Effektiv slankekur
Thomas Rosenstand 4/1/2016 9:59:50 PM

Som en hamster i et løbehjul

Denne artikel er skrevet af Thomas Rosenstand, forfatter til adskillige bøger og manden bag det, der af mange kaldes for den mest tilgængelige slankemetode på markedet: Slankeskolen. Slankeskolen har også en side på Facebook: https://www.facebook.com/slankeskole/

Som en hamster i et løbehjul

Slankekuren, du netop har indledt, er ikke den første. Heller ikke den sidste. Det kender dusikkert alt for godt - det der med at tabe dig, mens du lider alle mulige kvaler? De evindelige tanker om ordentlig mad (og mere mad), det svindende humør og det faldende energiniveau, der til sidst sender dig hovedkulds ud af kuren og tilbage på de gale spisevaner?

Hvad nu, hvis jeg fortalte dig, at det ER muligt at skifte kurs én gang for alle - og holde den ubesværet resten af dit liv? Hvis du nu kunne spise godt og rigeligt med en omprogrammeret forbrænding, et højere energiniveau og en meget sundere krop? Ville det være interessant at skifte fornemmelsen af at være en hamster i et uendeligt løbehjul af slankekure og nedture ud med en sund vægt, en god smag i munden og et sundere liv?

Du kan gøre det - og det kan jeg bevise!

Baggrunden først

Bare rolig - jeg skal nok gøre det kort. Min baggrund for at udvikle Slankeskolen er helt ligetil. Jeg levede de første ca. 40 år af mit liv som meget fysisk aktiv, storspisende og i god form, slank og sund.

Så skiftede jeg karriere og endte bag et skrivebord. Der sad jeg 60-70 timer om ugen og tjente kassen. De mange timer gjorde, at motionen blev lagt næsten helt på hylden. Samtidig spiste jeg samme mængder, som da jeg var ekstremt aktiv - og for at føje spot til skade spiste jeg usundt.

Resultatet udeblev da heller ikke. På få år tog jeg godt 20 kilo på, og det skete samtidig med, at mine engang store muskuløse krop blev til bare en stor krop. Musklerne blev til fedt, den store brystkasse sank mod syd, og jeg blev ganske enkelt småfed. Jeg er 180 cm høj, og jeg gik fra 80 til 103 kilo!

Fra slankekur til slankekur

Jeg gjorde som de fleste - jeg gik på slankekur. Jeg tabte mig lidt, kørte træt og tog det hele på igen. Og lidt til. Ny slankekur - nyt vægttab og ny vægtstigning. Og sådan blev det ved, til jeg i 2009 flyttede til Florida, hvor jeg fik bedre tid til andet end bare arbejde.

Jeg satte mig for at knække koden til at tabe mig - og at HOLDE vægten. Og sikke en opgave!

Jeg brugte adskillige hundreder timer på at researche i, hvordan den der motor, vores krop er, fungerer. Både fysisk og psykisk. Jeg undersøgte også, hvad der egentlig er i den mad, vi køber råvarer til i supermarkedet.

Over tid blev jeg klar over, at vi mennesker (de fleste af os) er blevet ført bag lyset i uhyggelig grad, når det handler om ernæring.

Jeg lærte også - baseret på min research og min erfaring med coaching - at der er psykiske faktorer, der har afgørende indflydelse på, hvordan vi håndterer en kostomlægning eller slankekur, om du vil.

En rigtig kur gør dig sur

De mange forskellige slankekure har én ting til fælles: De er ensidige og restriktive. Mange af dem er direkte misforståede i forhold til ernæring, og mange af dem er baseret på den kolossale fejl at tro, at fedt er skadeligt for os.

Mange nye slankekure er kommet til de senere år, og stort set dem alle er fejlagtigt opbyggede, når det gælder forståelsen af og respekten for den menneskelige psyke. Et eksempel er den rå LCHF (Low Carb High Fat), som er en udløber af Atkinskuren.

Princippet i LCHF er godt, men den tager ikke højde for, at vel omkring 90% af menneskene har en indbygget mekanisme mentalt, der siger noget a la “Ah ha - fedt er godt, så nu giver jeg den fuld gas”. Sådan er vi bare, og fedt ER godt - men ikke med fuld gas.

Andre kure handler om alt muligt andet, og mange af dem er afhængige af sindrige opskrifter, afmålte måltider og hvad ved jeg. Intet af det kan indpasses i en travl hverdag - og så er opskriften til (endnu) en fiasko med vægttab lagt tilrette for dig.

Altså: Vi skal en anden vej, hvis vi skal tabe os, holde vægten og samtidig nyde hver eneste dag, der jo - i princippet - kan være vores sidste og med sikkerhed er den første i resten af vores liv. Med den livsfilosofi i baghovedet samlede jeg al min research til en “kur”, der ikke er en slankekur men en spisemåde, der kan holde livet ud.

Da research blev konverteret til fornuft på jysk

Jeg sammensatte en spisemåde, hvor jeg hentede det bedste fra en række forskellige diætretninger, og den kastede jeg mig så over. Hvad tror du, der skete?

På under et år tabte jeg mig 22 kilo! Det er nu, du skal vide, at jeg er en storspiser! Jeg har en appetit, der imponerer de fleste. Under hele mit vægttab spiste jeg de samme mængder mad, jeg altid har gjort. Og jeg tabte mig.

Senere fik jeg nogle venner og bekendte med på vognen, og de tabte sig også. Og så var det, at vi i fællesskab gjorde en opdagelse! Faktisk gjorde vi flere opdagelser:

  1. Vi konstaterede, at når en 100% praktiker (det er så mig) sammensatte en metode, der på ingen måde er teoretisk, akademisk eller træls, kunne alle forstå den og følge den - til stor forskel fra de mange “systemer”, der hverken er til at finde hoved eller hale i.
  2. Vi opdagede også noget andet og yderst interessant. Da vi nåede vores idealvægt (sådan cirka og beregnet ud fra vores højde og kropsbygning), standsede vægttabet! Vi holdt simpelthen op med at tabe os, selvom vi spiste og agerede, som vi havde gjort siden vi startede. Altså reagerede vores kroppe ved at standse yderligere vægttab, da vi nåede en sund vægt.
  3. Vi konstaterede, at vi - efter at have spist efter metoden i et par måneder - fuldstændigt mistede ikke blot trangen men også lysten til sukker og søde sager. Faktisk blev vi nærmest utilpasse af at spise en dygtig portion dessert med sukker.
  4. Endelig konstaterede vi, at vi kunne hoppe helt af al fornuft og spise syndige sager i en weekend, tage 1 eller 2 kilo på og have tabt dem igen onsdag/torsdag UDEN at gøre andet end at holde os til metoden efter den syndige weekend. Vores forbrænding var ganske enkelt omprogrammeret til at håndtere udskejelser.

Slankeskolen - en klon af mange metoder

Jeg brugte mine mange års erfaring med at undervise til at bygge Slankeskolen op, så al mystikken bliver taget ud af det med at spise rigtigt. Samtidig var det vigtigt for mig at få formidlet, hvad det VIRKELIG er, der gør dig tyk eller fed (og det er slet ikke, hvad mange tror).

Der er en del opskrifter med i Slankeskolen, og det er altså rigtig mad, der er nem at lave og smager himmelsk. Men du behøver ikke opskrifter, for når du har gennemgået de godt 3,5 timers videoundervisning og printet de få og overskuelige skemaer ud, ved du præcist hvad der er godt, mindre godt eller skidt.

Der er ikke meget, du skal undvære. Bevares - der er en del, du skal lære at spise meget mindre af, men det erstattes til gengæld af endnu mere, der smager godt. Og som allerede nævnt: Det gennemgående for de nu over 300 medlemmer af Slankeskolen er, at de efter lidt tid slet ikke har lyst til det, der er skidt at spise.

Jeg skal også lige nævne, at der er mange medlemmer med diabetes, og de har enorm glæde af metoden. For eksempel Erik, der efter års kamp med at opnå et stabilt blodsukker endelig fik det med denne metode. Her er, hvad han har skrevet om Slankeskolen:

“Et enkelt system der på få dage fik mit blodsukker til at blive normalt. I lang tid har jeg kæmpet med min diabetes2. Nu er mit blodsukker på 4,8 - 5,2 om morgenen. Inden jeg begyndte - for tre uger siden - lå det hele tiden på 7,5 - 10.

Alle diabetes-patienter skulle tvinges til at gennemgå denne kostomlægning. De vil få et bedre og længere liv, ligesom det vil spare samfundet for millioner af kroner i behandlinger. ... Og sidegevinsten: Min vægt er faldet med 3,5 kg på 3 uger.

Jeg er blevet "clean" og sagt farvel til "sukkertrolden," som havde indtaget min krop.”

Hvad går det ud på med den Slankeskole?

Den korte version: Du lærer at skrotte sukker på en måde, der vil overraske dig. Du lærer at finde og identificere den skadelige mad og - ikke mindst - den gode mad. Du lærer at spise snacks og mellemmåltider, der ikke blot ikke feder men faktisk booster din forbrænding.

Du lærer også om nogle ganske chokerende dårlige fødevarer, der af mange betragtes som sunde og gode. Jo - der er et par kameler at sluge undervejs.

Og frem for alt lærer du at tage den afslappede holdning til det at spise rigtigt, der er en 100% forudsætning for at lykkes med et varigt og sundt vægttab.

Lad mig berolige dig: Du skal ikke belemres med en hulens masse motion. Lidt skal der til på et tidspunkt undervejs, hvis du vil forblive sund resten af dit liv. Men fælles for alle de mange, der har opnået deres sunde vægt med Slankeskolen er, at de ingen eller kun lidt motion har dyrket under vægttabet!

Slankeskolen er et kombineret video/tekstkursus, der er holdt i et tilgængeligt jysk. Tilknyttet Slankeskolen er der et meget aktivt forum, hvor medlemmer bytter tips og tricks, stiller spørgsmål til Thomas Rosenstand, bytter opskrifter osv. Slankeskole koster 599 kroner inkl. alt én gang for alle for permanent medlemskab. Kurset købes online, hvor også alt materiale som videoer kan ses og dokumenter kan downloades. Adressen er: http://slanke.guru
Relaterede Links fra artiklen

Relaterede Artikler

Thomas Rosenstand

Thomas Rosenstand, forfatter til adskillige bøger og manden bag det, der af mange kaldes for den mest tilgængelige slankemetode på markedet: Slankeskolen. Slankeskolen har også en side på Facebook: https://www.facebook.com/slankeskole/ |

Kommentarer

Navn

E-Mail (vises ikke)
Kommentar

Giv mig besked om nye kommentarer via e-mail

Gratis Slankeskole

Køb e-bogen

Få inspiration til slankekuren. Køb vores e-bog her. Den koster kun 50 Kr.

Annonce

Denne side bruger Cookies. Ved at fortsætte på siden accepterer du cookies. Cookies bliver brugt til at give dig en bedre oplevelse her på siden, samt til statistik.