Oregano og tomat er milde ingredienser, mens chili og hvidløg er stærke. Det giver et godt samspil i denne tomatsuppe.
Til 4 personer skal du bruge
- 2 dl kidney bønner
- 1 løg
- 1 rød chili
- 3 dl tomatjuice
- 400 g siet tomatmasse
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 1 bundt frisk oregano
- Havsalt
- Friskkværnet sort peber
- Olivenolie
Kog bønnerne i rigeligt vand og hæld vandet fra. Pil og hak løget. Fjerne kernerne fra chilien og skær den i tynde strimler.
Pil og hak hvidløget fint.
Svits løg, chili og hvidløg i olivenolien. Hæld buillon, tomatjuice og den siede tomatmasse i.
Lad det småkoge i ca 20 minutter. Blend blandingen enten med en stavblender eller en blender. Kog suppen op.
Kom bønnerne i suppen. Smag til med finthakket oregano, havsalt og friskkværnet sort peber.