Når menuen skal indeholde bønner, er det nemt at få inspiration til maden fra det mexicanske køkken, men det er også endelig lykkedes mig at finde en god ret fra det italienske køkken.
Til 4 personer skal du bruge:
- ½ kg italiensk pølse
- 1 løg
- 1 grøn peber
- 2 fed hvidløg
- 1 dåse flåede tomater
- 4 dl kidney bønner
- Oregano
- Basilikum
Italienske pølser findes i flere forskellige udgaver. Jeg foretrækker selv en pølse, der ikke er så krydret, men er man til mere smag, kan en krydret pølse anbefales.
Sæt bønnerne i blød aftenen før i en stor skål i rigeligt vand. Kog derefter bønnerne i ca 40 min i rigeligt vand. Skær løgene i tern og svits løgene på en varm pande. Tag løgene af panden og svits pølsen på panden. Skær den grønne peberfrugt ud i halvstore stykker. Tilsæt løg, peberfrugt, bønner og de øvrige ingredienser til pølsen og smag til med oregano og basilikum. Bring retten i kog og lad det simre nogle minutter før servering.