Det skal du bruge:
150 gram tomater
200 gram squash
1 stilk timian
Salt og peber
350 gram frisk torsk (med skind og det hele)
2 fed hvidløg, skåret i 3 skiver pr stk.
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 220 grader - varmluft
Pochér tomaterne ved at komme dem i kogende vand i ca. 30 sekunder, indtil skindet kan fjernes fra dem.
Fjern nu skindet og kernerne fra tomaterne, og hak tomatkødet.
Skær squashen i 3 mm tykke skiver.
Skær 3 lommer på hver side af fisken og kom hvidløgsskiverne ind i lommerne.
Krydr fisken med salt og peber.
Kom en skefuld vand i et fad (skal passe sådan, at torsken kan ligge i fadet). Kom nu alle grøntsagerne i fadet, krydr med finthakket timian, salt og peber og bland det hele godt sammen.
Skub grøntsagerne ud til siden, placer torsken i midten af fadet og placer
grøntsagerne lige rundt om den. Bag retten i ovnen i ca. 30 minutter og rør i
grøntsagerne ind imellem.
Efter de 30 minutter serveres retten - fjern skind fra torsken og skær al kødet fra, fordel på to tallerkener og fordel grøntsagerne rundt om fisken. Tag væsken som ligger tilbage i fadet og brug den som sovs henover retten.