Til alle fiskeelskere, så er den her ret genial.
Til 1 person skal du bruge:
- 1 laksefilet
- 1 gulerod
- Knoldselleri svarende til 1 gulerod
- 1 persillerod/pastinak
- Peber
- Frisk dild
- 1 dl bønner/linser
Tænd ovnen på 225 grader Skræl grøntsager og snit dem i lange tynde skiver af ca. en lillefingers længde. Rens laksen for skæl. Lav nu et ark stanniol der er ca. ligeså langt som det er bredt, og lav et tilsvarende stykke med bagepapir og læg over stanniolet. Læg nu grøntsager på bagepapiret, kom peber og dild på og sæt til sidst laksen på. Kom igen lidt dild på laksen og luk til sidst for hele pakken så den er stort set lufttæt. Kom den nu i ovnen på en bageplade og lad den bage i ca. 30 minutter.
Kog linserne ca 25 minutter.
Tag pakken ud af ovnen og se om den er færdig. Ellers giv den lidt mere. Når laksen er helt færdig pakkes den ud, serveres på en tallerken med bønner eller linser.
Et tip er, at røde linser er rigtig gode at blande op med de bagte grøntsager.