Lækre kyllingsepyd til en sommeraften med grill, bare rolig sennepen er ikke så stærk når den først er blevet grillet eller stegt.
Dette skal du bruge til 4 personer:
- 4 stk kyllingebryst
- 2 spsk stærk sennep
- 1 tsk citronsaft (friskpresset eller fra flaske)
- 1⁄2 fed presset hvidløg
- 1 terning hønsebouillon (opløses i 2,5 dl varmt vand)
- 1 stk majsmel (Maizena)
- 1⁄2 dl mælk (Gerne skummetmælk)
- 6-8 grillspyd (Bruges spyd af træ, så læg dem da først i vand, så de ikke brænder
- under tilberedelsen.)
Start med at skære kyllingebrysterne i store tern, så de har en passende størrelse, til at komme på spyddene og kom dem derefter i en stor skål.
Bland herefter sennep, citronsaft, hvidløg & bouillon sammen i en skål, og hæld 3⁄4 af marinaden over kyllingen og bland det godt sammen. Stil nu kyllingen i køleskabet og lad det marinere – gerne op til 2 timer.
Kom nu kyllingen på spyddene og steg dem i ovnen ved 220 grader (varmluft) i ca. 15 minutter. Steg dem evt. på en rist i ovnen, ellers kan de også laves på en alm. bageplade med bagepapir.
Imens kyllingespyddene er i ovnen så lav da ”sovsen” til spyddene: Kom mælk og majsmel i en gryde, og kog det sammen med den resterende del af marinaden i 5 minutter og server sammen med kyllingespyddene.
Server evt. kyllingespyddene med en lækker salat som passende kan laves imens kyllingestykkerne marinerer i køleskabet.