Denne kyllingesalat er inspireret af sydøst Asien, da den indeholder en lille smule fiskesauce. Det er lige prikken over i’et.
Til 4 personer skal du bruge:
- 4 dl grønne linser
- 200 g kyllingebryst
- 2 fed hvidløg
- 5 små skalotteløg
- 2 friske røde chili
- 2 spsk fiskesauce
- 1 agurk
- 2 store tomater
- 1 stort løg
- 1 lille salathoved
Kog linserne i rigeligt vand ca 15-20 min. og hæld derefter vandet fra.
Kog kyllingebrystet i ca 10 min. indtil, det er gennemkogt. Tag det op af gryden og lad det køle af, mens væden koges videre til, den er kogt ned til ca 2 spsk koncentreret kraft.
Snit hvidløg, skalotteløg og chili fint.
Rør en dressing i en skål af hvidløg, skalotteløg, chili og fiskesauce. Tilsæt de 2 spsk indkogt kødkraft.
Skær agurken og løget i tynde skiver. Det løget i ringe. Skær tomaten i både og del salaten i hele blade.
Kom salatgrøntsagerne i en stor skål. Tag skindet af kyllingen og skær det i strimler.
Mix kødet med grøntsagerne i skålen. Hæld derefter dressingen over og bland grundigt. Anret derefter salaten på en tallerken.