Denne ret er rigtig god, hvis man er glad for karry. Den minder meget om en ganske normal hverdagsspise, men den er udelukkende lavet på kød, vand, grøntsager og linser, så den overholder kurens retningslinier. Til 4 personer skal man bruge
- 200 gram renset knoldselleri i tern
- 400 gram gulerødder i tern
- 2 snittet løg
- 2 bouillonterning (svin)
- Karry
- Peber
- 500 gram magert svinefars
- 1 løg
- 1 æg
- karry
- peber
- 1 dl grønne linser pr. person
Fremgangsmåde: Sæt en gryde over til kog, til kødbollerne. Fyld gryden 2/3 op. Sæt en anden gryde til kog med alle ingredienserne til sovsen, kom vand i, så grøntsagerne lige netop er dækket. Lad dette koge til grøntsagerne stort set er kogt ud. Hæld til sidst vandet fra i en skål, blend grøntsagerne, og tilsæt vandet som grøntsagerne har kogt i, lidt efter lidt, til sovsen har den konsistens du ønsker.
Kødboller: Bland alle ingredienserne i en skål. Når vandet i gryden koger, kommes en ske kort ned i vandet, en bolle formes og kommes i vandet og proceduren fortsættes til der ikke er mere fars. Sørg for at det ikke koger meget, men bare lidt. Går vandet af kog gør det ikke noget, de skal nok blive færdige alligevel hvis vandet er tilpas varmt. Lad bollerne koge i 5-10 minutter, når de har lagt i overfladen i et par minutter er de færdige.
Når sovs og boller er færdige, serveres det med de grønne linser. Værsgo at begynd og spis, og velbekomme.