Effektiv slankekur
Sanne 4/26/2015 9:23:03 PM

Boller i karry med linser

Denne ret er rigtig god, hvis man er glad for karry. Den minder meget om en ganske normal hverdagsspise, men den er udelukkende lavet på kød, vand, grøntsager og linser, så den overholder kurens retningslinier. Til 4 personer skal man bruge

  • 200 gram renset knoldselleri i tern
  • 400 gram gulerødder i tern
  • 2 snittet løg
  • 2 bouillonterning (svin)
  • Karry
  • Peber
  • 500 gram magert svinefars
  • 1 løg
  • 1 æg
  • karry
  • peber
  • 1 dl grønne linser pr. person

Fremgangsmåde: Sæt en gryde over til kog, til kødbollerne. Fyld gryden 2/3 op. Sæt en anden gryde til kog med alle ingredienserne til sovsen, kom vand i, så grøntsagerne lige netop er dækket. Lad dette koge til grøntsagerne stort set er kogt ud. Hæld til sidst vandet fra i en skål, blend grøntsagerne, og tilsæt vandet som grøntsagerne har kogt i, lidt efter lidt, til sovsen har den konsistens du ønsker.

Kødboller: Bland alle ingredienserne i en skål. Når vandet i gryden koger, kommes en ske kort ned i vandet, en bolle formes og kommes i vandet og proceduren fortsættes til der ikke er mere fars. Sørg for at det ikke koger meget, men bare lidt. Går vandet af kog gør det ikke noget, de skal nok blive færdige alligevel hvis vandet er tilpas varmt. Lad bollerne koge i 5-10 minutter, når de har lagt i overfladen i et par minutter er de færdige.

Når sovs og boller er færdige, serveres det med de grønne linser. Værsgo at begynd og spis, og velbekomme.

Relaterede Links fra artiklen
Sanne

Hej, jeg hedder Sanne og er indehaver af effektivkur.dk. Efter at have lidt af overvægt, stress og generelt haft dårlige vaner i en lang årrække, er jeg begyndt at interessere mig for sundhed. Jeg vil utrolig gerne hjælpe andre i samme situation og har derfor startet effektivkur.dk, hvor jeg håber folk kan finde inspiration, motivation og gode råd til at komme de overflødige kilo til livs. |

Kommentarer

Navn

E-Mail (vises ikke)
Kommentar

Giv mig besked om nye kommentarer via e-mail
26. April 2015 21:23 Sanne siger:
Hej Gitte, Ja, det er desværre helt forbudt at lave en alm form for frikadeller osv med mel/havregryn i farsen. Du har også helt ret mht melet i brød og pasta - det er bare en af de store syndere. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:23 Gitte siger:
Hej Sanne. Jeg skal til at starte på kuren. men er lidt i tvivl om noget. Det er vel helt "forbudt" at lave en alm. form for frikadeller, boller i karry eller millionbøf, hvor der bruges mel/havregryn i farsen eller sovsen? Er det melet, som er den store kulhydrat-synder i f.eks brød og pasta? Hilsen Gitte.
 
26. April 2015 21:23 Malene Pedersen siger:
Hej. Jeg vil lige høre om denne opskrift, kan gøres lidt tydeligere. Jeg kan ikke forstår der ikke skal være vand til sovsen og jeg kan ikke helt forstå hvordan den skal skrues sammen. Malene
 
26. April 2015 21:23 Sanne siger:
Hej Malene, Du må bruge lige så meget vand, du vil til sovsen, så hvis du foretrækker en lidt tyndere sovs, hælder du bare mere vand i. Det sker der ikke noget ved. Hilsen Sanne
 
26. April 2015 21:23 Lilly siger:
Hej Jeg bruger kogte afkølede røde linser i farsen.. MUMS
 
26. April 2015 21:23 Sanne siger:
Hejsa, Listen må være smuttet, da jeg lavede lidt om på siden. Jeg har skrevet den ind igen :-)
 
26. April 2015 21:23 Heidi siger:
Hvor er listen over ingredienserne til boller i karry, jeg er ikke så dygtig i et køkken at jeg kan nøjes med fremgangsmåden :-(
 

Gratis Slankeskole

Køb e-bogen

Få inspiration til slankekuren. Køb vores e-bog her. Den koster kun 50 Kr.

Annonce

Denne side bruger Cookies. Ved at fortsætte på siden accepterer du cookies. Cookies bliver brugt til at give dig en bedre oplevelse her på siden, samt til statistik.