at holde den slanke stil ved lige.
Her er 5 hovedpunkter som er vigtige får at du kommer til at nyde din sunde madpakke og fravælger de usunde og ”nemme” valg fra take away-stederne og kantinen.
1. Gør madpakken anderledes og sjov
2. Gør madpakken nem og overskuelig
3. Lav en madpakke du glæder dig til at spise
5. Søg inspiration og få nye ideer
Nedenfor er punkterne beskrevet lidt dybere, og til sidst er der nogle lækre tips til en god, sjov og anderledes madpakke.
Gør madpakken speciel, anderledes og sjov
Man kan nok godt huske, fra da man var barn, at jo sjovere ens madpakke var jo mere havde man lyst til at spise den. Det var lidt sjovere, hvis der var tegnet ansigter med mayonnaise på rugbrødsmadderne, og hvis agurken var skåret som en stjerne fremfor bare i alm. skiver.
Det samme princip gælder sådan set selvom man er blevet voksen, dog bare med nogle andre faktorer.
Gør madpakken lidt mere speciel ved f.eks at bruge nogle spændende ingredienser i salaten til madpakken som du ikke bruger til aftensmaden.
Kom f.eks tørrede frugter (uden tilsat sukker) i madpakke-salaten, så den bliver lidt mere slik-agtig fremfor slasket og kedelig.
Gør det nemt og overskueligt
Lad være med at gøre madpakkelavningen til et større projekt (medmindre det føles som terapi for dig – så slår du dig bare løs!).
Ofte bliver madpakken bare undervurderet og tilsidesat, fordi det føles mere som en forpligtelse fremfor forberedelse og en hjælp til dig selv.
Når du alligevel står og laver aftensmaden, så brug fantastien og anvend ingredienser fra aftensmaden til madpakken, og lav det hele på samme tid. Så bliver det ikke en træls og uoverskuelig ting lige inden sengetid, eller en opgave som bliver nedprioriteret om morgenen lige inden du skal ud af døren.
Lav en madpakke du glæder dig til at spise
Vi har allerede været lidt inde på det; madpakken skal være inspirerende. Men sørg altid for at lave en madpakke som du glæder dig til at spise.
Lad være med at tage rester med fra aftensmaden dagen før, fordi det lige er det nemmeste. Ofte kan man nemlig føle, at madpakken så er noget man ”bare” skal spise, fordi man jo skal have noget at spise. Hvis du gerne vil genbruge aftensmaden, så sørg for at tilsætte noget nyt, så det ikke bare bliver en gentagelse af aftensmaden.
Variér din madpakke
Medmindre du har præsteret at lave en madpakke, som du bare er helt vild med og den er gået hen og blevet din livret, så sørg for, aldrig at have den samme madpakke med hver dag, men hav noget forskelligt med fra dag til dag. Så bliver madpakken ved med at være spændende (igen meget vigtig pointe: spændende madpakke).
Når man er på kur og vil slanke sig, så lever man ofte af salat med kød til, så der bør altid være frugt, grønt og kød i køleskabet, og så kan man hurtigt lave forskellige spændende kombinationer til sin madpakke.
Søg inspiration og få nye ideer
For at bibeholde den varierede madpakke, er det en meget god ide at, søge masser af inspiration så man hele tiden får tilføjet nye ingredienser og ideer til sin madpakke, og til den daglige kost i det hele taget.
Nedenfor er der allerede nu lidt inspiration til at lave salat på en ny sjov måde, og uden at dressingen gør salaten kedelig og slasket.
Salat i syltetøjsglas
Generelt:
Fyld den ønskede mængde dressing i bunden af syltetøjsglasset. lav f.eks en lækker olie/edikke med hvidløg, eller en hjemmelavet dressing baseret på skyr og blandet op med mælk for at fortynde.
Kom herefter enten en blandet salat i glasset, eller tilføj de enkelte ingredienser i lag, sådan at de ”vådeste” ingredienser ligger nederst, og de tørre i toppen.
Luk nu låget på glasset og medbring denne sjove madpakke. Ryst glasset og spis direkte deraf, eller hæld salaten ud på en tallerken og nyd den friske salat.
Mexikansk inspireret salat på glas
Ingredienser:
Rødløg i små tern
Salat efter eget valg
Tomat i tern (frigjort fra kerner)
Rød peber – i tern
Champignon skåret i skiver
Krydret kylling/oksekød i strimler – stegt i lidt fedtstof
Guacamole (blend 2 spiseklare avocado, 1 fed hvidløg, 1 brev guacamolemix)
Mælk til at fortynde guacamole (kan udelades hvis ønsket)
Lav guacamolen og fortynd den med mælk så den får konsistens som dressing, kom den nederst i glasset.
Bland nu alle grøntsagerne til en blandet salat, og kom den blandede salat i glasset, læg kødet øverst i glasset. Luk glasset og tag det med dig. Ryst glasset og spis salaten direkte fra glasset eller på en tallerken.
Alternativt kan dette også laves i en alm madkasse. Undlad da at fortynde guacamolen og brug den i stedet som dip. Læg den for sig selv i den ene ende af madkassen, eller brug en lille bøtte med låg som du kan have med ved siden af salaten.