Normalt hører der store stykker brød til denne suppe. Brødet ligger i suppen, men for at tilpasse suppen til den effektive kur, er brødet skiftet ud med linser.
Ti 4 personer skal du bruge
- 4 dl grønne linser
- 1 stort løg
- 3 tomater
- 3 fed hvidløg
- 1 kg fiskefiletter, fx. havtaske, hellefisk, eller lyssej
- 7½ dl vand
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk paprika
- ½ bundt persille
Kog linserne i rigeligt vand i 15-20 min og hæld derefter vandet fra.
Pil løget og snit det fint. Skær tomaterne i kvarte. Pil hvidløgsfeddene og skær dem i skiver. Læg det hele i en suppegryde.
Vask fiskefiletterne, skær dem i ca 3 cm store stykker og læg også dem i gryden. Hæld vand og olivenolie over ingredienserne i gryden. Fiskestykkerne skal være dækkede. Bring suppen i kog, dæmp varmen og læg låg på. Lad fisken trække i ca 20 min eller til den er mør.
Fordel linserne i suppeskåle. Tag de kogte fiskestykker op af suppen og læg også dem i skålene. Bring suppen i kog igen og smag til med salt og paprika. Hak persillen og kom den i. Hæld suppen over linserne og fisken.