Til frokost vil jeg gerne have noget, der er nemt og hurtigt at lave. I vores familie kan vi godt lide laks og når vi får laks til aften sørger jeg altid for, at der er et eller to stykker til overs til min frokost dagen efter.
Ingredienser (1 pers.):
1 stykke laks Iceberg salat (eller anden form for salat) 1 tomat 1 dl grønne linser Dild Asparges (er det ikke årstiden for asparges, kan frosne asparges sagtens anvendes)
Skyl linserne under den kolde hane for at fjerne eventuelle urenheder. Kog dem derefter i rigeligt vand i ca 25 min. Tilbered laksen på en pande (ca 3 min på hver side). Skær den derefter ud i mindre stykker Skær salat og tomat ud. Skyl og knæk aspargesene (de knækker naturligt der, hvor det hårde og trælse starter). Kommer aspargesene fra fryseren kan de enten koges eller vendes et par minutter på panden. Miks laks, linser og grøntsager sammen og pynt med lidt dild.
Et lille ekstra pift til retten kan være at bruge lidt hvidvinseddike som dressing. Det syrlige passer rigtig godt sammen med den lidt fede laks. (i forhold til kuren sker der ikke noget ved at spise lidt hvidvinseddike ;))