Endnu en opskrift med linser. Linsegryden er god at bruge til flere dage, da den kan varmes igen og igen uden at blive ringere af den grund.
Til 4 personer skal du bruge:
- 2½ dl røde eller gule linser
- 300 g kyllingefiletter i tern
- 1 tsk salt
- 1/4 tsk gurkemeje
- 1 tsk chilipulver
- 7½ dl vand
- 1 stort løg, finthakket
- 4 spsk ghee
- 1 tsk presset hvidløg
- 1 tsk revet ingefær
- 1 stor tomat, hakket
- 2 tsk gram masala
- 2 spsk hakkede mynteblade
Kog linserne med salt, gurkemeje, chilipulver og vand i ca 20 min og hæld derefter vandet fra.
Svits løget i ghee (gem ca 1 spsk til garnituren). Kom hvidløg og ingefær i gryden og svits dette kort. Svits endelig kødet. Tilsæt derefter tomatstykker og svits dem bløde.
Rør linserne i, tilsæt garam masala og halvdelen af de hakkede krydderurter. Varm retten godt igennem.
Hældes i serveringsfad og garneres med resten af krydderurterne og de stegte løg.