Lav disse lækre spyd på grillen eller i ovnen. De er fantastiske både til frokost og aftensmad.
Til 4 personer skal du bruge:
- 4 dl grønne linser
- 500 g kyllingefiletter
- 5 dl hytteost
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk tandoori krydderi - eller vindaloopasta
- 1 agurk
Skær kyllingekødet i små tern (ca 3 cm) og sæt dem på spyd. Sæt 3-4 stykker på hvert spyd. Læg spyddene tæt i et fladt fad. Rør hytteost (gem ca 3 dl til senere), 1 fed presset hvidløg, tandoori- eller vindaloopasta godt sammen og fordel det jævnt over kyllingekødet. Dæk kødet med film og mariner det 4-5 timer. Ved kødet flere gange undervejs.
Læg kødet på grillen eller i en bradepande og sæt bradepanden under grillen, til overfladen får brune pletter og kødet er mørt, ca 4 min på hver side.
Kog linserne i rigeligt vand ca 15-20 min og hæld vandet fra.
Riv agurken på et rivejern og bland den i de resterende 3 dl hytteost. Pres 1 fed hvidløg ned i hytteosten. Serveres på tallerkener med linserne samt den friske hytteost med agurk.