Denne opskrift er virkelig lækker, og kombinationen af kød, frugt og grøntsager er helt uimodståelig.
Det skal du bruge:
1 svinemørbrad 2 spsk. ekstra jomfru olivenolie 1-1,5 dl frisk champignon - hakket 1 løg skåret i skiver 2 fed hvidløg – presset 1-1,5 dl tørrede abrikoser – hakket 0,5 dl hvidvin Madlavningssnor
Fremgangsmåde: Læg abrikoserne i en skål med vand og lad dem trække i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 180 grader – varmluft.
Kom 1 spsk. olie på en mellemvarm pande og tilsæt champignon og sautér dem i ca 5 minutter. Tilsæt løg og hvidløg og sautér det i yderligere 2 minutter. Tilsæt nu abrikoser og vin, rør rundt og skrab evt. fastbrændte enheder løs. Skru ned for varmen og lad det småsimre i 5 minutter eller til væsken er væk.
Tag det af varmen og hæld det op i en foodprocessor/blender og blend massen til en lind puré.
Skær svinemørbraden på langs, så der kommer en lomme igennem hele mørbraden hvor puréen kan hældes i, og bind den sammen med madlavningssnor.
Brun nu den fyldte svinemørbrad på en pande med den sidste spsk. olie og kom den derefter i et ildfast fad og i ovnen i 25-30 minutter.
Server svinemørbraden med en lækker salat eller bagte rodfrugter.