Denne ret tager lidt tid at lave, og bør laves minimum dagen i forvejen. Ellers er den rigtig lækker, især på en kold dag. Den minder meget om almindelig hønsekødssuppe, men det usunde erstattes af noget lidt sundere Til 4 personer skal du bruge:
- 1 hel kylling
- 1 løg
- 2 gulerødder gulerødder
- ¼ knoldselleri
- Peber
- Ca. 4 gulerødder (eller mere alt efter hvor meget du/i er vant til at spise)
- ¼ knoldselleri (eller mere alt efter hvor meget du/i er vant til at spise)
- Det kogte kyllingekød
- 1 dl grønne linser pr mand
Kog kyllingen med grøntsagerne og peber i ca en time pr kg. kylling, til kyllingen har en kernetemperatur på ca. 70. Sæt derefter hele gryden i køleskabet (på en bordskåner). Lad den stå til næste dag. Kom næste dag gryden over kog i 5-10 minutter, og si så al suppen fra kylling og grøntsager. Brug evt en stor si først, og si så suppen i en tættere si bagefter. Kom igen suppen i køleskabet til den er kølet ned. Tag kyllingen og pil al kødet af den, og skær det i tern. Hvis noget af kyllingen er i strimler gør det absolut intet. Kom kødet i køleskabet.
Når suppen skal spises, så hav fyldet klar, grøntsagerne i små tern, kyllingekødet + de grønne linser. Tag suppen ud af køleskabet igen, tag så vidt muligt det kolde fedt fra, som er flydt op i toppen. (dette kan kun gøres når suppen er helt kold), og tag derefter den portion der ønskes brugt op i en gryde, kom kylling og grøntsager i og lad det koge i 5-10 minutter, alt efter hvor møre grøntsagerne ønskes. Tilsæt til sidst de grønne linser. Velbekomme og værsgo at spis.