Dejlig bøf med aubergine og tomat, nem at lave og meget lækker. God slankemad.
Det skal du bruge til 4 personer:
- 300 gram aubergine
- 1 fed presset hvidløg
- 1 spsk persille
- 400 g tomater
- 1⁄2 dl vand
- 500 gram magert oksekød (Det kan både være hakket øksekød eller hele stykker
- kød)
- Salt og peber
Forvarm ovnen til 220 grader (varmluft)
Bruges hakket oksekød så brun det af, og bruges et helt stykke kød, så skær det i tynde skiver og brun det let af på en pande.
Skræl auberginerne, og skær dem i tynde skiver (1⁄2 - 1 cm tykkelse). Fordel dem herefter på en plade og drys med salt. Lad dem nu ligge i ca. 15 minutter for at dræne væsken ud.
Skær tomaterne i både og kom dem i en gryde sammen med vand, hvidløg og persille og lad det koge i 30 minutter ved lav varme.
Kom halvdelen af tomatblandingen i bunden af et ildfast fad, med halvdelen af auberginerne ovenpå, og kom nu alt kødet på. Top herefter af med resten af auberginerne og tomatblandingen. Drys med salt og peber.
Retten bages i ovnen i 15 minutter.