I aften stod menuen på 'tøm køleskabet'. Det lyder måske ikke umiddelbart som det mest inspirerende en lørdag aften, men resultatet blev faktisk overraskende godt. Vi var efterhånden endt med at have lidt af hvert i køleskabet i form af forskellige rester af grøntsager og så noget kylling, som efterhånden skulle spises og så er man jo nødt til at få tømt køleskabet.
Ingredienser (4 pers.)
Alle rester i køleskabet ;) - vi brugte det her:
4 dl bønner (vi brugte brune bønner)
2 løg
3 peberfrugter
1 bakke champignoner
3 store tomater
5 kyllingefiletter
1 stegepose
Krydderiblanding (som kom sammen med den stegepose, vi brugte), men ellers vil jeg foreslå timian, rosmarin og peber
Lad bønnerne stå natten over i en skål i rigeligt vand. Kog dem herefter i ca 40 min.
Skær kylling, løg, peberfrugter og tomater i mindre stykker og kom det hele i en stegepose. Kom krydderierne ned i stegeposen og luk posen til. Sæt den i ovnen ved 180 grader i ca 40 min.
Server bønner, kylling og grøntsager på en tallerken.
Champignonerne er rigtig gode, da de indeholder en masse vand. Vandet trækker ud, mens champignonerne er i ovnen og kan derefter bruges som lidt sovs, da det får en god smag af alle krydderurterne.
Er man ikke så vild med bønner, tror jeg denne ret også kunne være rigtig god med røde linser, hvor man koger linserne helt ud og derefter blender dem sammen med det overskydende vand fra champignonerne. Det giver en lidt tykkere konsistens af sovsen og man behøver så ikke længere spise bønner til.