I weekenderne er det dejligt at hygge sig lidt med familien eller kæresten over en god morgenmad, men hvordan kan det hænge sammen med at man samtidig skal være på effektiv slankekur? For selvom man jo godt nok har én syndedag (som de fleste nok vælger at benytte i weekenderne), så er der jo stadig en dag tilbage, hvor man skal følge den her effektive slankekur. Der synes jeg faktisk kuren er rigtig god, fordi man godt må spise kød (og i store mængder), så her i huset laver vi tit en god amerikansk morgenmad med røræg og bacon, hvor de traditionelle arme riddere eller det hvide franskbrød er skiftet ud med bønner. Det er naturligvis lidt anderledes, hvis man som jeg er stor fan af hvidt brød med smør, men tilsæt et par friske tomater (eller bag tomaterne i ovnen), lidt frisk agurk og lidt peberfrugt, så har du en virkelig lækker morgenmad.
Ingredienser (1 pers.):
1 dl brune bønner (jeg kan godt lide bønnerne er lidt melede, når det er til morgenmad, men du kan sagtens vælge nogle andre bønner, hvis du bedre kan lide det)
2 æg
4 skiver kalkunbacon (du må gerne bruge svinebacon, men jeg kan selv bedst lide kalkunbacon)
1 tomat
1/4 agurk
½ peberfrugt
Salt og peber
Sæt bønnerne i blød natten over i en stor skål og med rigeligt vand. Kog dem derefter i ca 40 min.
Er du til bagte tomater, skæres disse over i halve og sættes i ovnen 15-20 min.
Hæld æggene i en skål og pisk dem sammen med et piskeris. Tilsæt salt og peber. Når salt og peber tilsættes inden æggene kommer på panden, er det ikke nødvendigt at bruge så meget. Hæld æggene på en middelvarm pande og rør for at undgå at æggene brænder fast.
Skær grøntsagerne ud og server det hele på en tallerken.