Suppen her er en asiatisk suppe og som mange asiatiske retter er den rig på grøntsager og rig på kød.
Til 4 personer skal du bruge
- 4 dl grønne linser
- 450 g kyllingefilet
- 300 g krabbekød
- 150 g bambusskkud
- 4 salatløg
- 2 gulerødder
- 1 tsk jordnøddeolie
- 1 løg
- 1 tsk havsalt
- ½ tsk. friskkværnet sort peber
- 1 stykke citrongræs, skrællet og hakket
- 1 letpisket æg
- 1½ l kyllingebouillon
- 2 spsk. finthakket koriander eller persille
Kog linserne i rigeligt vand ca 15-20 min og hæld vandet fra.
Hak kyllingekødet og krabbekødet. Pil og hak løget og svits det i jordnøddeolien. Hak grøntsagerne fint og bland dem sammen med kødet, linserne og det svitsede løg i en skål.
Tilsæt havsalt, friskkværnet sort peber og citrongræs til blandingen. Rør rundt og kom ægget i, mens det hele røres sammen til en jævn masse.
Form boller af blandingen på størrelsen med valnødder.
Kog bouillonen op i en stor gryde. Kom bollerne i og lad det simre på svag varme i 20 minutter. Hæld bouillon og boller op i portionsskåle. Pynt med koriander eller persille inden servering.