Denne opskrift rækker til 4 portioner
Det skal du bruge:
4 laksefileter 2 spsk ekstra jomfru olivenolie 2 stk. romaine salater – snittet 1⁄4 rødløg – snittet i skiver
Dressing: 4 spsk koldpresset hørfrøolie 2 knuste fed hvidløg 2 tsk knuste sennepsfrø 2 spsk friskpresset citronsaft friskkværnet peber
Forvarm ovnen til 180 grader – varmluft
Pensl laksestykkerne med ekstra jomfru olivenolie på skindsiden samt kødsiden, der er modsat skindsiden. Placer nu laksestykkerne med den penslede kødside nedad i et ildfast fad. Steg laksestykkerne i 15 minutter i ovnen.
Til dressingen:
Kom alle ingredienserne i en shaker, flaske eller hvad du har til at ryste dressingen sammen med. Det kan også gøres i en skål med piskeris, men det gør processen lidt mere besværlig.
Vend dressingen i en skål med salat og rødløg, fordel salaten på 4 tallerkener, placer det ovnstegte laksestykke på toppen, kværn frisk peber henover retten og server.