Den her suppe kan i virkeligheden bruges stort set hele året. Det afhænger af, hvilken type kød, du vælger at bruge i den. I denne udgave er der valgt rejer, som er dejlige friske.
Til 4 personer skal du bruge
- 400 g frosne rejer
- 3 dl black eyed beans
- 1 l koldt vand
- 1 l grøntsagsbouillon
- 400 g hakkede og flåede tomater
- 2 spsk tomatpure
- Allround krydderi
- 2 gulerødder
- 2 stænger blegselleri
- 1 stort løg
- 1 bundt persille
- 1 stort hvidløg
- Salt og peber
Skær gulerødder og selleri ud i mindre stykker. Hak løg og persille fint (gem lidt persille til pynt).
Hæld vand, bouillon, tomater, tomatpuré og krydderi i en stor gryde. Tilsæt bønner, gulerødder, selleri, løg, persille og presset hvidløg og bring de i kog på høj varme. Skru ned til lav varme, læg låg på og kog det hele i ca 1½ time eller indtil bønnerne er kogt.
Tilsæt rejerne og smag til med salt og peber. Server suppen i suppeskåle og dryp lidt olivenolie hen over. Pynt med lidt persille.