Effektiv slankekur
Sanne 4/26/2015 9:23:27 PM

Dukan kuren opskrifter - få inspiration til Dukan kuren

Når man er på dukan kuren og kun må spise protein og grøntsager, så kan kreativiteten og motivationen nemt begynde at dale efter noget tid. Jeg vil her komme med lidt opskrifter, som helt sikkert vil give dig fornyet energi på dukan kuren.

Hele essensen af dukan kuren er, at man på mange dage skal spise udelukkende ren protein. Derfor vil jeg her komme med nogle rigtig lækre opskrifter til dine protein-dage hvoraf mange af dem blot kan tilsættes lækre salater på dage hvor du skal spise det.

Forret med ren protein

Rejer med dild-mayonnaise Det skal du bruge:

1 spsk hakket frisk dild 1⁄2 tsk paprika 250 gram rejer efter eget valg 6 spsk mayonnaise: 2 rå æggeblommer 1 spsk dijonsennep 3 spsk fromage frais eller kvark Salt og peber

Pisk æggeblomme og sennep, vend fromage frais/kvark forsigtigt i lidt efter lidt. Vend dild i mayonnaisen og kom rejerne i og vend forsigtigt det hele sammen i en skål. Server retten i små skåle med en citronbåd på toppen og paprika drysset udover retten.

Hønsesalat Det skal du bruge:

6 spsk mayonnaise fra opskriften ovenfor 250 gram kogt kyllingekød i tern 50 gram asparges 1⁄2 spsk karry

Bland alle ingredienserne sammen i en skål og servér. Velbekomme.

Hovedretter med ren protein:

Kødboller med rosmarin og mynte Hvis du er typen der elsker at gå ud og snigspise en frikadelle fra køleskabet, så er denne ret perfekt for dig. Disse kødboller er fyldt med smag, og så er de ikke spor usunde!

Det skal du bruge: 1 løg – hakket i små tern 750 gram hakket oksekød 2 fed hvidløg – knust 1 æg – let pisket 2 spsk kinesisk blommesovs (find det nemt hos et asiatisk supermarked) 1 spsk worcestershiresovs 2 spsk finthakket rosmarin 2 spsk finthakket mynte og/eller basilikum Salt og peber

Bland alle ingredienserne sammen, form kødbollerne til en størrelse ca. som en valnød med en ske, og steg kødbollerne (få af gangen) på en slip-let pande. Læg kødbollerne på køkkenrulle efter stegning for at suge fedt fra kødbollerne.

Kyllingelår med urtefyld Fyldet til denne ret kan bruges som fyld i mange andre slags kød. F.eks i en svinemørbrad, kanin, hare, oksestege mm. Prøv dig også meget gerne frem med forskellige urter.

Det skal du bruge: 100 gram fedtfri fromage frais 1 hakket løg 1 spsk hakket persille salt og peber 2 kyllingelår

Fremgangsmåde: Forvarm ovnen til 160 grader – varmluft. Bland alle ingredienserne, bortset fra kylling, sammen. Fjern skindet fra kyllingelårene. Find det sted på kyllingelåret hvor der er mest kød, og lav en lomme som er ca. 3 cm lang og 1,5 cm dyb.

Placer hvert kyllingelår på et stykke sølvpapir som er stort nok til at kunne lukkes omkring kyllingelåret. Fyld urteblandingen ned i lommerne på kyllingelårene og fordel derefter resten af blandingen ovenpå kyllingelårene og luk sølvpapiret omkring lårene – sørg for, at der er lidt luft i toppen af sølvpapirspakken.

Placer sølvpapirspakkerne i et ildfast fad med 2 dl vand i.Bag kyllingelårene i ovnen i 45 minutter.

Bagte rodfrugter Denne ret kan du også selv tilpasse så den passer til din smag, men jeg anbefaler, at du anvender disse rodfrugter i retten:

1 Rødbede 2 Gulerødder 1⁄4 Knoldselleri 1 Løg 1 Hvidløg 2 spsk. finthakket rosmarin 1 dl vand 1 tsk groft salt

Forvarm ovnen til 200 grader – varmluft. Skær alle rodfrugterne i stænger af ca. 4 x 1 x 1 cm Skær løget ud i 8 stykker Pil hele hvidløget så du får en masse lækre fed hvidløg.

Bland herefter alle ingredienserne sammen i en skål eller direkte i et ildfast fad og bag rodfrugterne i ovnen i 30-45 minutter alt efter hvor meget bid du ønsker i rodfrugterne.

Når retten er færdig kan du evt. tilføje et par dråber til rodfrugterne så de bliver sådan lidt slik-agtige.

Men bemærk lige, hvor lækre de bagte hvidløgsfed er. Mums! - Det er slet ikke så tosset at være på dukan kuren.

Dessert

Yoghurt budding (4 portioner) Denne dessert er rigtig lækker og kan laves i utallige varianter. Det er blot at prøve dig frem, for at finde ud af hvilken variation der er din favorit – hvis ikke du vælger dem alle! På dukan kuren er der en liste over nogle madvarer som man må anvende i madlavningen udover protein og grøntsager, og her er de perfekte for denne dessert listet op:

• Fedt-reduceret kakaopulver • Muskatnød • Kanel • Citronskal • Kaffe

Du skal bruge:

2 æggeblommer 2 æggehvider 2 tsk sødemiddel 300 gram fedtfri yoghurt naturel 50 gram majsmel/maizena ”smag” fra listen ovenfor – find selv den mængde der passer til din smag. 1 knivspids salt

Fremgangsmåde: Forvarm ovnen til 220 grader – varmluft

Bland æggeblommer og sødemiddel sammen. Tilsæt yoghurt, majsmel og din valgfri ”smag”. Pisk æggehviderne og salt stive. Vend forsigtigt de stive æggehvider i yohgurtblandingen. Hæld kagedejen i en kageform og bag den i 20-30 minutter.

Relaterede Links fra artiklen
Sanne

Hej, jeg hedder Sanne og er indehaver af effektivkur.dk. Efter at have lidt af overvægt, stress og generelt haft dårlige vaner i en lang årrække, er jeg begyndt at interessere mig for sundhed. Jeg vil utrolig gerne hjælpe andre i samme situation og har derfor startet effektivkur.dk, hvor jeg håber folk kan finde inspiration, motivation og gode råd til at komme de overflødige kilo til livs. |

Kommentarer

Navn

E-Mail (vises ikke)
Kommentar

Giv mig besked om nye kommentarer via e-mail
19. November 2015 21:26 Mette siger:
Må man spise cheasy vanilje sky i angrebsfasen og hvis ja, hvor meget?
 

Gratis Slankeskole

Køb e-bogen

Få inspiration til slankekuren. Køb vores e-bog her. Den koster kun 50 Kr.

Annonce

Denne side bruger Cookies. Ved at fortsætte på siden accepterer du cookies. Cookies bliver brugt til at give dig en bedre oplevelse her på siden, samt til statistik.