En klassisk ærtesuppe serveret med skinketern. Det er en god ide enten at bruge blender eller stavblender under tilberedningen af suppen.
Til 4 personer skal du bruge
- 2 dl grønne linser
- 2 dl skinke eller bacon i tern
- 2 skalotteløg
- 500 g frosne ærter
- 8 dl hønsebouillon
- Havsalt
- Friskkværnet sort peber
Kog linserne i rigeligt vand ca 15-20 min og hæld vandet fra.
Pil skalotteløgene og hak dem fint. Kog buillon og løg op og lad det småkoge i ca 5 minutter. Kom ærterne i og kog op. Blend suppen til den er lind og smag til med havsalt og friskkværnet sort peber.
Steg skinken eller baconen sprød i en stegepande. Læg kødet på et stykke køkkenrulle for at lade fedtet dryppe af. Bland linserne i suppen og server den i skåle.
Pynt med de sprøde tern af skinke eller bacon.